OB stirrer lige ned i afgrunden

Både træner Kent Nielsen og sportschef Jesper Hansen har fejlet i OB's pinlige efterår, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

OM FYNBOERNE når slutspillet, er nærmest ikke værd at diskutere, for selvfølgelig gør de ikke det.

Dertil er kvaliteten i truppen ganske enkelt for ringe, og selvfølgelig vil OB’s ledelse til hver en tid mene, at der stadig er masser af point at spille om.

OK, DET ER til dels også rigtigt, men når man taber seks Superliga-kampe i træk og ikke magter at score i de seneste fem, så står krisen og banker en lige i klodserne. Så det kan mærkes.

0-3-nederlaget til Brøndby kan der intet indvendes mod, og havde Brøndby været langt mere koldblodige og dygtigere i sidste aflevering og afslutning, så kunne det snildt have endt 5- eller 6-0.

HANY MUKHTAR vendte tilbage efter tre kampes fravær og gav Brøndby den flair, de visioner i spillet og den målfarlighed tilbage, der var væk mod både Viborg og Lyngby.

Efter sigende koster lejesvenden ti mio. kroner at købe fri fra Benfica – og hvis jeg var Jan Bech Andersen, ville jeg smide dem omgående.

En fornøjelse at se på og formentlig også at spille sammen med. En klar profil i Superligaen og en spiller med stort salgspotentiale.

Brøndby storsejrede i Mukhtar-opvisning

MEN TILBAGE TIL OB, for hvem har egentlig ansvaret for, at den fynske Ådal er blevet til en ren jammerdal, hvor nedrykningsfaren bestemt er et spøgelse, man ikke sådan lige kan jage bort?

Ja, oplagt er det at kigge på Kent Nielsen, der bestemt ikke har fået det til at svinge. Specielt ikke offensivt, men til OB’ernes ros skal det trods alt anføres, at det ikke ligner et hold i mental opløsning i håbet om en trænerfyring, selv om der var mange udslåede arme mod Brøndby.

LIGE SÅ nærliggende er det da også at kigge på den trup, som sportschef Jesper Hansen har sammensat.

Han har travlt med at fortælle, at han kun har Superligaens syvendestørste budget, men når man spiller som en klub med det mindste budget, så er det en sølle undskyldning.

Så ja, Kent Nielsen må tage sin del af ansvaret og har givet OB-ledelsen gode kort på hånden, hvis de vil af med ham, men man kan edderbankeme også spørge sig selv, om Jesper Hansen har fået nok kvalitet for pengene.

Halvdelen inde i grundspillet er svaret et rungende nej! Der mangler kreativitet på midtbanen, ordentlig indlæg fra kanterne og ikke mindst træfsikre angribere i OB-truppen.

Og nedrykningen? Jamen, OB skal vist være glade for, at der ikke er to direkte nedrykkere som tidligere, så de har sådan set masser af tid til at vende skuden, selvom det efterhånden har taget så meget vand ind, at det er alvorligt i fare for at kæntre.

Historisk OB-krise: Ingen mål i otte timer

Derfor er OB i krise

Højbjerg og Southampton forstærker West Hams krise

90’ernes danskere i Premier League: Sådan gik det - og her er de i dag

Så bliver de ikke større: Giga OB-chance bliver brændt:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde