Pryglet i Superligaen: Men det her kalder på respekt

- Dansk fodbold er trods alt et bedre sted med FCK's avancement til knockoutfasen i Europa League, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Der er visse hold Ståle helst vil undgå at trække. Hør hvilke her. Video: Ritzau

SLAGENE ER HAGLET ned over FCK i takt med, at mesterskabsdrømmene er erstattet af Superligamareridt.

Fair nok – ikke mange ord om de danske mestres nedsmeltning i den hjemlige liga har været overflødige, men der er også grund til at kippe med flaget, når Ståle Solbakkens tropper præsterer internationalt.

DET GJORDE MAN nemlig i Parken mod FC Sherif Tiraspol, hvor et fint avancement til knockoutfasen blev sikret med en 2-0-sejr.

Typisk for FCK’s tilstand i øjeblikket fik gæsterne lige tre-fire gyldne minutter i undertal, hvor man både formåede at brænde et straffe og en gigantisk hovedstødschance.

To scoringer, der havde ændret FCK’s Europa League-eventyr til en katastrofe. Så tak for de afbrændere, men det går måske lige op med dem, FCK selv diskede op med i løbet af kampen...

NU GIK DET – og set over hele kampen, så var udtrykket lidt mere af det solide FCK-mandskab, som vi har været vant til at se i Parken.

Selvom hovedtesen vel egentlig er, at selv det forventede avancement ikke ændrer noget på opfattelsen af et forsømt forår, så er jeg ikke enig.

For dansk fodbold og pointhøsten til den vigtige rangliste er avancementet vigtigt, men vi bør også huske på, at så forvænte er vi altså heller ikke med europæiske kampe efter nytår med danske hold involveret.

Det er vigtigt for respekten omkring dansk fodbold – og ikke mindst selvrespekten.

Vi kan hurtigt blive enige om, at FCK’s gruppe ikke ligefrem emmede af fodboldstorhed eller mytisk interessefaktor, men det gør nu ikke præstationen mindre - selvom avancement egentlig var, hvad vi alle forventede.

FOR FCK BØR det også være et kæmpe moralboost.

Ja, det sejler i Superligaen, men det må være lidt nemmere for spillerne at se sig selv i spejlet med en viden om, at man stadig er en del af det finere europæiske fodboldselskab – og måske med en spændende modstander forude.

At Ståle Solbakken med triumfen også spiller ekstra millioner i FC Københavns kasse, gør vel også livet lidt nemmere for nordmanden.

KNOCK-OUT-KVALIFIKATIONEN kan også være med til at give det moralboost og den selvtillid, der gør, at FCK og Ståle Solbakken kan komme flyvende ud til foråret, hvor både pokalbraget mod Brøndby og altså to store europæiske kampe venter.

FCK og Benjamin Verbic driblede sig videre til knockoutfasen i Europa League. Foto: Jens Dresling
FCK og Benjamin Verbic driblede sig videre til knockoutfasen i Europa League. Foto: Jens Dresling

SELVFØLGELIG ER Ståle Solbakkens dyrt indkøbte profiler ramt på stolthed og selvtillid. Mon ikke udsigten til 1/16-finalerne i Europa League kan ændre lidt på det.

Det bør det kunne.

Selvom hele Europa League-forløbet har været mere solidt end svingende, så viser FCK endnu engang, at de oftest er det europæiske lokomotiv, der trækker de andre danske hold med sig.

Michael Lüftner sikrede FC København videre avancement i Europa League med sit mål til 2-0 mål Sheriff. Foto: /ritzau/Jens Dresling Europa League - 7. dec. 2017 - kl. 23:44 Arsenal, Atlético eller Milan? Her er FCK's mulige modstandere

Carlos Zeca skreg jublen helt ud af lungerne, efter billtten til 1/6-finalerne blev sikret. Foto: Jan Sommer FC København - 7. dec. 2017 - kl. 20:59 Europæisk ekstase: FCK skød Sheriffen

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen