Pokalen? Stik den til Brøndby-fansene!

- Alexander Zorniger har forvandlet Brøndby fra en pryglet hund til igen at blive Vestegnens stolthed, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Brøndby-raketten er sendt mod kredsløb – og første mål er nået med en temmelig sikker erobring af pokaltitlen.

En titel og en pokal, hvor man som så meget andet i Brøndbys nyere historie, skal langt tilbage for at finde den foregående.

Meget er sket i Brøndby – og for at forstå, hvor meget denne mindre titel betyder for klubben, så skal man bare tage et kig på reaktionen fra spillere og fans, da Silkeborg blev besejret med 3-1.

Den var…. gigantisk, euforisk og forløsende.

En klub som Brøndby har pokaler og titler i DNA’et, så at tørken endelig blev stoppet kunne mærkes i Parkens beton.

Pokalen kommer selvfølgelig til at pryde gangene på Brøndby Stadion, men i virkeligheden burde den gå på rundtur blandt Brøndbys fans! Det var ganske enkelt imponerende, hvordan de fik omdannet FCK-land til et Brøndby-fort!

Hele C-tribunen var en monumental gul mur, man ellers skal en tur Dortmund for at finde. Imponerende.

Artiklen fortsætter under billedet:

Brøndbys Kamil Wilczek har scoret til 2-1. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Brøndbys Kamil Wilczek har scoret til 2-1. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Sport og Spil Brøndby giver ikke op: Klar til skæbnemøde med Pukki

Kampen var der aldrig tvivl om, selvom Silkeborg sendte chokbølger gennem de mange Brøndby-tilhængere med David Skhirtladzes elegante chip-scoring til 1-0.

En bold Frederik Rønnow måske burde have været ude til tidligere, men under alle omstændigheder en brat opvågning for Brøndby

Svaret fra Alexander Zornigers tropper kom dog omgående. Fra en iskold tysker og en brandvarm polak, som anfører Johan Larsson udtrykte det.

To missilhjørnespark fra Hany Mukhtar på seks minutter – og så Benedikt Röcker og Kamil Wilczek på låget. Bang, bang! 2-1 og – selvfølgelig fik polakken, der har scoret i både kvart-, semi- og altså finalen, lov til at lukke festen med 3-1 på fremragende oplæg af Lasse Vigen Christensen.

Silkeborg? Tjae, flot indsats faktisk, men kræfterne holdt ikke og der var for lidt at skyde med offensivt. Alligevel en indsats Peter Sørensen bør kunne tage med ind til de afgørende nedrykningsbrag mod Lyngby.

Men Brøndby-missilet flyver naturligvis videre. Sæsonen helt store trofæ er naturligvis mesterskabet – og med pokal-selvtillid er det kun et spørgsmål om, hvornår og ikke om, det bliver sikret.

Mit bud er, at kampen ude mod Horsens fredag den 18/5 bliver den dato, hvor hele FESTEGNEN for alvor giver den gas og kører det længe ventede mesterskab hjem .

Så er det vel også kun et spørgsmål om tid, for Alexander Zorniger bliver udnævnt til Kejser af Brøndby!

I hvert fald er den jovialt og jævnt klædte tysker godt på vej til at skrive sig pladask ind i Brøndbys ellers tykke historiebøger. Der havner sejrherrerne nemlig ofte og sådan en er Zorniger.

Med sejren i pokalfinalen er klubben da også godt i gang med at realisere det større projekt som Brøndby fans har sukket efter i mere end et tiår. At bringe Brøndby permanent tilbage til toppen af dansk fodbold.

Hvis Jan Bech skal pege på en enkelt ting, der for alvor har ændret tingenes tilstand, så er det formentlig – udover en hulens bunke penge – ansættelsen af Alexander Zorniger, der har forvandlet en pryglet og ydmyget klub til igen at blive vestegnens stolthed.

DBU Pokalen Vestegnen vælter: Første Brøndby-triumf i ti år

Kamil Wilczek har rykket sig helt enormt i dette forår og er lige nu en stor helt på Vestegnen. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Wilczeks vilde forvandling: Træningskamp ændrede alt

64 kommentarer
Vis kommentarer