Sikke en møgdag! To lussinger til Brøndby-stjernen

- Stemningen på Brøndby-tribunerne var væsentlig bedre end spillet på banen i topkampen, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

NÆVN EN spiller fra Brøndby, der har en kæmpe andel i, at mesterskabet efter 13 års pause atter havner på den københavnske vestegn – og ja, den spådom holder stadig trods nederlaget til FCM.

Hany Mukhtar, Teemu Pukki eller Benedikt Röcker? Gode bud, bestemt.

Når regnebrættet skal gøres op, skal Christian Nørgaards navn naturligvis også skrives med guldskrift.

JA, MÅSKE SOM det vigtigste Brøndby-holdepunkt i en sæson, hvor det meste har kørt på skinner, og Christian Nørgaard selv er gået fra stort talent til omdrejningspunkt på sæsonens bedste hold.

Presspillet har siddet i skabet, offensiven har blomstret, og defensivt har der ikke været megen slinger i valsen. Meget af det bundet sammen af en mørkhåret slider med stort overblik og fornem fodboldforstand.

CHRISTIAN NØRGAARD må være en af de første, Alexander Zorniger klasker på holdkortet som manden i midten.

En fuldstændig sikker boldspiller på den defensive midtbane, hvor han i dag står som den bedste af slagsen i Superligaen. Måske sammen med FCK’s Carlos Zeca i den udgave, vi har set i foråret.

SÅDAN VAR DET også i en ellers ikke vanvittigt velspillet guldkamp på Brøndby Stadion, hvor stemningen var klasser bedre end spillet! Brøndby-fansene havde beredt sig på fest - og det havde de. I langt højere grad end Brøndby-spillerne.

Hjemmeholdet måtte for første gang i 27 ligakampe se sig besejret efter Bubacarr Sannehs hovedstød – og et ukueligt FCM-mandskab fik sagt tak for sidst for nederlaget i Herning.

Christian Nørgaard satte dog ikke mange fødder forkert, placerede sig fornemt og skilte sig begavet af med bolden. Oftest med en aflevering frem i banen – og fysisk lader han sig ikke skræmme.

HELDIGVIS HAR CHRISTIAN Nørgaard – i modsætning til Zeca – et rødbedefarvet dansk pas, så den lå vel lige på den flade, at netop Christian Nørgaard fik en plads, da Åge Hareide udtog en giganttrup på 35 mand før VM i Rusland?

Æh, næh, ikke rigtig – og det virker ærlig talt uforståeligt. Med tanke på, at William Kvist er knækket helt af FCK’s mandskab og bestemt ikke ligner en starter i Rusland, ville det værre oplagt at udtage Christian Nørgaard.

Ikke mindst fordi en afløser for William Kvist skal findes, og fordi Nørgaard bør kunne bringe sig i spil som fremtidens mand på den plads.

I STEDET VALGTE Åge Hareide den såkaldte rutine i form af den omskolede Michael Krohn-Dehli, ligesom Lasse Schöne kan spille pladsen – og det må være lidt af en lussing til Christian Nørgaard, der har udviklet sig til en specialist på pladsen.

Den anden kindhest faldt så med nederlaget til FCM, men han virker som en type, der blot rejser sig. Det kan han få brug for.

Han har ikke erfaringen på internationalt niveau, lyder det.

Tjae – det er muligt, men sikke en lammer til Superligaen, at den bedste spiller på netop en kritisk plads på landsholdet ikke finder nåde for landstrænerens øje.

OK, niveauet i dagens topkamp skreg ikke af landsholdsklasse, men det har vi dog set i andre kampe i sæsonen.

Artiklen fortsætter under billedet:

doc7053g1ieqpk1hr8qu2xu.jpg

To FCM-stjerner strålede i guld-duellen - Brøndby-bomber var værst

SÅDAN SET OGSÅ lidt af en ørefigen til Brøndby, at sæsonen sandsynlige The Double-vinder blot kan mønstre en dansk landsholdsspiller, nemlig Frederik Rønnow. Til Hareides forsvar skal selvfølgelig siges, at Brøndby ikke byder på mange danske muligheder.

The Double, skrev jeg – og ja, trods FCM temmelig flotte sejr på Brøndby Stadion, hvor de understregede pointen om, at Brøndbys spillere virker slidte, så skal mesterskabet nok havne hos de blå-gule.

MED TO KAMPE tilbage mod Horsens (ude) og AaB (hjemme) skal Brøndby falde fuldstændig sammen, hvis guldet skal ryge på gulvet.

Målscoreren er syv mål bedre end FCM’s – og midtjyderne skal på en svær opgave i Parken på fredag, hvor hjemmeholdet FCK også skal holde trit med FCN i bronzekampen.

TIL GENGÆLD MÅ man tage den berømte hat af for FC Midtjylland, der har haft en fantastisk evne til at få en del ud af noget mindre. Der er hentet masser af point i lige kampe – og hvor spillet og chancerne ikke lige er gået FCM’s vej.

Sådan var det også mod Brøndby, men det understreger igen det fantastiske arbejde Jess Thorup og co. udfører i FC Midtjylland.

Vi andre kan blot glæde os over, at vi nu skal hen til sidste spillerunde i Superligaen, før vi kan kåre et mesterhold i et fantastisk slutspil.

Se Kamil Wilczeks træffer til 1-0, der dog bliver annuleret:

Spænding til det sidste! FC Midtjylland snød Brøndby for guldfest

Eksklusivt interview med Zornigers blogger-kæreste: Brøndbys fans er vanvittige

69 kommentarer
Vis kommentarer