Slagtet af FCN: 'FCK havnet i stort sort hul'

Ståle Solbakken skal have rebet sejlene, hvis han skal opfylde det ønske, han har givet sine spillere

DA QARABAG havde sendt FC København ud af Champions League, var der stadig kampgejst i Ståle Solbakkens stemme. Med fast stemme sagde han på det efterfølgende pressemøde, at han altid lover nye spillere i FC København to ting:

  • De får en DM-guldmedalje.
  • De kommer til at spille europæisk gruppespil.

Nu skal man ikke banke på den store tromme endnu, men hvor løfte to er opfyldt med deltagelse i Europa League, så skal den norske manager til at stramme tøjlerne, hvis også løfte nummer nr. et skal holdes.

TAGER MAN 3-0-Nedsablingen i FC Nordsjælland som pålydende, og der ikke sker heftige forandringer i FC København, så bliver der i hvert fald ikke hængt guldmedaljer om spillerne i FCK.

Med enkle midler, masser af bolde bag FCK’s forvirrede og uafstemte bagkæde, var der aldrig tvivl om den sejr. Ikke engang en af FCN’s bedste kampe, men rigeligt til at besejre et knækket FCK-mandskab.

Når Peter Ankersen oven i købet får hentet sig et tåbeligt rødt kort, så kan man jo se, at frustrationerne vælter ud gennem alle porrer i kroppen over den voldsomt haltende sæsonstart, de danske mestre har fået.

OK, DONYOH, Marcondes og Asante kan gore ondt på de fleste forsvar I Superligaen med deres fart, fandenivoldskhed og evige løb, men selv de tre profiler må have været overrasket over, hvor LET spil man får i FC Københavns bagkæde.

Et forsvar, der SKRIGER på en kaptajn, efter styrmand Zanka gik fra borde. Hvem er det, der skal styre løjerne. Michael Lüftner eller Nicolai Boilesen? De har vist rigeligt med at få deres eget spil til at hænge sammen, og samarbejdet med den centrale del af midtbanen med William Kvist og Jan Gregus kører heller ikke i olie.

FREMME BLIVER der fortsat ikke skabt ret mange reelle chancer, og når de sker, så er træfsikkerheden nogenlunde lige så stor som DR’s krisehåndtering…

Kreativiteten og flowet i spillet er forsvundet, og der er næppe tvivl om, at hverken Nicolaj Thomsen eller Rasmus Falk skal lave alt for mange lækkerier til træning, før de rammer en start-ellever efter deres skader.

EFTER SYV KAMPE er det selvfølgelig heller ikke noget ’lucky punch’, at FCN ligger nr. et i Superligaen. Der er så meget fodbold i det mandskab, så meget talent og spilleglæde, at man egentlig kun ærgrer sig over, at sådan et mandskab ikke har hjemme i en stor fodboldby som Odense, Aarhus eller Esbjerg, men det må vi lære at leve med.

For Kasper Hjulmands og FCN talentfabrik og scoutingsystem kører snorlige for tiden. Kig på midtbane-talenter som Mathias Jensen og Magnus Kofoed Andersen, jamen så tænker man jo, at det ikke er nødvendigt at kigge mod Slovenien, Tjekkiet eller alle mulige andre steder for at købe kvalitet.

Diamanterne kan også findes herhjemme, hvis man ved, hvordan de skal slibes til.

Det er fantastisk imponerende af FC Nordsjælland, hvis største bedrift består i, at ingen taler om Marcus Ingvartsen, Andreas Maxsø eller Stanislav Lobotka.

doc6wfgxxo0m0i1j1dpwjhw.jpg 

OMVENDT ER DER masser FCK-fans, der taler om Mathias Zanka Jørgensen, Ludwig Augustinsson og Andreas Cornelius. Bare lige for at sætte tingene i relief.

Mon ikke den landsholdspause trods alt kommer belejligt for FC København og Ståle Solbakken, der skal en tur tilbage til værkstedet og finde nogle knapper at dreje på.

Det virker unægtelig som om, at FCK er havnet i et middelstort sort hul, hvor nye ideer, kreative indslag og vindervilje forsvinder ned i.

NU HAR STÅLE Solbakken fået to forstærkninger til truppen i form af Martin Pusic og Denis Vavro, så truppen må være formet nogenlunde, men hvis ikke man har sulten og ærgerrigheden, så vinder man ikke ret mange kampe, og det virker også til at være FCK’s problem lige nu.

Sammen med mange andre problemer, selvfølgelig. Ikke mindst det, at han har lovet en guldmedalje til spillerne…

Ståle: Vi står med ryggen mos muren

Brøndby-boss får topjob i Liverpool

Rønnow udelukker Forest-skifte

Fik du ikke set Liverpool ydmyge Arsenal? Så kig med her: