Midt i triumfen: Hold kæft, hvor var det åndssvagt!

Jan Gregus' tåbelige røde kort giver Ståle Solbakken unødvendige bekymringer før returopgøret mod Ludogorets, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Fremragende af FCK, men Gregus ....
Fremragende af FCK, men Gregus ....

HER HJÆLPER hverken globuser, stjerner eller andre finesser.

Bulgarske Ludogorets bør være slået hjem – og ud af Europa League efter FC Københavns fornemme togt i Sofia, hvor byttet var en 2-1-sejr.

Anderledes kan det ganske enkelt ikke være efter en kamp, hvor Ståle Solbakkens mandskab havde så meget styr på sagerne, at returopgøret i Parken bør være, ja måske ikke en walkover, så en opgave, der skal løses.

Også selvom kedlen kogte lige lovligt voldsomt de sidste 10-15 minutter i første opgør.

IGEN MÅ MAN tage hatten af for, hvor velorganiseret FCK fremstår.

Der er styr på kæderne, stor indbyrdes forståelse – og så var det ikke mange nærkampe, der gik bulgarernes vej.

Jo, jo – i enkelte sekvenser fik de letbenede brasilianere syet nogle fine sekvenser sammen og bragt ubalance i FCK-forsvaret, og det er lige præcis det, som det danske mesterhold skal have stoppet i Parken.

LUDOGORETS HAR bestemt nogle uforudsigelige typer med hurtige fødder, der gerne vil søge gennembruddet fra kanterne – og heldigvis vågnede de sent op i kampen, men FCK bør alligevel have alle kort på hånden.

Ikke mindst fordi Parken er et veritabelt fort for FC København. Ludogorets skal bruge en sejr i den københavnske fæstning, og den er der ikke mange hold, der tager med fra København. Uanset navn.

Jan Gregus fik også mod FC Porto den røde kort. Foto: AP
Jan Gregus fik også mod FC Porto den røde kort. Foto: AP
 

DET KOMMER Ludogorets heller ikke til, hvis FC København spiller op til nogenlunde normalt Europa-niveau, selvom både advarslen til William Kvist og det tåbelige røde kort til Jan Gregus giver Ståle Solbakken et midtbaneproblem til returopgøret.

Det er anden gang, at Gregus brænder sammen i en europæisk kamp på fem måneder, og det er totalt uprofessionelt at sælge holdet på den måde.  Specielt når det er så unødvendigt som det røde kort Jan Gregus blev præsenteret for i overtiden af kampen.

Solbakken er jo pisket til at kunne stole på, at de folk, han sender i kamp, ikke sidder nede i omklædningsrummet efter 10 minutter…

Fuldstændig åndssvagt, Gregus!

SÅ KUNNE STÅLE Solbakken til gengæld glæde sig over, at Uros Matic gled ubesværet ind på den centrale midtbane, var pasningssikker, løbevillig og gjorde det strålende.

Også i europæisk sammenhæng. Det bliver der i den grad brug for i returopgøret. Uanset makkeren på midtbanen.

Når nu vi taler Europa, så er Youssef Toutouh ved at udvikle sig til en spiller med netop noget internationalt niveau.

Et er scoringen mod Ludogorets, selvom Toutouh vel sagtens burde have lavet et mere inden 2-0-målet, men der er kommet en større beslutnings-rigtighed i FCK’erens spil, og tilliden fra Ståle Solbakken vokser og vokser.

Netop Toutouh kan også meget nemt være manden, Ståle Solbakken tyer til på den centrale midtbane med Kvist og Gregus i karantæne. Selvfølgelig vil kombinationen Matic/Toutouh være mere skrøbelig end med William Kvist som anker, men begge har fysikken, løbevilligheden, pasningssikkerheden til at stå i mod med.

RASMUS FALK strålede også og ligner lige nu manden, der skal have tredje- eller andensidste fod på FCK’s mål.

Trods enkelte skønhedspletter, så står FCK stadig i en fantastisk situation til at slå sig videre til anden runde efter gruppespillet.

Det er kikset tre gange før, men denne gang bør der ikke være noget tvivl om, at FCK skal med i bowlen, når der skal trækkes lod til endnu engang Europa League-bold.

Vi skal ikke ud i noget Ludomani

Se også: Tre strålede og én var håbløs i fremragende FCK-sejr

Abdul Sule skutter sig i den danske sne, men ellers har han fundt meget varme i sit andet hjemland. Foto: Jonas Olufson Sport og Spil Husker du denne superligaspiller? Her er han i dag

Kan FCK fortsætte storformen og juble over endnu et mesterskab, når sæsonen slutter? Foto: TV3 Sport Sport og Spil Før superliga-starten: Sådan står FCK, SønderjyskE og Silkeborg

1 af 2 Jan Gregus fik også mod FC Porto den røde kort. Foto: AP
2 af 2 Fremragende af FCK, men Gregus ....
58 kommentarer
Vis kommentarer