Stop dig selv, sportschef: Det HER ER årets dummeste udtalelse

- DHF’s nye sportschef er helt ude i hampen med pinlig og mediefjendsk holdning, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Av. Den udtalelse stinker, mener Ekstra Bladets sportschef om Morten Henriksens mediefjendske udtalelser. Foto: All Over
Av. Den udtalelse stinker, mener Ekstra Bladets sportschef om Morten Henriksens mediefjendske udtalelser. Foto: All Over

VI ER GANSKE vist ikke nået til de utallige kåringer, der vil drysse over landet som julen nærmer sig, men i en kategori skal vi ikke lede mere.

Årets ubestridt dummeste, mest nedladende og virkelighedsfjerne udtalelse fra den danske sportsverden er nemlig faldet.

Den kommer fra den relativt nytiltrådte sportschef i DHF, Morten Henriksen, der siden 1. maj har beklædt posten efter Ulrik Wilbek.

Til JydskeVestkysten siger sportschefen nemlig: ’’Det handler også om, at visse medier skal have en pokkers masser kliks på nettet og udfylde en masse sendetid. Så hvis jeg kunne forbyde adgang til medier, ville jeg gerne gøre det. Min bedste anbefaling til alle omkring det hold ville være, at de skulle lukke ned for medierne, når de kom til et mesterskab’’.

Absurd og amatøragtigt!

SKAL MAN Anlægge en humoristisk tone, så kunne man selvfølgelig mene, at Morten Henriksen er født for sent – og et forkert land. Den holdning kunne have bragt ham langt i partiapparatet i både DDR og Sovjetunionen…

Mere alvorligt, så er det et udsøgt sørgeligt syn på moderne topsport, denne Morten Henriksen udviser. Hvordan i hede hule harpiks tror han, at håndbolden trods alt har den popularitet hos seere, digitale brugere og avislæsere som den trods alt har?

HVORDAN TROR samme Morten Henriksen i øvrigt, at DHF tjener en del af sine penge. Ja, præcis – ved at sælge tv-rettigheder, hvor rettighedshaverne naturligvis vil have adgang til spillere og trænere.

Hvorfor er det, at sponsorer smider penge i eksempelvis landsholdene. Af kærlighed til det dansk opfundne spil? Nej, de vil have eksponering og synlighed – og det får man ikke ved at lukke ned for medier.

Er det ved et forbud, hvor spillere skal skærmes fra medier under en begivenhed som VM, hvor interessen er allerstørst? Nej, det er selvfølgelig en vanvittig tanke – og der sidder forhåbentlig flere bestyrelsesmedlemmer i DHF, der tænker, at Morten Henriksen er ude på en total glidebane. ja, nærmest stået helt på røven.

Ja, der er grund til at tage sig til hovedet. Morten Henriksen, da han var træner i SønderjyskE. Foto: All Over
Ja, der er grund til at tage sig til hovedet. Morten Henriksen, da han var træner i SønderjyskE. Foto: All Over
 

I MORTEN HENRIKSENS verden skal håndboldlandsholdet åbenbart isoleres i en lille lukket boks til en slutrunde, men så kan han også være sikker på, at interessen for hans elskede spil styrtdykker.

Håndbolden er i forvejen ikke verdens største sportsgren og skal netop leve på, at tilbyde mere åbenhed og tilgængelighed end eksempelvis fodbolden, selvom sidstnævnte også arbejder voldsomt på at åbne mere op.

Det har lige præcis de to danske håndboldlandshold heldigvis også leveret i mange år, selvom Klavs Bruun Jørgensen er den træner i nyere tid, der har lukket mest af i forhold til mediernes adgang.

JAMEN, TUDER vi ikke bare fordi, der er en mand som sætter foden ned overfor os medier? Næh, vi overlever nok, men det er da at gøre grin med de håndboldfans, der rent faktisk gerne vil tættere på de danske håndboldspillere og have en mulighed for at følge dem så tæt som muligt.

Den afvisende holdning fra Morten henriksen ligger i øvrigt fjernt fra direktør Morten Stig Christensens, der fra første færd har signaleret tilgængelighed og åbenhed for medier.

Lad det blive den del af DHF, der sætter standarden og ikke en type som Morten Henriksen, der i øvrigt også i interviewet med Jydske Vestkysten fortæller, at han var overrasket over, at han fik jobbet.

Efter denne tåbelige udmelding er vi præcis det samme…

Se også: Klavs Bruun uddelte kæmpe-roser: Det er jo ved at blive pinligt!

Se også: Verdensklasse! Forsvarsklippen reddede Danmark

Ingen, absolut ingen kan mærke, at Mulle befinder sig derude, hvor bænken næsten forsvinder. Humøret er helt i top - her under opvarming i spillehallen i Oldenburg. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Lykkelig Mulle: Intet negativt ved at springe ud som lesbisk

Se også: Undrede du dig også? Derfor blev komiker 'snydt' for 'trøje-stunt'

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen