Så er legetimen slut, Åge!

Flot sejr over sløj modstander er ingen målestok før Armenien-kampen på søndag, men vildt vigtig for selvtilliden, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

EN TING STÅR i hvert fald helt sikkert. DBU og Hummel havde taget farveløs til helt nye højder mod Liechtenstein!

Et ultrahvidt outfit, hvor numrene forsvandt, som sveden brød frem, var forhåbentlig en kikset engangsforestilling.

Heldigvis var der lidt flere farver på paletten til det maleri det i virkeligheden drejede sig om i Horsens, nemlig spillet på banen.

JA, DET BLEV den ventede sejr, tilmed hele 5-0 – og dermed blev der for anden kamp i træk fyldt op med oktan 98-selvtillid.

Hvis ellers nogen kan huske det, så blev Bulgarien besejret 4-0 i Japan ved Kinin Cup, så man må sige, at Åge Hareide mandskab har ramt en guldåre. 13 mål i fem kampe er mere end godkendt.

MEN – og det skal sgu stå med versaler. Det var eddersprøjteme en halvgratis omgang mod Liechtenstein. Et land, der er betydeligt nemmere at besejre end at stave til. Det sidste formåede DBU da heller ikke ...

Nå, tilbage til en kamp, hvor det danske forsvar overhovedet ikke blev testet, og hvor Frederik Rønnow må have kedet sig bravt foran de 8004 tilskuere – fraset en redning fem minutter før tid.

Derfor kan Hareide ikke bruge den del af spillet til en hujende fis andet end – og det tæller da også lidt – at man for anden kamp i holder nullet.

Artiklen fortsætter under billedet:

Viktor Fischer går mellem Martin Bïuchel og Sandro Wieser. Foto: Lars Poulsen
Viktor Fischer går mellem Martin Bïuchel og Sandro Wieser. Foto: Lars Poulsen
 

ÅGE HAREIDE skiftede i pausen fra 3-5-2 til 4-3-3 – og selv om det sidste system gav lidt mere snert i det offensive spil og mere tryk på kedlen, så var Liechtenstein simpelthen for svage til, at give et retvisende billede af det skifte.

I det hele taget er der bare at konstatere, at Åge Hareide har opbrugt sine legetimer. Nu gælder VM-point på søndag mod Armenien.

DET HAREIDE KAN bruge sejren i Horsens til er formentlig, at se hvordan et dansk hold åbner et hold, der står dybt og med en hel hær bag bolden.

Man kan hurtigt påstå, at det lykkedes fint, når man kan score fem kasser, men et lidt dybere kig afslører en mangel på det danske hold.

Hvem er det, der kan sætte sin direkte modstander og måske en mand mere med bolden for fødderne.

Riza Durmisi? Tjoe, bedst når kuglen bliver stukket. Eriksen? Hmm – mangler lidt fart. Nicolai Jørgensen? Ja, men placeret helt fremme får han sjældent muligheden. Derfor ligner Viktor Fischer bedste bud til den øvelse, men nogen decideret driblekonge er han ikke.

DERFOR SKAL bolden cirkulere langt hurtige end tilfældet var mod Liechtenstein – og det lykkedes da også i enkelte tilfælde.

Specielt når Eriksen fik bolden i rummet mellem modstanderens forsvar og midtbane, hvor han sendte en del fine stikninger af sted mod feltet.

SELVFØLGELIG SKAL man ikke surmule alt for voldsomt, når vi nu bliver forkælet med en storsejr, så lad os tage ja-hatten lidt på – og så forudsige, at det trods alt var så fornuftigt, at vi med sindsro kan byde

Armenien velkommen til Parken på søndag.

DER NEMLIG grund til at svinge lidt med Dannebrog. Fordi:

  • Viktor Fischer bekræftede heldigvis den plads på landsholdet, der blev indledt i Japan. Tre assists mod Bulgarien og nu to assists og en enkelt kasse mod Liechtenstein. Han giver noget fart, mulighed for at true i dybden og leverer stenhårdt arbejde. Fed fandenivoldsk type og har nappet pladsen ved siden af Nicolai Jørgensen på søndag – trods et par afbrændere i første halvleg.
  • Nicolai Jørgensen lagde også på som klinisk afslutter og har fundet sig godt til rette helt i front.
  • Riza Durmisi bringer vild fart og kvaliteten i indlæggene er blevet betydeligt bedre. Peter Ankersen i den anden side sled mere med sine indlæg, der sejlede for meget rundt.
  • Midtbanen er fortsat en krig med fire mand om tre pladser. Mod Liechtenstein var William Kvist og Christian Eriksen de bedste, mens Pierre Emile Højbjerg og Delaney formentlig skal kæmpe om den sidste plads mod Armenien. Eriksen? Tjah, bestemt ikke afgørende mod miniputterne i Horsens, men stadig vigtig offensiv styrmand.
  • Fedt at se Andreas Cornelius tilbage på landsholdet og tilmed som målscorer. Vigtigt, at have den type med i truppen.

KONKLUSIONEN er vel, at Danmark fik øvet sig til den første eksamen, der gerne skulle give en billet til VM i Rusland – og at optimismen før denne kvalifikation godt kan tåle en cru op!

Og få så fikset de trøjer!

Simon Kjær måtte forlade banen før tid, da den danske anfører blev skadet. Han melder sig dog klar til VM-kvalifikationskampen mod Armenien. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Skadet Kjær: Jeg bliver klar til Armenien

Viktor Fischer og Nicolai Jørgensen var i målhumør mod Liechtenstein, hvilket også afspejles i karakterne. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold De viste vejen i opvisning: Her er de danske karakterer

1 af 2 
2 af 2