Modigt men egoistisk, Glen!

Timingen elendig, men respekt for, at Riddersholm ikke ville gå på kompriomis i sin indstilling til, hvordan tingene skulle gøres, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Og sådan blev det berømte guldbillede til.

PÅ MIT kontor hænger der en habit. Ikke en kedelig metervare i blå, grå eller sort. Næ, nej – det er selve Guld-Glen-habitten, der skinner ovre i hjørnet.

Et dress og en fotohappening, der tog fodbold-Danmark med storm, da Ekstra Bladet fejrede FCM’s danske mesterskab med en plakatstor Glen Riddersholm med cigar, champagne og coolness.

- Hvorfor ikke forfremme Brian Priske (billedet), spørger Stig Tøfting (Foto: Rasmus Baaner) FC Midtjylland Tøffe: Glens afløser kan allerede være i klubben

NU SKAL DET selvfølgelig ikke være det eneste billede, der toner frem på nethinden efter Riddersholms chokopsigelse, for han var mere end FCM-spradebassen, med en vare der skulle sælges.

I FCM fik han leveret fagligt stærkt arbejde – og ikke mindst fik han hamret en vinderkultur ind i klubben som kunne krone det med klubbens første mesterskab.

Glen leverede en dedikation som selvfølgelig smittede af på omgivelserne.

Så glade var Riddersholm og bestyrelsesformand Rasmus Ankersen, da mesterskabet var sikret. Nu er samarbejdet ophørt (Foto: Lars Poulsen) FC Midtjylland Glen: Den sværeste beslutning nogensinde

HVAD SKAL man så mene om, at Glen Riddersholm blot tre uger før den første Champions League-kval.-kamp detonerer noget nær en A-bombe?

Ja, man kunne kalde det møghamrende egoistisk! Man kunne påstå, at han satte sig selv over holdet og projektet som han ellers har hyldet i høje toner. En ego-flipper, måske.

DET VIL være OK, at have den holdning, for der er ingen tvivl om, at fans, spillere og formentlig også ledelse sidder med et indtryk af, at Riddersholm simpelthen er løbet af pladsen – og uden at give et rimeligt varsel eller overhovedet at diskutere opsigelsen.

Eller blev Glen Riddersholm lige pludselig bange for sin egen skygge? At han godt vidste, at sæsonen efter et mesterskab sjældent bliver lige så lykkelig? Nej, næppe. Mon ikke Guld-Glen stadig har en uanfægtet tro på egne evner.

Jakob Poulsen er chokeret men også sikker på, at FCM-spillerne hurtigt vil komme videre (Foto: Claus Bonnerup) FC Midtjylland FCM-landsholdsspiller: Et kæmpe chok

NU KAN MAN ikke vide, om Riddersholm sidder med et guldjob i baghånden – og egoisme i fodbold er mere reglen end undtagelsen, så ingen grund til at piske Riddersholm unødigt hårdt, men følelsen hos alle FCM-folk om faneflugt er til at forstå.

Man kan også rose ham for netop at være tro mod det oprindelige FCM-projekt – og det er mere hér, at forklaringen og den modige del af opsigelsen skal findes.

SOM EKSTRA Bladet fortæller, så er det netop akademi-spillerne, der er nøglen i opsigelsen.

  • At Glen Riddersholm udmærket ved, at det nye FCM med Matthew Benhams penge vil købe sig et stærkere hold og ikke venter på, at egne talenter kommer op gennem rækken.
  • At Riddersholm altså ikke kan kigge de unge knægte i øjnene og fortælle dem, at de nok skal få chancen.
  • At der ikke har været klarhed over, om FCM endegyldigt er gået fra en udviklingsklub til en fast guldkandidat med Champions League-drømme.

LÆG SÅ OVEN i, at spillerhandler Rasmus Ankersen/Benham-setup’et i højere grad end tidligere kører uden om Glen Riddersholm og så har man lige pludselig en anden forståelse af opsigelsen.

At Riddersholm i kraft af det arbejde han har lagt ikke vil finde sig i, bare at være ham der træner og udtager truppen.

FCM? Ja, de står om ikke i panik, så i en presset situation. Af ledige danske trænere er Kasper Hjulmand selvfølgelig det mest oplagte bud, men man kunne sagtens se FCM kigge ud af landet - og med Brian Priske som FCM-indpisker skal det ikke ske over natten.

(Foto: Lars Poulsen) FC Midtjylland FCM-boss: Klubben er mere end Glen

UNDER ALLE omstændigheder, så er det en farverig personlighed, en vinder og en ægte fodboldmand som Superligaen siger farvel til. En mand, der gjorde det tre gange sjovere at følge Superligaen.

Og så uden guld-habit…

PS: Ja, Pierre-Emile Højbjerg er en stjerne i svøb, men hans boykot af den danske presse i Prag få dage før en stor semifinale er fuldstændig uklædelig – og trist at DBU hopper med på den slags nykker. Suk!

Da Jan Bech Andersen fik nok af Glen:

10 kommentarer
Vis kommentarer