Satte sit ego over alt andet: Du pisser på alle, Blume!

Pernille Blumes satte sit ego over alt andet og gjorde dermed grin af dem, der troede på hende, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Pernille Blume kom forrygende fra start i 100 meter fri, men soldede det hele væk i en egoistisk beslutning. Foto: AFP
Pernille Blume kom forrygende fra start i 100 meter fri, men soldede det hele væk i en egoistisk beslutning. Foto: AFP

FORESTIL DIG Christian Eriksen i en EM-semifinale med det afgørende straffespark for Danmark. Superstjernen har forinden besluttet, at han vil forsøge sig med et spark bagom støttebenet. Bare for at se om det kan lade sig gøre…

Nej, vel. For kikser han det spark, så vil han svigte holdkammerater, den trøje han spiller for, de mange fans på stadion og bag skærmen – og ikke mindst dem, der har udtaget og troet på ham.

VAR DET IKKE nogenlunde det, den danske über-svømmedarling Pernille Blume gjorde, da hun temmelig chokerende dumpede en sikker føring ned på bunden af bassinet i finalen på 100 meter fri ved EM i Glasgow?

Jo! Den såkaldte overfladevending, hvor hun klaskede hænderne i bassinkanten ved vendepunktet i stedet for den langt hurtigere version med fødderne, kostede med garanti en finaleplads og muligvis en medalje.

Bare fordi hun ville se, om det kunne lade sig gøre…

Artiklen fortsætter under billedet:

Smilet var forsvundet fra Blumes ansigt efter finalepladsen var dumpet ned på bunden af bassinet. Foto: EPA
Smilet var forsvundet fra Blumes ansigt efter finalepladsen var dumpet ned på bunden af bassinet. Foto: EPA
 

DET KUNNE DET ikke, og dermed pisser hun på både EM og hele det danske svømmelandshold inklusive trænere, ledere og hjælpere omkring holdet. Ja, sådan set også Team Danmark, der poster penge i svømmesporten for at få medaljer retur. Mon ikke også de føler sig temmelig voldsomt til grin.

Selvom svømning på lange stræk naturligvis er en individuel sportsgren, så er hun udtaget på det danske svømmelandshold i forventningen om, at hun svømmer medaljer hjem og yder det optimale. Den opgave svigtede hun tirsdag aften.

Som dansk svømnings største stjerne og dermed rollemodel for en nye generation af danske svømmere er hun også ude på temmelig dybt vand efter den maveplasker. Ja, hun ville slå en verdensrekord, men der findes andre steder og tidspunkter at gøre netop det.

Artiklen fortsætter under billedet:

Pernille Blume satte sig selv over holdet, mener Ekstra Bladets sportschef. Foto: Reuters
Pernille Blume satte sig selv over holdet, mener Ekstra Bladets sportschef. Foto: Reuters
 

Pernille Blume i bassinet i Glasgow tirsdag. Foto: Patrick B. Kraemer/EPA Svømning Landstræner i chok: Jeg forstår ikke Pernille Blume

NU HYLDER VI enerne i sportsverdenen her på Ekstra Bladet. Dem, der tør det uventede og sætter nye standarder for sporten, men det her var bare dumt, og man kunne være bekymret for, om klordampene har fået tag i Blumes ellers velfungerende tagetage!

Ifølge Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, så havde trænerteamet TRE (!) gange gennemgået strategien med Pernille Blume før gårsdagens semifinale – og ifølge sportschefen, så var der enighed med Blume om planen.

Altså lige indtil hun satte sit eget ego over alt andet og parkerede de sportslige ambitioner på to meters dybde.

Hvis landstræner Dean Boles og den øvrige sportslige ledelse på baggrund af Blumes besynderlige enegang har mistet tilliden til sin største stjerne, så er det naturligvis forståeligt.

FÅR DET KONSEKVENSER? Næppe – og landstræneren forsøger allerede nu at lægge låg på konflikten, men forhåbentlig står væggene stadig og vibrerer, når Pernille Blume får besked på, hvor topegoistisk hun optrådte i Glasgow.

Forstår hun ikke det, jamen så sætter hun OL-deltagelsen i 2020 i Tokyo på spil. Anderledes kan det ikke være.

Pernille Blume har siden OL-triumfen var Danmarks største svømmestjerne. Her ses hun på medaljeskamlen under VM sidste sommer, hvor hun vandt bronze i 100 meter fri. Foto: Michael Sohn/AP Svømning Eksperten klar i mælet: Egoistisk og respektløst af Blume

Svømmesild i Sloggi. Foto: Sloggi/Bilka PR Danske kendte Se billederne: Blume springer ud som undertøjsmodel

Winifer Fernandez er volleyball-spiller fra Den Dominikanske Republik. Privatfoto Sport og Spil Flotte fotos: Her er OL's lækreste babes

342 kommentarer
Vis kommentarer