Sløj støtte til FCM: Vågn nu op, Herning!

Kommentar: 6798 mennesker til FCM's første kamp i et europæisk gruppespil er ganske enkelt for ringe

(Foto: Ernst van Norde)
(Foto: Ernst van Norde)

HVAD HULEN er det med Herning? Det ser ud som om, man kan spille de jyske mesterskaber i trebande-karambole, og så er Boxen fyldt op.

Når de lokale fodboldhelte og danske mestre fra FC Midtjylland så skal spille første gruppekamp nogensinde, ja så tropper blot 6798 mennesker op – og blandt dem var de 600 altså storsyngende polakker.

NEJ, LEGIA  Warszawa oser ikke ligefrem af fodboldsex, Europa League er anden klasse på fodboldtoget, og der var muligvis en krimi eller en bagedyst i fjerneren, men vågn nu op, Herning!

Se også: Sisto genfødt i FCM-triumf

NÅ, AT TAGE den første sejr i et gruppespil kalder selvfølgelig på den største respekt, og for dansk fodbolds placering på UEFA’s rangliste var de tre point særdeles kærkomne.

At påstå, at sejren kom hjem på fejende flot fodbold, ville dog være det samme som at kalde Carl Holst sandhedens forkæmper...

DET VAR FIGHT, den velkendte brølstærke defensiv – selvom Kristian Bach Bak så rusten ud – og så en haglbyge af indlæg.

For det var lige præcis den fornemmelse, man sad med på den regnfulde MCH Arena. At FCM kun kunne score på et indlæg eller en dødbold.

DET VAR SÅ også på en dødbold, at FCM kunne notere det mål – eller nærmere selvmål – der gav en velfortjent sejr og kun stolpen i Warszawa-målet stod i vejen for endnu et dødboldmål fra Jakob Poulsens velsmurte fødder.

Se også: Sløj støtte til FCM: Vågn nu op, Herning!

MAN KAN kalde det en meget professionel, europæisk eller voksen måde at spille, og fysisk er der ingen, der smadrer FC Midtjylland-mandskabet.

Det ændrer bare ikke på, at FCM er nødt til at finde andre offensive veje. Sidste sæsons uforudsigelighed, hvor målene kunne komme fra mange positioner er væk – og både Sylvester Igbouns og Rilwan Hassans fart og finurligheder er ikke erstattet fuldt ud.

DERFOR HVILER øjnene på Pione Sisto, der i Ekstra Bladet har indrømmet, at han ER mærket af al transfersnakken og ikke har leveret.

Det billede var også dækkende i første halvleg i Herning, men 25 strålende minutter fra den lille tekniker i anden halvleg gav løfter om en lille genfødsel af eneren.

HER VAR DER snert i driblingerne, fart med bolden og visioner i afleveringerne. Klart en periode af kampen som Sisto kan tage med i det mentale arbejde, der stadig venter forude.

Se også: FCM's gruppe: Napoli gennemprygler Brugge

DET VAR DA også nærmest rørende at mærke, hvordan tilskuerne i Herning så brændende ønskede, at Pione Sisto skulle lykkes.

De fik en lille snert af magien fra Sistos fødder at varme sig på - og ikke mindst tre point i Europa League, hvor drømmen om avancement lever i bedste velgående. Fordi FC Midtjylland ikke er et hold, man løber om hjørner med.

Men skal det lykkes, så skal opbakningen på stadion skrues op!

103 kommentarer
Vis kommentarer