Mere LORD end lagkage!

Nicklas Bendtner beviste, hvorfor han er Morten Olsens vigtigste kort i EM-kvalifikationen, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

SOM HAN stod der i den aarhusianske regn og kiggede ned på sine overordentlig blankpudsede sko, lignede Morten Olsen ikke en mand, der syntes, at jobbet som landstræner i Danmark var det fedeste i verden.

Havde det ikke være for Nicklas Bendtner!

Se også: SLUT: Bendtner bankede USA!

LIGESOM MANGE af spillerne manglede Morten Olsen noget tænding i en ligegyldig træningskamp, der var langt mere LORD end lagkage...

Eller måske rettere, Lord Bendtner VAR lyset på en lagkage, der manglede både pynt og flødeskum.

Wolfsburg-angriberen var fit, arbejdsom og placerede sig fint ved de få danske chancer, der gik hans vej.

Frem for alt. Han var pivskarp i de afgørende situationer. Übercool, faktisk!

Christian Eriksen har potentiale til at begå sig i alle klubber, mener Peter Bonde. (Foto: Lars Poulsen) EM 2016 - 25. mar. 2015 - kl. 08:19 Eriksens fremtid - kan begå sig i alle klubber

SPECIELT SEJRSMÅLET var en vaskeægte perle.

Pisket ind bag Nick Rimando med en højreskøjte, der gav bolden præcis det rigtige svæv. En teknisk detalje af fineste karat og som kronede en helt igennem storslået indsats fra Nicklas Bendtner.

Ja, han burde have scoret i slutningen af anden halvleg på velspillende Lasse Vibes indlæg, og på en bedre dag havde hans drøn i anden halvlegs startminut også givet pote.

MED 2-2-MÅLET gjorde han dog skaderne gode igen og toppede altså med sejrsmålet. Dermed beviste han endnu en gang, at når han er fit og kamptrænet, så er han Danmarks bedste angriber. Med længder og Morten Olsens måske vigtigste kort i kampen om at komme til EM.

Mål betyder alt for en angriber, og forhåbentlig kan Bendtners første hattrick på landsholdet fylde selvtillidstanken helt op igen. Ikke fordi den udadtil har været slunken, men mon ikke målene giver en lidt rankere ryg at vende tilbage til Wolfsburg med.

Niklas Bendtner vil gerne til FCK en dag - det bliver bare ikke lige nu. (Foto: AP) EM 2016 - 24. mar. 2015 - kl. 15:23 Bendtner: Det er en drøm at spille i FCK

BENDTNER HAVDE også en fin attitude kampen igennem og kunne fysisk matche nogle af de amerikanske huggeblokke. Så må man jo bare løfte på hatten over 29 mål i 65 landskampe. Enestående!

DEBATTEN OM, hvorvidt man kan bruge de såkaldte venskabslandskampe til noget, vil selvfølgelig blusse op igen, men i forhold til at se nye spillere an, så har de en værdi.

Morten Olsen havde eksempelvis hevet Daniel Wass op af dybfryseren og placeret ham på den højre back, som han ikke har spillet længe på sit klubhold i Evian. Efter kampen mod USA, hvor han først blev flået i gulvet af NFL-typen Jozy Altidore ved 1-0-målet, og siden var fuldstændig fejlplaceret, da oplægget til Aron Johannssons 2-1 mål faldt.

De offensive kvaliteter er åbenlyse hos Daniel Wass, men en back, der ikke kan forsvare, scorer ikke mange plusser i Morten Olsens bog – og bedømt ud fra kampen mod USA, så ligner han ikke løsningen på den plads.

Landsholdsfodbold - 25. mar. 2015 - kl. 22:48 Klinsmann: Bendtner fortjener alle komplimenter

EN ANDEN debutant var Erik Sviatchenko og den kompromisløse forsvarsspiller fra FCM gjorde en fin figur, selv om konkurrencen på netop den plads er skarp, når Daniel Agger, Jores Okore og Andreas Bjelland bliver klar igen.

MED 10.515 bravt frysende tilskuere i ryggen kunne Christian Eriksen lade sig hylde for kamp nr. 50, og det var nu sælsomt at se anførerbindet om den stille fynbos overarm.

Spillemæssigt var det en blandet oplevelse, men man kan ikke tage fra Eriksen, at han ikke er bleg for at tage ansvar for den danske offensiv.

NU VENTER Frankrig på søndag, men for spillerne har det uden tvivl været vigtigt at give Morten Olsen en sejr efter al turbulensen og sende signalet til DBU om, at de bakker op om deres landstræner.

Så kan det jo være, at Morten Olsen igen kan synes, at det er verdens bedste job at være dansk landstræner...

37 kommentarer
Vis kommentarer