Når du har talt pengene Riis, så fortæl alt

Bjarne Riis kunne bruge sin fyreseddel til at få lagt alle kort på bordet, mener Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen

Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen, opfordrer Riis til at stå frem og fortælle sin historie om fyringen. (Foto: Claus Bonnerup)
Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen, opfordrer Riis til at stå frem og fortælle sin historie om fyringen. (Foto: Claus Bonnerup)

MENS CYKELSPORTENS hårde hunde nærmest blev flået af cyklen i et stormomsust Gent-Wevelgem, så nåede den sibiriske kastevind at blæse Bjarne Riis helt ud af cykelverdenen.

UREGERLIGE, utilregnelige og umanerligt rige Oleg Tinkov kylede helt som ventet Bjarne Riis ud af butikken.

Feltets bedst lønnede sportsdirektør dansede ikke efter Tinkovs pibe, opførte sig stadig som ejer af cykelholdet og det blev altså for meget for den vanvittige, men underholdende russer.

Selv Lars Seier Christensen måtte efter et par mæglingsforsøg erkende, at de to parter var som olie og vand.

Se også: Tinkoff-Saxo-ansatte har fået mundkurv på

I ERKLÆRINGEN hedder det, at der ikke vil komme en forklaring, men vær sikker på, at når en mand skal løsnes fra en tre-årige kontrakt, så taler vi en ordentlig sæk penge som Bjarne Riis kan tage med til Schweiz.

Tillykke med det – og tillykke til Tinkov, der formentlig er sluppet af med en besværlig dansker…

ER RIIS EN slagen mand? Næh, de fleste med bare lidt indsigt i sporten vil ikke dømmer nederlag til Riis.

Alle har kunnet se, at den gale russer ikke var en normal arbejdsgiver.

Med pengene i hånden fra både salget af holdet og fyringen samt en nyvunden frihed, så er Bjarne Riis kommet helskindet ud – og skal sådan set bare finde ud af, hvad livet nu skal bringe. Intet nederlag og virkeligheden måske en sejr.

Se også: Saxo Bank-direktør efter Riis-fyring: Vi fortsætter hos Tinkov

OLEG TINKOVS mandskab skal nok vinde løb. Det er et af verdens bedste mandskaber, men faren for, at den tikkende bombe i stedet splitter et stort projekt til atomer er bestemt til stede.

Rytterne som Contador og Sagan kom på grund af Bjarne Riis og ikke en cykelnovice som Tinkov. Ham om det.

DET STORE spørgsmål er selvfølgelig, hvad nu Riis? Har han omsider kørt sin sidste etape i det verdensomspændende cykelcirkus?

Et forsigtigt bud – og med den viden i baghovedet, at Riis er den levende korkprop – så ja. I hvert fald som frontfigur og ejer/medejer af et cykelhold.

Se også: Sportschef: Danske talenter klarer sig uden Riis

NETOP DET evige slid med at skaffe sponsorer var det, de drev Riis i armene på Tinkov og jeg tror ikke på, at han gider starte helt fra bunden igen.

Med Bjarne Riis’ fortid og fortsatte ubesvarede spørgsmål, så burde det sådan set heller ikke være muligt, men her vender sporten stadig det blinde øje til, når fortidens synder stadig er tydelige ledestjerner.

SELVOM TV-SERIEN Westwing åbenbart har overtaget noget af Riis’ interesse for cykling, så ruller der stadig masser af væddeløbsblod i Riis, så man skal selvfølgelig ikke afvise, at han kunne dukke op som sportsdirektør på et andet hold.

Men Oleg Tinkov har vel ført bevis for, at netop det at sidde i bilen til et hav af små- og mellemstore løb ikke tænder Riis længere.

Så skulle det være som en over-sportsdirektør med den langsigtede planlægning og udvikling af holdet. Hans evne til at bygge et hold op er intakt og respekteret vidt omkring.

Se også: Vodkaklovnens vanvittige vådeskud

ENDELIG KUNNE han jo også vende det hele ryggen - og så langt om længe få renset ud i den bagage af viden om en sport med masser af skyggesider.

Anti Doping Danmarks kommende rapport om cykelsporten bliver formentlig ligeså harmløs som Brian Holm op ad Tourmalet, så det skulle ikke være for at komme den i forkøbet.

Snarere for, at få lagt alle kort på bordet – og give sit væsentlige bidrag til, at cykelsporten blev et renere sted at være og måske derfra lancere et comeback.

Hvis det blev udkommet af krigen med Tinkov, så vil det være en stor sejr. Både for Riis og sporten.

60 kommentarer
Vis kommentarer