Ronaldo, Eriksen og Messi i samme liga: - Manden har jo ret!

- Christian Eriksen håndterer nøglerolle noget nær perfekt, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, der er helt på linje med Åge Hareide i vurderingen af-stjernens betydning for landsholdet

PÅ EN PERFEKT træningsbane boltrede Christian Eriksen sig som en fisk i Sortehavet. Sendte lige et par ekstra kugler mod kassen, selvom træningen var overstået – og efterfølgende fik de lokale skolebørn alle de autografer, de kunne drømme om.

Jo, det er en verdensstjerne med absolut format og en skøn fornemmelse for, hvad fodbold også er, når man skræller milliarder, berømmelse og stjernestatus væk. Fodboldglæden oser faktisk ud af ham.

At Åge Hareide også er begejstret for Christian Eriksen, er lige så indlysende som ost i cheeseburger.

I CHRISTIAN ERIKSEN råder landstræneren over en af de spillere, der vil være under konstant bevågenhed. Fra medier, modstandere og fans, men det lader nu ikke til, at det påvirker Eriksen i synderlig grad. Cool – og tak for det.

Når Åge Hareide så sammenligner Christian Eriksen med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, er det, at man lige tænker ’OK, Åge – skru lige ned’!

MEN MANDEN har jo ret. Altså ikke at Christian Eriksen har hverken Messis eller Ronaldos niveau – dengang de toppede – men i betydningen for et hold som det danske landshold holder den hele vejen hjem.

Ja, Messi er på lange stræk Argentina, og Ronaldo er – eller har været – Portugals redningsmand utallige gange. Også mod Danmark.

Sådan er det også med Eriksen – og derfor rummer den T-shirt, der summer på de sociale medier med teksten ’Giv bolden til Eriksen’, også en masse sandhed.

NEJ, HAN ER ingen dribler som Messi eller fysisk monster i feltet som Ronaldo, men fodboldhjernen og evnen til at træffe gode beslutninger er på verdensklasse-niveau.

Hvad enten vi vil det eller ej, er Middelfart-knægten nøglen til dansk succes.

Hareide ved det, Eriksen ved det – og det gør modstanderne også. Som de har gjort det gennem hele VM-kvalifikationen uden at kunne gøre noget ved det.

Artiklen fortsætter under billedet:

 Det var ikke let at være Christian Eriksen efter dagens træning. Foto: Lars Poulsen
Det var ikke let at være Christian Eriksen efter dagens træning. Foto: Lars Poulsen
 

DET KENDETEGNER ægte klasse at kunne være så afgørende, selvom modstanderne har gennemanalyseret dine mindste træk – og det leverede Christian Eriksen i en fornem VM-kvalifikation.

Irerne kom vel tættest på at stække midtbanegeneralen i den første kamp i Parken, hvor et defensivt irsk mandskab kunne stå massivt bag bolden. Det gav Eriksen svære betingelser, men sådan vil Peru næppe gribe den opgave an. Hovedbruddet for Åge Hareide kommer altså kun i tilfælde af – og fodboldguderne forbyde det – at Eriksen bliver skadet.

Det er han heldigvis sjældent, så lad os parkere den.

ELLERS HAR Åge Hareide ingen anden grund til at være en glad mand. Alle mand deltog for fuldt blæs til den sidste træning, der er åben for offentligheden før kampen på lørdag mod Peru.

Et klart signal om, at nu er det alvor, og at der er brug for arbejdsro.

Det skal de få – men så skal tilbagebetalingen også være en sejr i åbningskampen mod Peru!

Der skal økonomiseres for at finde det helt rette hold. Foto: Holdet.dk Sport og Spil Ekspert afslører sit VM-managerhold: Du sætter dit helt forkert

Se også: Smider landsholds-bombe midt i festen: Stjerne stopper omgående

Åge Hareide er i mediernes søgelys - men onsdag og torsdag får han fred fra pressen. Foto: Lars Poulsen VM 2018 - 12. jun. 2018 - kl. 21:08 Hareide får to dages fred: Ingen snak med journalister

Thomas Delaney har masser at smile af. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Kom med i kulissen: Sådan endte Delaney i Dortmund som Danmarks dyreste

42 kommentarer
Vis kommentarer