Slap af Norge: Verdensklasse-stempel er grinagtigt

- Men Bendtner er pissegod - også god nok til en startplads på Hareides landshold, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Der er masser at juble over for Nicklas Bendtner, men verdensklasse er han sgu' ikke.  Mindre kan også gøre det. Foto: All Over Press
Der er masser at juble over for Nicklas Bendtner, men verdensklasse er han sgu' ikke. Mindre kan også gøre det. Foto: All Over Press

01. okt 20:00 Rosenborg BK - Sarpsborg

EliteserienStadion: Lerkendal, Norge Dommer: Svein Moen
Rosenborg BK
1
1
Slut
Sarpsborg

KAN MAN VÆRE verdensklasse i Norge? Ja, mener nordmændene naturligvis – og det har de sikkert talrige eksempler på. Men kan Nicklas Bendtner være verdensklasse i Rosenborg?

Ja, jubler norske eksperter efter Rosenborgs fine Europa League-sejr over Vardar Skopje, hvor danskeren både scorede og brillerede med en hæl-assist.

MEN VERDENSKLASSE, ligefrem? Nej, det er grinagtigt, for så spiller man ikke i Eliteserien, men heldigvis er Bendtner bare pissegod!

Også god nok til det landshold, der samles i dag til en regulær skæbneuge. Lever VM-chancen stadig efter de to kampe mod Montenegro og Rumænien eller ligger den på bunden af en flaske russisk vodka?

EKSTRA BLADET HAR tilbragt de seneste tre dage i norske Trondheim, og konklusionen fra de kanter er klar: Nicklas Bendtner fremstår som den hidtil mest modne udgave af sig selv med boblende optimisme og spilleglæde.

Han har fundet den tryghed, han har savnet, og trods en haltende start, så vidner 14 mål i 23 kampe trods alt om en fin form, der specielt hen over sommeren og efteråret har nærmet sig noget virkelig brugbart.

Han er blevet den profil, som Rosenborg havde håbet på. Også i Europa League, hvor Ajax blev ekspederet ud af Rosenborg med Bendtner i storform. Søndagens topbrag mod Sarpsborg blev ikke noget triumftog for Nicklas Bendtner, men alligevel styrer den norske storklub mod endnu et sikkert mesterskab.

Så ja, klubskiftet til Rosenborg har på mange måder været en stor succes for Nicklas Bendtner.

Artiklen fortsætter under billedet:

Nicklas Bendtner leger med sin søn Nicholas på Rosenborgs træningsanlæg. Foto: Rene Schütze
Nicklas Bendtner leger med sin søn Nicholas på Rosenborgs træningsanlæg. Foto: Rene Schütze
 

BEMÆRKELSESVÆRDIGT ER det vel også, at Bendtners skandale-barometer er banket helt i bund. Kedeligt, men godt for spillet på banen.

Ærgerligt, at det først er ved at ramme en af Europas dårligere ligaer, at Nicklas Bendtner finder tilbage til det talent, som den lange angriber altid har været i besiddelse af. Det havde formentlig ikke været nødvendigt, hvis fornuftigere klubvalg var blevet taget tidligere i karrieren.

Nu er formen så bekræftet gennem længere tid, og Nicklas Bendtner banker på til en startplads hos Åge Hareide.

Se også: Lægger sig fladt ned: Han var skurken bag Bendtner-brøler

FORMEN ER TIL det, og umiddelbart kunne han blot nappe skadede Nicolai Jørgensens plads centralt. Den vil være skræddersyet til Bendtner. Det kræver så, at Andreas Cornelius bliver ude på højrekanten, hvor han skal duellere om de diagonal-skift venstrebacken kyler op mod Atalanta-spidsen.

Det var recepten mod Polen og til dels Armenien – og det fungerede. Alternativt skal tilbagevendte Yussuf Poulsen ud på højrekanten, Cornelius centralt og Bendtner på bænken.

GODE MULIGHEDER, men med det kaosfodbold, som Hareide har dirigeret Danmark i retning af, så lad os da få mest mulig power i front og starte med Bendtner-løsningen. Det koster lidt på farten, som Yussuf Poulsen har, men Bendtner er noget nær det varmeste, vi har i øjeblikket. Sammen med Pione Sisto, naturligvis, der brillerer stort i Spanien.

Så selv om Bendtner ikke er verdensklasse, så kan han sagtens være god nok til at hamre os til VM.

Det er sådan set også rigeligt …

PS: Selvfølgelig er det ekstremt dårlig stil af AGF’s ledelse at hamre en fyreseddel ud til Glen Riddersholm på en buldrende mørk parkeringsplads midt om natten. Nej, der er få gode måder at blive fyret på, men denne skraber alligevel bunden. Specielt når man har villet af med ham længe.

PPS: FC Midtjylland har i den grad banket sig ind i guldkampen som medfavoritter. Trioen Jakob Poulsen, Paul Onuachu og Alexander Sørloth er mesterskabsmateriale i Thorups nu sprudlende 3-4-3. Specielt nordmanden Sørloth er denne sæsons åbenbaring og kan brænde hele Superligaen af i denne sæson.

Sport og Spil Fodbold-Europas mørke kapitel: De værste hooligan-drab

Se også: Se de uimodståelige billeder: Bendtner flyver sin søn ind til guldbrag

Nicklas Bendtner kan juble over endnu en scoring. Foto: All Over Press Europa League - 30. sep. 2017 - kl. 16:42 Bendtner i opsigtsvækkende trøjebytte: 'Det så mærkeligt ud'

 

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen