Opgør med drømmehold: FCK'ere kan gøre sig historiske

Ståle Solbakkens nuværende Champions League-mandskab har alle muligheder for at sætte det berømmede 2010/11-hold på plads, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

EIFFELTÅRNET ELLER Grand Canyon. Møns Klint eller Christiania? Hvad er smukkest? Svært, ikke? Men fremragende debatstof.

Derfor har Ekstra Bladet da også kastet sig ud i en voldsom svær øvelse, nemlig at sammensætte det bedste Champions League-mandskab blandt de spillere, der har repræsenteret FCK i den gyldne turnerings gruppespil.

Og ja, vi er klar til at tage lussingerne, så bland dig endelig!

Ekstra Bladets læsere flår FCK-stjerne af holdet

JESPER GRØNKJÆR  – som er en forstandig mand – har naturligvis nogle indvendinger, og de er værd at lytte til. Eksempelvis havde han valgt Markus Allbäck i stedet for Dame N’Doye som frontangriber, og det kunne man sagtens havde gjort.

Når vi har taget ’Damen’, så skyldes det, at FCK i ham fik en targetman, der var helt suveræn i Superligaen, men også beviste sig i Champions League. Endda på det hold, der vel til dags dato må betegnes som FCK’s bedste nogen sinde, nemlig 2010/11-mandskabet. Et hold, der slog sig igennem til ottendedels-finalen og første måtte strække våben mod Chelsea. Oven i købet med 0-0 på Stamford Bridge.

ZDENEK POSPECH er en anden, der ifølge Grønkjær skulle have været på, men her går vi med Lars Jacobsens rutine og betydning for FCK. Også selv om Pospech var en del af 2010/11-holdet.

Og ja, man kunne have haft Thomas Delanay med, mens hans betydning for 2013/14-holdet var ganske enkelt for lille. Præcis ligesom Nicolai Jørgensen ikke på det tidspunkt havde fundet det niveau, der senere gjorde ham til en Parken-favorit.

FCK_Hold_i_CL_WEB.png 

MATHIAS ’ZANKA’  Jørgensen vil selvfølgelig også gøre krav på en plads, men det må vente, også selv om det måske er lidt uretfærdigt over for hans 2010/11-sæson.

Han kan så komme med næste gang, vi laver samme øvelse, for forhåbentlig vil der kommer mange med fra årets Champions League-hold, der i morgen kan skrive sig ind i historien, når Porto er første forhindring på vejen mod et stort Champions League-år.

LIGE SÅ MEGET vi har berømmet 2010/11-holdet, lige så rimeligt er det at have mindst lige så høje forventninger til denne årgang. Bedømt på de fodboldmæssige kvaliteter er niveauet højere nu. FCK’s spillere løbere mere, spiller hurtigere og er teknisk stærkere end det daværende hold.

Det skyldes naturligvis den generelle udvikling i fodbold, men også at Ståle Solbakken har samlet det måske bedste hold, der er set i Superligaens historie.

Nu skal han bare bevise, at det mandskab også kan gøre sig på den største scene af dem alle.

Hvis altså de vil på alle tiders bedste FCK-hold i Champions League.

Her forsvarer sportschefen det udvalgte FCK-hold:

Studie: Bedste FCK-hold i CL all time

FCK's All Star-hold

Bænket af Grønkjær: Her er vennens næsvise svar

Grønkjær lodret uenig: Vi stiller alle tiders bedste FCK CL-hold

FCK før Porto: Ståle overvejer taktisk ændring

Zanka haglede ham ned: Her er dommerens kække svar

Dansk scout: Her er opskriften på FCK-modstanders milliard-succes

Wauw - se fremragende Porto-kasse fra en mand FCK skal passe på:

Nu starter håndboldligaen: Sådan står din klub i jagten på guld og overlevelse

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.