På knæ for Caroline: Det største siden EM i 1992!

Med Grand Slam-triumfen udbygger Caroline Wozniacki sin status som dansk idræts førstekvinde, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Se højdepunkter fra Carolines triumf her. Video: AP/SNTV

DEN LILLE havfrue, H.C. Andersen – og Caroline Wozniacki!

Vælg selv rækkefølgen og tilføj måske kongehuset, men når det gælder om at sætte Dannebrog på verdenskortet, så er Danmarks Miss Sunshine verdensklasse.

Danmarks 'First Lady' når det handler om sport - og ja, det var hun egentlig også uden Grand Slam-triumfen, men nu er stregen under formatet bare tommetyk.

I mere end 10 år har hun båret det danske håb om, at Danmark kunne blive føjet til den liste over de nu 33 lande, der har en Grand Slam-vinder i single noteret i verdenshistorien.

I år lykkedes det så. Den hvide elefant i Caroline Wozniackis karriere blev nedlagt med en baghånd lige midt mellem øjnene...

SÅDAN! Foto: AP Tennis CAROLINES KONGE-KAMP: VINDER HISTORIENS STØRSTE SEJR

Artiklen fortsætter under billedet:

Forrygende forhånd. Alle Carolines våben var skarptslebne. Foto: AP
Forrygende forhånd. Alle Carolines våben var skarptslebne. Foto: AP

David Lee har ladet sig imponere af Piotr Wozniackis måde at håndtere rollen som både far og træner på. Foto: AP Tennis Kæresten afslører: Derfor er Caroline heldig med sin far

GRAND SLAM-titlen har været det eneste, der har manglet i Wozniackis sublime karriere, og selvfølgelig har det været et irritationsmoment i Wozniacki-lejren, at denne juvel ikke har været en del af samlingen.

Det er den nu – og den skinner flottere end noget andet i pokalskabet!

I topsport er der ikke noget, der er synd, men det må være rimeligt at sige, at ’hold nu k… hvor man under Caroline Wozniacki den Grand Slam-titel’.

Med en formidabel finale, hvor rumænske Simona Halep i tre sindsoprivende sæt blev knust af Caroline Wozniacki med et overskud så stort som Ayers Rock!

Sjældent har danskeren set så komfortabel ud og med så stor tro på sine våben. Mentalt i fuldstændig balance, et fysisk vidunder, hurtige fødder og sikre, men modige grundslag.

Caroline Woznicki fejede Halep af banen i starten af kampen, men rumæneren fik styr på sit spil og bød på verdensklassemodstand.

Ja, i det hele taget en forrygende tennisopvisning mellem nr. et og nr. to på verdensranglisten. Sindssygt niveau i en gudefinale, hvor kræfterne blev presset til det yderste i en vanvittigt krævende match med vild afslutning!

HELDIGVIS VAR det den 27-årige dansker, der til sidst EJEDE Rod Laver Arena i Melbourne – og det vil Ekstra Bladets tennisskribent Troels Christensen, der har fulgt Caroline gennem hele hendes karriere, beskrive i detaljer.

Her er det blot at konstatere, at dette er den største danske idrætspræstation siden fodboldlandsholdets EM-triumf i 1992!

Til diskussion? Ja, gu’ faen er det - og hvordan måler man det?

Artiklen fortsætter under billedet:

Pernille Blume har også stået bag en af historiens flotteste OL-medaljer, men Carolines triumf i Australien er bare større, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen: Foto: Mikkel Tariq Khan
Pernille Blume har også stået bag en af historiens flotteste OL-medaljer, men Carolines triumf i Australien er bare større, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen: Foto: Mikkel Tariq Khan
 

HVAD MED Bjarne Riis’ Tour de France-triumf (ja, ja – og alle var dopet, så flot var det vel alligevel), Viktor Axelsens og Camilla Martins VM-triumfer blandt en sværm af kinesere, Thomas Cup-sejren, Tom Kristensens stak af Le Mans-sejre, Pernille Blumes OL-guld, håndbold-herrernes ditto og mange flere store præstationer med danske arme strakt i vejret.

Kigger man på sportens størrelse og udbredelse på verdensplan, ja så stikker tennis i den grad ud som en vaskeægte global kæmpe sport. Som fodbold og til dels svømning, boksning, og selvom badminton er gigantisk, så er det koncentreret om Asien.

Man kunne også se på, om det vil ske igen.

  • Får vi en ny Tour de France-vinder? Ikke umuligt.
  • Ny badmintonverdensmester? Bestemt.
  • Thomas Cup-triumf? Hmm - svært.
  • Mere svømme OL-guld? Ja, hvorfor ikke.
  • Håndbold-EM, VM eller OL-guld: Ja, selvfølgelig.
  • EM- eller VM-triumf i fodbold? Næppe – hertil var turneringsformatet i 1992 med blot otte hold nådigt for Danmark og kvalifikationen til slutrunden snakker vi ikke så meget om…

Artiklen fortsætter under billedet:

Sejren i sæsonfinalen var med til at hjælpe Caroline Wozniacki til sæsonrekord i indtjening. Foto: AP Sport Så meget tjente de danske stjerner: Ingen mænd kan røre hende

MEN FÅR DANMARK nogensinde en single Grand Slam-vinder i tennis igen andre end Caroline? Svært at se. Det nåleøje er bare mindre end så mange andre – og man kan endda diskutere, om Danmark får en ny top-10-spiller, når Caroline Wozniacki stiller ketcheren i skabet.

Under alle omstændigheder: Det er altså en sindssyg præstation, der kaster noget legende-status over Caroline Wozniacki, der nu får skrevet sig ind blandt tennis-sportens allerstørste navne.

Samtidig er Caroline Wozniackis fantastiske sejr også et signal og bør være en inspiration til en række andre danske sportsfolk.

Giv ikke op! Det er må være beskeden fra Wozniacki til alle andre, der synes, de har været tæt på det ultimative mål.

Det kan faktisk lykkes til sidst.

Caroline da sejren er i hus. Foto: AP
Caroline da sejren er i hus. Foto: AP
 

HERFRA ER DET bare at falde på knæ - nå, nej, der har David Lee allerede været – men altså: Denne triumf i Australian Open vil for altid været ristet ind i danskerens sportshistorie!

Et monument i den fælles forståelse af sport på allerhøjeste niveau - og en triumf, der også vil blive snakket om 50 år ude i fremtiden.

Tillykke, Caroline!

Caroline Wozniacki synker i knæ, da hendes første Grand Slam-sejr er en realitet. Sejren er en milepæl i dansk idræt, erklærer Danmarks Idræts-Forbund i en pressemeddelelse. Foto: Ritzau Scanpix. Tennis Idrættens top hylder Wozniacki: Sejren er en milepæl

Simona Halep brager sammen med Caroline Wozniacki i Australian Open-finalen. Foto: Saeed Khan/Ritzau Scanpix Sport og Spil Brysterne var i vejen: Så blev hun verdens bedste

Caroline Wozniacki har løftet mange pokaler og hævet mange store præmiechecks, men det er kun sejren hun tænker på lørdag aften. Foto: AP Tennis Carolines millionjagt: Så meget tjener hun på finalesejr

Caroline Wozniacki kan med en sejr i Australian-Open snige sig op på verdensranglistens førsteplads. Foto: Vincent Thian/AP Tennis Vanvittigt flot 2017 gør Caroline til favorit

1 af 3 Sådan! Caroline Wozniacki udstrålede masser af vinderattitude i finalen. Foto: AP
2 af 3 Fighterviljen var også på plads, da Simona Halep blev besejret. Foto: AP
3 af 3 Foto: AP
395 kommentarer
Vis kommentarer