Pinligt, FCM - og hvad sker der, Thorup?

De danske mestre er tæt på at skylle foråret lige ud i kloakken, mener Ekstra Bladet sportsredaktør, Allan Olsen

Her kan du høre Ekstra Bladet sportsredaktør, Allan Olsen, uddybe sin mening om FCM

8. november 2015. Ja, der er ikke lige i forgårs vel, men det er datoen for FC Midtjyllands seneste Superligasejr.

Den faldt med Esbjerg, og er nu den eneste af slagsen i de seneste syv Superligaopgør.

Der er kun et ord for den slags, når man er forsvarende mestre og drøner rundt med Superligaens næststørste spillerbudget og det er K.R.I.S.E!

Et forår i helvede: FCM helt i knæ

Kampen mod FC Nordsjælland skulle have været vendepunktet, men et fuldstændig hjernedødt rødt kort til André Rømer for en sindssyg tofodstackling vendte den kamp på hovedet efter FCM-føringen.

Overtændt, frustreret? Ligegyldigt. Den unge back var måske stadig rundtosset efter Memphis Depay har leget snurretop med ham, men han må påtage sig sin del af skylden for, at FCM endegyldigt er røget ud af guldkampen.  

Ja, det var fejende flot, at kunne nedkæmpe Manchester United på hjemmebane, men det nytter jo ikke alverden, når holdet sejler rundt i Superligaen – og man kan undre sig over en del fra Jess Thorups hånd:

  • Hvad er planen med Martin Pusic, der har forvandlet sig fra Superligaens topscorer til en marginalspiller med spredte indhop.
  • Stortalentet Mikkel Duelund er FCM’s topscorer med fire mål og manden – sammen med Jakob Poulsen – med flest assists. Han varmer forbavsende meget bænk.
  • Kristoffer Olsson har været foretrukket på midtbanen og mens meget ser lækkert ud fra svenskerens fødder, så mangler slutproduktet som regel. Hvor er målene eller oplæggene.
  • Dyrt indkøbte Kadlec skal selvfølgelig lige tilpasse sig spillestil og kultur, men der er ikke kommet meget retur for de mange millioner.
  • Pione Sisto har kun i glimt fundet lykken under Jess Thorup – hvorfor får træneren ikke mere ud af det åbenlyse talent.
  • Dødbolde, der tidligere var FCM’s varemærke, er efterhånden af an kvalitet, så modstanderne overhovedet ikke frygter det FCM-våben mere.

Under alle omstændigheder, så er FCM ved at skylle foråret lige ud i kloakken. Guldet er væk, pokalen ligeså efter pinligt exit til Roskilde – og nu skal der arbejdes benhårdt for bare at hænge på top-tre, hvor midtjyderne dog havde det held, at både AaB og Brøndby også tabte.

Der er heller ingen tvivl om, at den brede trup nu bliver en udfordring for Thorup. Tilfredsheden er nok til at overse hos typer som Pusic, Urena og Royer.

Gryden til intern uro er i hvert fald sat over – og hvis ikke den skal koge, så skal FCM snart bevise, at top-tre-pladsen i ligaen ikke er til diskussion.

Hvornår løber Brøndby-boss skrigende væk?

Når det sejler på hjemlig grund, så hjælper det nemlig ikke, at klubben har haft nogle fantastiske måneder i Europa League – og Jess Thorup har i hvert fald ikke fundet frem til den formel, der kamp efter kamp viserm at FCM sidste år vandt det danske mesterskab.

Der er brug for et ordentlig wake-up-call på den jyske hede. Også for Jess Thorup, der ikke har ubegrænset snor.

Se lange-Pauls fikse lob over David Jensen:

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+