Sportschef svinger kniven: Skær Superligaen ned!

- Vi skal tilbage til 12 hold, men stadig med to slutspil, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Sportschef svinger kniven: Skær Superligaen ned!

OK – DET VAR sgu egentlig meget sjovt med syv samtidige kampe. Ingen tvivl. Dejlig live-feeling på stadion, foran skærmen eller med mobilen.

Det ændrer bare ikke på, at Superligaen som produkt har fået tæv efter noder i dette iskolde forår. For mange ligegyldige kampe, for dårlig fodbold, for få tilskuere- og tv-seere. Den rene jammerdal, faktisk.

FRA DENNE POST ser det da heller ikke ud til, at Superligaen har kunnet klare udvidelsen til 14 hold. Man kan selvfølgelig mene, at når man kan holde hold som Esbjerg og Vejle ude af Superligaen, så kan den sagtens klare 14 hold, men den holder ikke.

Udvidelsen har ikke givet den opblomstring af interesse som håbet – og det gælder begge sæsoner.

12 er det optimale og naturligvis også grunden til, at det har været det foretrukne antal gennem størstedelen af Superligaens levetid.

SOM EKSTRA BLADET kan afsløre i dag, er det da også det antal, som kræfter i toppen af dansk fodbold arbejder på skal være gældende allerede fra 2019/20-sæsonen. Klar støtte herfra.

Og nej, man skal ikke længere ned, altså til de ti hold, som flere af storklubberne slår på tromme for. For smalt og for ensformigt.

DET BETYDER selvfølgelig ikke, at man skal tilbage til den skæve model med 12 hold og 33 kampe med uens antal hjemme- og udekampe.

Hold fast i slutspils-kampene, der giver toppen de knaldhårde kvalitetskampe, der kan løfte dansk fodbold – og som formentlig også kan give en dramatisk bundkamp.

doc6zbs8j9f1n7sn5g4ifw.jpg 

SEKS HOLD I både mesterskabs-slutspil og nedryknings-gruppen lyder som vejen frem, og hvis det ender med en form for lige ud-turnering blandt holdene i nedryknings-grupperne, har man også elimineret al snak om, hvorvidt det kan betale sig at tabe for at havne i en bestemt nedryknings-gruppe.

Sådan må det aldrig være – og det blev desværre skåret ud i tårnhøje neonbogstaver i søndagens superrunde med kampen mellem FCM og SønderjyskE, at det smadrer troværdigheden og tilliden til Superligaen.

Det er uværdigt for Superligaen- og det skal bare laves om i samme ombæring som nedskæringen til 12 hold.

UDFORDRINGEN BLIVER naturligvis at finde det drama og de gulerødder i et nedryknings-slutspil som gør, at alle seks hold har noget at spille for.

Der er jo ingen tvivl om, at med seks hold – der skal kæmpe for at undgå en direkte nedrykning og en kvalifikationskamp mod nr. to i første division, som ændringsmodellen skitserer – så vil nogle af holdene være i betryggende afstand allerede fra start, selvom der er mange point at spille om.

EN EUROPA LEAGUE-mulighed vil formentlig bestå for nedryknings-puljen, og det er en god idé. Det ændrer ikke på, at interessen selvfølgelig vil samle sig om mesterskabs-slutspillet, men sådan bør det også være, og det kan ikke være anderledes.

Uanset hvad bliver det en heftig evaluering, dansk fodbold skal igennem denne sommer – men den nuværende model skal skrottes.

PS: Divisionsforening: Drop nu det pinlige taleforbud om strukturen, I har udstedt til trænere og anførere. Uden debat bliver Superligaen aldrig bedre.

Status før slutspillet: Så stærkt står dit hold

Superliga-skandale: Det er sgu’ helt til grin!

Tabte de med vilje? Her er tweetet alle taler om

Okore i opråb: Alle skal have en fair chance