Pierre-Emile er vores panzerwagen!

Højbjerg slog endnu engang fast, at han er landsholdets dynamo og en leder med bolden, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Pierre-Emile Højbjerg viste sig mandag aften i Viborg som fremtidens helt store spiller på landsholdet. (Foto: Lars Poulsen)
Pierre-Emile Højbjerg viste sig mandag aften i Viborg som fremtidens helt store spiller på landsholdet. (Foto: Lars Poulsen)

STOP INDBRUDSTYVENE, hyler Viborgs stolte søn, Søren Pape op i en valgkampagne for De Konservative.

Ikke voldsomt epokegørende, men budskabet var nu heller ikke trængt igennem på det lokale stadion, hvor gæsterne var tæt på at stjæle en sejr fra Morten Olsen-troppen.

JAMEN, ER du rundskæv for et overtag Danmark havde kampen igennem. Dominerende, chanceskabende, spilstyrende, men uden den skarphed i sidste aflevering og afslutning som SKAL skærpes på lørdag.

Hér vil Serbien være en langt større mundfuld end Montenegro, der residerer som nr. 70 på verdensranglisten.

TRODS SEJREN blev det altså ikke den helt perfekte generalprøve for Morten Olsen, der blandt andet måtte se en Nicklas Bendtner være helt på månen. Trods en mindre lyskeskade virkede han ugidelig, uengageret og uskarp.

Selvfølgelig starter han inde på lørdag og forhåbentlig får den vigtige kamp mod Serbien tændt op under Wolfsburg-angriberen, men de rejser næppe en statue af ham i Viborg for den forestilling, han gav de 9180 tilskuere.

I DEN ANDEN grøft strålede Pierre Emile Højbjerg som en aftensol. Kæmpe energi, selvtillid i aktionerne, chanceskabende og med flere kvalificerede afslutninger.

Den danske Bayern München-panzerwagen sugede som sædvanlig bolden til sig og fik oftest skilt sig fornuftigt og offensivt af med den igen.

Han er og bliver i endnu højere grad den centrale midtbanedynamo, der svinger taktstokken på det danske landshold, hvor han med sin fysiske fremtoning heller ikke bliver flået midtover. En naturlig leder med bolden.

Nej, det er langt fra alt der lykkes for Pierre Emile Højbjerg, men når man laver meget, så sidder det hele ikke lige i skabet.

DET GØR DET heller ikke, at komme bagud hver eneste f…. kamp. Nu var det ottende kampe i træk, at Morten Olsens mandskab kom bagud, og det gør det altså lige en spids vanskeligere at vinde.

På positivsiden er det selvfølgelig en stærk ballast, at man flere gange har vist, at det er muligt at vende kampen, men hvorfor gøre det så svært for sig selv.

Der er i hvert fald ingen grund til at gøre det niende gang mod Serbien på lørdag!

Bundlinjen må trods alt være, at Danmark virker klar til opgøret mod Serbien med lidt mere konsekvens i forsvaret - og så den afgørende skarphed i front.

HVIS MICHAEL Laudrup har siddet og set kampen nede i Qatar, hvor han er tæt på at forlænge trænerkontrakten med endnu et år, så må han alligevel have siddet med et lille smil og set noget dansk fodbolds fremtid.

En fremtid han fuldstændig veltimet kan træde ind i, når Morten Olsens kontrakt udløber samtidig med Michael Laudrups.

I DE SIDSTE 20 minutter af kampen mod Montenegro så vi nemlig Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Riza Durmisi, Lucas Andersen og matchvinder Viktor Fisher træde fint ind på A-landsholdet.

Navne, der med garanti vil præge dansk fodbold i mange år fremover – og det må være bare en anelse fristende for Michael Laudrup, at få nogle af de talenter under sine vinger.

JO, JO, Laudrup. Du skal jo have det landstrænerjob, så hvorfor ikke næste sommer?

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+