OK Brøndby, men der mangler stadig klejner i kassen

De sportslige resultater går den rigtige vej, men det er endnu vigtigere for Brøndby, at kradse nogle penge sammen, mener Ekstra Bladet sportsredaktør, Allan Olsen

Lebogang Phiri holdt Brøndby inde i medaljekampen med 1-0-målet. Foto: Mikkel Tariq Khan
Lebogang Phiri holdt Brøndby inde i medaljekampen med 1-0-målet. Foto: Mikkel Tariq Khan

LILLE MAND – stor betydning.

Da Lebogang Phiri knaldede David Boysens perfekte indlæg i kassen og sikrede Brøndby sejren over OB, gjorde den klejne sydafrikaner langt mere for stemningen i Brøndby, end en gratis omgang fadbamser ville have sørget for.

Lige netop den stemning har nemlig aldrig været vigtigere i Brøndby.

På onsdag er der generalforsamling, og der er intet, der er bedre for humøret på lige netop sådan en begivenhed end gode sportslige resultater – og de er lige nu til stede. Sådan til en tre-fire stjerner ud af seks ...

Stadig sprællevende i pokalturneringen, overhånden i de indbyrdes opgør mod FCK i denne sæson og med medaljer og Europa-plads inden for rækkevidde.

EFTER RUNDBARBERINGEN i Herning, der kunne være endt med en langt større sejr til FCM end de 2-0, så tog Brøndby fra fanballaden i Parken med fine 1-1 i pokalturneringen og altså en sejr over et skidt spillende OB-hold.

En sejr, der fik sat fynboerne tilbage i kampen om de europæiske billetter.

Det giver altså lidt mere ro til at tale om det, der i virkeligheden er Brøndbys vigtigste kamp, nemlig P-E-N-G-E-N-E!

Den snak kommer til at fylde en del på onsdag.

Langt mere end det faktum, at det er på onsdag, at Jan Bech Andersen alias Oscar forlader Brøndbys bestyrelse, for den del er klappet af.

Skal vi lige runde den, så kommer det ikke til at betyde en hujende fis, at den London-baserede rigmand ikke formelt sidder ved bordenden.

Agger har endnu niveauet til et udenlandseventyr mere. - Tag af sted, råder 'Tøffe'. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Tøffes råd til Agger: Drop Brøndby og vælg dette!

JAN BECH ANDERSEN vil stadig svinge pisken i form af sit ejerskab og sin håndplukkede bestyrelse. Ikke mindst som dukkefører for Brøndbys nye stærke mand, Morten Albæk.

Men det var pengene, vi kom fra. For 117. gang skal Brøndby bruge flere penge, fordi driften stadig halter gevaldigt – og for 118. gang skal de penge hives op af eksisterende eller nye aktionærers lommer.

Det vil formentlig kaste kritiske ryster af sig fra de eksisterende aktionærers side, da det udhuler deres investering, men mon ikke de alligevel hoster op. De to helt afgørende spørgsmål er:

1) Kan man få nye storinvestorer i sværvægtsklassen til at skyde penge i Brøndby?

2) Hvor stor en ejerandel vil Jan Bech Andersen ende med at sidde på?

FÅR AKTIEANALYTIKER Morten W. Langer ret i sin forudsigelser i dagens udgave af Ekstra Bladet, så er svarene, at nej, der er ingen, der vil investere store summer i en forretning som Brøndby. Usikkerheden er alt for stor.

I forhold til Jan Bech Andersens ejerandel er Morten W. Langers bud, at vi skal forvente, at han når op på voldsomme 60-80 procent og dermed reelt bliver eneejer. Ganske enkelt fordi han er den eneste, der står som aftager af mange af de nye aktier, der bliver kastet på markedet.

Et problem? Jan Bech Andersens passion for Brøndby er velkendt, men med så stor en ejerandel er det pludselig kun ham, der kan beslutte sig for, om Brøndby skal sælges til en oliesheik, Red Bull-koncernen eller en postboks i Panama.

SÅ ER DER DET sportslige – og her er det forventet, at Brøndbys Supporters Trust på onsdag vil opfordre til, at man sænker de sportslige ambitioner og tilpasser dem budgetterne.

Det kan selvfølgelig lyde fornuftigt, men det er eddermame fesent, hvis Brøndby ikke længere har en ambition som den nuværende om at spille med om medaljer.

Så skal man vist også lige huske på, at Brøndby stadig har et spiller/løn-budget til top tre, så medmindre man skærer voldsomt i de beløb, så kan man ikke sænke barren på ambitionsfronten.

Det er altså Brøndby, vi taler om. Klubben med det gigantiske potentiale, den fantastiske historie, men for udygtigt ledet gennem mange år.

ONSDAG UDSPILLER sig altså en ny kamp på ledelsesplan for at genfinde vejen tilbage til en position som magtfaktor.

Hvis nu bare det var lige så nemt, som Lebogang Phiris sejrsmål så ud, ville Brøndby-fans, aktionerer og sponsorer næppe se så bekymrede ud.

Men det har de stadig god grund til ...

Ingen andre end Jan Bech Andersen tør satse på Brøndby. Det forudser Morten W. Langer, redaktør på Økonomisk Ugebev,. Brøndby Kun Jan Bech tør skyde penge i Brøndby

Superligaen Brøndby-profil med voldsom svinestreg: Var irriteret på ham

Se blandt andet David Boysens kongeassist:

87 kommentarer
Vis kommentarer