Ståle vokser ud af Superligaen

FCK fungerer bare bedst med nordmanden ved roret, men hvor længe kan mesterklubben regne med at have Ståle Solbakken som kaptajn, spørger Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

JAN BECH SAGDE det vel egentlig meget godt, da han som optakt til pokalfinalen blev interviewet af Ekstra Bladet.

’Bare der snart ville komme nogen og købe Ståle’, lød det med et skævt smil fra Brøndby-ejeren.

Efter nordmanden søndag endnu engang kunne lade sig hylde som dansk mester med flyvende badebolde, badedyr, champagne, medaljer og pokal, ja så forstår man jo godt Jan Bechs fromme ønske.

FCK FUNGERER bare bedst med Ståle Solbakken ved roret!

Både sportsligt, roen på de indre linjer, kulturen i klubben og når det handler om køb og salg af spillere som Ståle Solbakken med managertitlen også er ansvarlig for.

FCK-FOLK SOM Niels Chr. Holmstrøm og Anders Hørsholt vil selvfølgelig slå korsets tegn for sig, hvis man vover at påstå, at FCK’s succes er bundet (for) meget op på Ståle Solbakken.

Argumentet lyder, at der er en hel organisation bag Ståle Solbakken og at det er summen af de menneskers arbejde, der gør klubben så succesfuld lige nu.

Det kan være, men det ændrer ikke ved, at FCK’s to seneste Champions League-eventyr kan tilskrives Ståle Solbakken og både genopbygningen af holdet samt vedligeholdelsen af mandskabet ser ud til at rulle af sted på velsmurte langrendsski.

DET ER I SIDSTE ende Ståle Solbakken, der bestemmer, om en given spiller skal til klubben og det vil en nok så stor og velfungerende organisation i ryggen ikke ændre ved.

Det er Solbakkens fornemmelse for, om en spiller vil fungere inden for de rammer stikker ud, der er afgørende – og han rammer pænt i øjeblikket, selvom Jores Okore må en tur på afskrivningskontoen.

MON IKKE OGSÅ de fleste husker perioden, hvor Roland Nilsson, Ariël Jacobs og Carsten V. Jensen skulle forsøge, at løfte arven fra Ståle Solbakkens første regeringsperiode?

Jo, Ariël Jacobs hentede DM-guld, men det hakkede gevaldigt på en række andre områder på det tidspunkt i københavnerklubben.

Indtil de hentede redningsmanden Ståle Solbakken hjem igen.

Selvfølgelig kan FCK fungere uden Ståle Solbakken, men hullet han efterlader vil være en kæmpe krater!

UNDER ALLE omstændigheder, så er det vanskeligt ikke at blive voldsomt imponeret over det arbejde Ståle Solbakken har udført i FC København.

Med en helt igennem suveræn sæson med The Double, et vanvittigt forspring til forfølgerne i ligaen, avancement fra gruppespillet i Champions League til knockoutfasen i Europa League og store salg til glæde for regnskabsafdelingen, så bliver det vanskeligt at toppe i næste sæson.

Artiklen fortsætter under billedet:

viasat_1f9f7b84-9d5d-41cf-b6d1-532d33ed02dc.jpg 

SPØRGSMÅLET ER selvfølgelig også, om Jan Bechs bønner bliver hørt på et eller tidspunkt i nær fremtid?

Ekstra Bladet kunne afsløre, at belgiske Club Brugge havde konkrete fangarme følere ude efter nordmanden – og selvfølgelig har hans resultater, ikke mindst i Europa, skabt røre om hans navn igen.

Det er kun naturligt og på et eller andet tidspunkt, så er jeg overbevist om, at han både overfor sig selv og omverdenen gerne vil bevise, at hans kiksede ophold i 1. FC Köln og Wolverhampton ikke er den rigtige udgave af Ståle Solbakken.

SÅ JA – DER er Ståle–mania, men heller ikke nordmanden er bedre end sin seneste sæson og omgivelsernes krav stiger, men det er bare svært at se, at han kan løfte FC København yderligere.

At spille i Champions League-knockoutfasen er selvfølgelig et step op, men ellers kommer der et tidspunkt, hvor Ståle Solbakken vokser ud af Superligaen.

ET PAR ANDRE trænere i Superligaen har også gjort sig bemærket i sidste runde af mesterskabsspillet. En kamp de oven i købet tørnede sammen i.

David Nielsen banker sig ind i kandidatfeltet til titlen som Årets Træner med de afsindigt flotte bronzemedaljer til oprykkerne fra Lyngby. Hentet hjem i en regulær ydmygelse af FCM.

Jess Thorup har til gengæld bragt sig i feltet over fyringstruede trænere efter en skuffende fjerdeplads. Truppen er til mere og materialet er mindst lige så godt som Alexander Zornigers i Brøndby og David Nielsens i Lyngby.

Se FCK slutte sæsonen af med endnu en sejr:

Totalt kollaps på Heden: Lyngby i vild bronze-rus!

Pengene fosser ud: Så meget har din Superliga-klub syndet for