RESPEKT, Thomas Frank - men...

Nu SKAL pointene drysse ind på kontoen. Ellers betyder en stærk indsats i Parken ikke en hujende fis, skriver Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Flot kamp i Parken, men nu skal sejrene komme, Thomas Frank. Foto: Lars Poulsen
Flot kamp i Parken, men nu skal sejrene komme, Thomas Frank. Foto: Lars Poulsen

KAN MAN slippe af sted som en helt efter et 3-1-nederlag? Det plejer ikke at være tilfældet, men det var lige præcis den fornemmelse Thomas Frank kunne tage med fra Parken.

Det er selvfølgelig ikke sikkert, at klubejer Jan Bech Andersen er enig, men Thomas Frank bør faktisk have styrket sin position en anelse trods nederlaget.

Se Stephan Andersen som skydeskive:

MED DARIO DUMIC, Thomas Kahlenberg, Johan Elmander og Christian Nørgaard ude, så var der lagt i kakkelovnen til en Brøndby-rundbarbering, men det blev aldrig til et brændende bål under Thomas Franks sæde. Fordi:

  • Brøndby fik vist – med mange nye på holdet – hvor flotte mønstre de kan sy sammen på banen, da de første 20 minutters FCK-pres var overstået.
  • Brøndby-spillerne viste stærk attitude, mandsmod og en skøn coolness. Lignede bestemt ikke et hold, der har tabt troen på deres træner.
  • Selvom Daniel Agger måtte udgå, gik holdet ikke i panik, men fortsatte uændret til den boldbesiddende og kvikt kombinerende stil. Også selvom de var FCK underlegne i kræfter og muskler i de fysiske dueller. Bedst bevist, da Nicolai Jørgensen kvaser Frederik Holst ved 2-1-målet.
  • Skabte masser af chancer mod et af Superligaens bedste forsvarshold – og havde Teemu Pukki og José Ariel Nunez scoret på deres gigafriløbere som de burde, så havde forløbet formentlig have været anderledes. Skarpheden foran mål er Brøndbys klart største problem.

Se også: Brøndby-træner: Derfor har vi fået så få point

DET ER SELVFØLGELIG helt grotesk, at Brøndby først for alvor viser, hvor hurtigt, småt og farligt de kan spille, når de bliver plantet på et suverænt lækkert græstæppe som det i Parken – og lige præcis pløjemarken i Brøndby hører vel til en af ledelsens største fadæser.

Slut med roserne, ja det skulle da lige være til derbyet generelt, der var en femstjernet oplevelse. Masser af mål, chancer, intensitet, god fodbold og en forrygende stemning på årets første forårsdag. Fedt.

MEN Fodbold handler om at vinde og der er ingen priser for hverken fight, finurligheder og festlige fødder.

Brøndby har nemlig stadig problemer og hvis ikke sejrene begynder at kommer nu, så kan den fine indsats i Parken ikke bruges til en hujende fis.

Se også: Per Rud: Sejrene skal snart komme

ET ENKELT point i de første tre kampe og exit fra pokalturneringen sætter ambitionen om Europa Cup-deltagelse alvorligt på vippen. Et svært startprogram, men også en mareridststart for Brøndby.

I DE NÆSTE to kampe venter OB og FC Vestsjælland og hvis Brøndby skal have gang i maskineriet, så er kravet to sejre. Også for at bevise, at Thomas Frank er en fodboldtræner, der kan vinde kampe – og flere i streg.

Hvis Brøndby har en vinderkultur, så er det nu den skal vise sig – ellers gør Thomas Frank det alt for nemt for Jan Bech Andersen at svinge sablen.

Se også: Derfor måtte Agger udgå af derby

FCK? JA, de fik vist de kan score mål, og at de stadig kan sætte sig fysisk på en modstander, men viste sig også overraskende sårbare overfor Brøndbys kvikke kombinationer tæt på feltet og gav langt flere chancer væk end normalt.

De passer også deres job med at presse FCM, men jyderne afviser nærmest efter behag. Denne gang ved at knuse Esbjerg med 3-0.

Det ændrer ikke ved det fortjente i FCK’s sejr over Brøndby, men den bedste konklusion var, at det velspillede, intense og jævnbyrdige derby var tilbage i storform!

Se alle kasserne fra københavn-derbyet:

48 kommentarer
Vis kommentarer