Pas på, Zorniger: Usædvanligt skænderi kan få store konsekvenser

- Usædvanligt angreb fra Brøndbys egne fans mod Zorniger, men de bør huske, at han stadig er det bedste, der er sket for Brøndby i årevis, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Alexander Zorniger er kommet i modvind blandt nogle Brøndby-fans. Foto: Jens Dresling
Alexander Zorniger er kommet i modvind blandt nogle Brøndby-fans. Foto: Jens Dresling

NÅR EN TRÆNER har vundet 2-1 på udebane, så falder der normalt en highfive og en hyldest af blandt de medrejsende fans.

Sådan var det bare ikke, da Alexander Zorniger efter sejren over Vejle skulle hilse på Brøndbys fans. 

En ophedet diskussion, masser af fægtende arme og sammenbidte ansigter i mødet mellem fans og træner. Voldsomt og usædvanligt.

’FUCK YOU', råbte de til den tyske træner – og grunden var ikke til at tage fejl af. En startopstilling uden danskere, men ikke mindst et udfald mod talentudviklingsprogrammet Masterclass og dets leder Kim Vilfort var det benzin, der for alvor tændte Brøndby-bålet.

Til det er bare at sige: AV, Zorniger!

Opdateret 8.48: Ganske vist var det angiveligt kun folk fra den lille fanfraktion Alpha, der gik direkte imod Zorniger og de blev også mødt af 'Ingen over klubben'-råb fra en masse andre fans, men alligevel en sjældent set aktion. Også selvom netop Alpha har været kendt for ofte at være i opposition.

Artiklen fortsætter under billedet:

- Jeg ramler sammen med deres målmand og er uheldig. Jeg ved ikke, hvad jeg som forsvarsspiller lavede helt fremme, siger Michael Schjønberg, der kort efter mesterskabet med Kaiserslautern i 1998 brækkede benet og glippede et muligt skifte til Real Madrid. Foto: Erik Kragh Sport og Spil Real Madrid ville have ham – og så brækkede han benet

I LIGE NETOP BRØNDBY  kan et anstrengt forhold til fangruppen få store konsekvenser – og det er ikke den fjende Alexander Zorniger ønsker sig. 

Få steder har en fangruppering så meget at skulle have sagt som i Brøndby.

Når det er sagt, så skal Brøndbys fans også tænke sig om. 

De har lov at mene lige præcis, hvad de vil og de skal nok stadig være der den dag Alexander Zorniger er fløjet videre.

DER ER DOG bare en ting at sige: Få trænere har haft så og umiddelbar effekt i Superligaen som Alexander Zorniger. 

Med en helt ny og krævende spillestil samt en benhård ledelsesstil har han flyttet Brøndby et sted hen, hvor de ikke har været i mange år. Altså en succes i Brøndbys forsøg på at komme tilbage som et varigt tophold.

Artiklen fortsætter under billedet:

Brøndby gav den fulkd gas på trubunerne i Vejle. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Brøndby gav den fulkd gas på trubunerne i Vejle. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
 

NU STÅR BRØNDBY med fire sejre i træk, og selvom FCK og FCM er stukket ud over guldstepperne, så ligger Zornigers mandskab trods alt lunt i kampen om en top-seks-placering. 

Med den resultatmæssige formfremgang in mente, så har Alexzander Zorniger altså ingen umiddelbare problemer på den front, selvom man er for langt efter rivalerne.

Et er pointene, men spillet på banen og kvaliteten i truppen er heller ikke på FCK og FCM’s niveau.

TIL GENGÆLD SLIDER Alexander Zorniger åbenlyst på sine omgivelser med sin meget kontante og ligefremme stil. Det gælder i forhold til spillere, ledelse og altså nu fans.

HVOR LÆNGE KAN det holde? Ja, når Brøndby har valgt Alexander Zorniger som cheftræner, så skal de selvfølgelig give ham et passende albuerum og plads til at være den type han er. 

Som når han efter kampen mod Vejle svarer, at han er elsket af 90 procent af Brøndbys fans og det er fint for ham - og at han i øvrigt ikke har brug for at ’please’ ledelse, spiller og fans. 

Fair nok, men det sætter også Zornigers tyske røv i klaskehøjde! 

TINGENE KAN OGSÅ blive så konfliktfyldte og kantede, at Alexander Zorniger ødelægger mere end han bygger op på den lange bane.

Der er vi langt fra endnu – og det gælder stadig, at den stærkeste enkelt-ansættelse Brøndby har gjort i årevis netop er Alexander Zorniger.

Det ved flertallet af Brøndbys fans da også, så indtil videre og hvis ikke Zorniger tramper mere rundt i Brøndby-butikken, så er det formentlig ikke en protestbølge, der vil få vind i sejlene. 

MEN ZORNIGER SKAL også vide en ting. Han har ikke brug for at grave endnu større kløfter mellem ham selv - og Brøndbys stærke fangruppe.

Se alle målene fra Brøndbys sejr i Vejle:

Se også: Brøndby i stort comeback: Rødt kort efter slutfløjt

Oftest er de fjender, men de 'blå-gule' og 'løverne' er enige i deres holdning til de danske mestre. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Superligaen indefra: Kontraktkaos i Superliga-klub: Ti spillere kan forsvinde

FCK-tilhængeren Jonas Wind jubler efter den sejr på Brøndby Stadion, som han sikrede klubben i begyndelsen af november. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Sport og Spil FCK-tilhængeren der selv blev spiller

298 kommentarer
Vis kommentarer