Midt i kæmpe krise: DBU hylder sig selv i ligegyldigt flop-show

Det tophemmelige Dansk Fodbold Award ligner en parodi, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Se Allan Olsen, Stig Tøfting og Mads Glenn Wehlast diskutere DBU og landsholdskonflikt.

PSST. HER er en lille hemmelighed. Hold godt på den, for det ser ikke ud til, at det er noget, DBU vil have alt for mange til at opdage.

I aften afholder DBU nemlig verdens mest skjulte prisfest i Odense. Dansk Fodbold Award er det pompøse navn, men burde det ikke netop i år omdøbes til Dansk Flop Award?

Nej, du vil ikke kunne finde den i nogen tv-oversigt. For selv om tv-stationerne ofte beskyldes for at sende hvad som helst, så er de ikke røget på det skrabede DBU-setup af prisshowet.

Sådan bliver konflikten løst: DBU har kun denne mulighed

ET SHOW, DBU  i øvrigt først havde aflyst på grund af økonomiske trængsler, men DBU-toppen fandt alligevel en sjat penge til en fest, der skal hylde dansk fodbold og specielt de, der udfører arbejdet på grønsværen. Troede man.

Den barske realitet er nemlig, at der ikke kommer nogen spillere på grund af konflikten mellem landshold og DBU – og med Claus Bretton-Meyers pistoltaktik er det ganske forståeligt. En taktik, der selvfølgelig er clearet med formand Jesper Møller, der ganske belejligt lister uden om al konfliktsnak.

Landsholdskollaps lig med historisk dårlig ledelse

HVORFOR SKULLE landsholdsspillerne dog kaste glans over det arrangement? Ovenikøbet et døgn efter at endnu et forsøg på at nå til enighed blev sparket til et nyt hjørne.

På en dag, hvor en af de sponsorer, som DBU har så hulens svært ved at skaffe, svingede hammeren og klaskede alvorligt til DBU’s ønske om individuelle aftaler med spillerne. Et punkt DBU med garanti kommer til at lave en uskøn tilbagetrækning på.

Afsløring: Her er DBU's spareplan til spillerne

ET TJEK – dog ganske uvidenskabeligt – blandt et par tidligere spillere, som altid bliver inviteret, og et par Superliga-trænere viser, at der heller ikke lå nogen invitation i deres indbakke.

Det ligner med andre ord en fest, hvor DBU hylder sig selv og sørger for, at folk fra lokalunionerne og nogle klubbosser kan få sig en lille skid på.

Det er selvfølgelig et værdigt formål, men Dansk Fodbold Award ligner i årets udgave unægtelig en dilettantaften i Sønder Bøvelse forsamlingshus. Muligvis sjovt for dem, der er med, men rasende ligegyldigt for alle andre.

SÅ KAN DBU jo fejre, at man har kastet sig ud i en historisk fastlåst konflikt med landsholdet, at forholdet til landstræner Morten Olsen er lige så historisk koldt, og at man kæmper en brav kamp med indtægterne.

Bare rolig. Der skal nok være cognac til aftenkaffen, men når den er bundet, så var det måske tid til at kigge hinanden i øjnene og finde ud af, om det DBU, vi ser i øjeblikket, er det samlende fodboldforbund, vi ønsker.

Ny ballade: Hovedsponsor truer med at forlade DBU

JA, DER SKAL til hver en tid tages nogle opgør med gamle vaner, og der er helt sikkert noget møg fra den tidligere ledelse, der skal muges ud, men derfor skal man jo ikke være en elefant i fodboldstøvler.

Skål – og god fest!

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT