Sportsredaktør er overrasket: Brøndby ER sgu' langtidsholdbare!

Men hvorfor sætter modstanderne ikke ind, hvor det kan gøre ondt på Brøndby. Fordi de selv er for dårlige eller er Brøndby bare for stærke, spørger Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

DET ER blevet hvisket lidt i krogene, ikk’?

Altså om Brøndby virkelig er langtidsholdbare, eller de bare var skudt ud af Zornigers kanon fra sæsonstart.

Hvis ikke snakken er forstummet, så skal den gøre det. Brøndby vil være med til det sidste, når medaljerne skal uddeles. Det må resten af Superligaholdene indse.

Guldkandidat ligefrem?

Njaarh, måske ikke helt og vi skal stadig huske på, at Alexander Zorniger har været behageligt skånet for skader indtil videre – og lige præcis skader kan truppen være sårbar over for. Specielt hvis de falder på forsvarspositioner.

UNDER ALLE omstændigheder: Brøndby er ofte den ene deltager i de klart sjoveste Superligakampe. Sådan var det også i Aalborg, hvor Brøndby igen leverede en energiudlanding af de store.

En herrefight, skydetelt og ofte i stærkt tempo – og ligesom det danske landshold mod Armenien burde Brøndby have vundet den kamp langt større.

Det er de nok temmelig ligeglade med, når de nu kan sidde på toppen af Superliga-tabellen og sende papirkugler ned på forfølgerne. Kun nogle små af slagsen selvfølgelig. Det er kun på en bedre målscore, at de holder FCK stangen.

TILBAGE TIL langtidsholdbarheden for i bund og grund er det Zornigers indtog, der har forvandlet en nogenlunde intakt spillertrup totalt.

Jo, der er skiftet lidt i bagkæden, men ellers er det de samme spillere, der havde svært ved at få det til at fungere under Thomas Frank. Men ny energi, ny spillestil, ny tillid og vind i sejlene bygger bestemt også på holdbarheden.

Man kan så undre sig over, at de andre Superligahold ikke læser Brøndby og sætter ind, hvor det kan gøre ondt. Heller ikke en disciplin AaB mestrede med en usammenhængende midtbane og et vakkelvorent forsvar.

Men altså:

  • Hvorfor sørger de ikke for at vinde de mange andenbolde, der er i spil?
  • Hvorfor formår de ikke at spille sig ud af det første pres og så have masser af plads at spille på?
  • Hvorfor får de ikke udfordret en Brøndby-bagkæde, der både står højt og ikke hører til Superligaens bedste?

Artiklen fortsætter under billedet:

57034637.jpg 

Der er vel kun to bud på spørgsmålene. Enten er de andre hold for dårlige til netop det – eller også er Brøndby bedre til at udføre deres del af gameplanen, end man lige går rundt og tror.

DET KORREKTE SVAR ligger måske midt imellem, og det er i hvert fald imponerende, hvor dominerende både Christian Nørgaard og Lebogang Phiri er på den centrale midtbane, og de er helt centrale figurer i Zornigers revolution.

Med sejren i Aalborg og uafgjorte mod FCM og FCK er topholdstesten bestået med en udmærket karakter.

Og hvis de øvrige tophold vil begå en historisk brøler, så skal de bare afvise Brøndbys nuværende succes som noget midlertidigt og undervurderer Alexander Zornigers indflydelse på Superligatopholdet.

Zornigers trick: Sådan overvandt han AaB-komplekset

Brøndby-spiller ramt af albue: AaB'er risikerer karantæne

Burde AaB's Markus Holgersson have haft rødt kort for denne?

Læserne griller Caroline: Her betaler jeg min skat

Dræbermaskinens fortid: Hans brødre døde i krig

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.