Stop farcen: Fjern stik-i-rend-drengen

Nu må Thomas Christensen og Jesper Møller med ved forhandlingsbordet, og det burde Daniel Agger også, skriver Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Claus Bretton-Meyer har ikke et ordentlig mandat til at forhandle på. Foto: Lars Poulsen
Claus Bretton-Meyer har ikke et ordentlig mandat til at forhandle på. Foto: Lars Poulsen

SNIGLØBET og holdt for nar!

Det må være landsholdsspillerne og Spillerforeningens fornemmelse efter de farceagtige forhandlinger, der skulle have fået processen på ret kurs.

Fordi DBU fortsætter en besynderlig linje, hvor det - som Ekstra Bladet afslørede i tirsdags - er næstformand Thomas Christensen, der dikterer fodboldunionens holdning og krav til spillerne.

Se også: Ekspert er målløs: Respektløst af DBU

DET GØR HAN i kulissen og derfor har Claus Bretton-Meyer ikke et ordentligt mandat at forhandle på, når han mødes med Mads Øland og co.

Direktør Meyer skal hele tiden ud og spørge far ...

Selvfølgelig ren gift for et fortroligt forhandlingsklima, at man ikke ved, hvem man forhandler med - og det kan naturligvis ikke fortsætte.

Claus Bretton-Meyer har kravet dybe grøfter til spillerne og Morten Olsen. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen - 3. mar. 2015 - kl. 20:44 Fortjente lussinger til DBU!

AT THOMAS Christensen og Jesper Møller åbenbart ikke tiltror Claus Bretton-Meyer at gennemføre forhandlingerne er beskæmmende nok, men nu må gemmelegen være forbi.

Stik-i-rend-drengen Claus Bretton-Meyer skal fjernes fra forhandlingerne, og så må Thomas Christensen og Jesper Møller være Spillerforeningens modpart, hvis de stadig vil diktere spillet.

Alternativt skal Claus Bretton-Meyer have et ægte mandat at forhandle på, men får han ikke det, så må han i selvrespektens navn bede om i det mindste at få de politiske DBU-bosser MED ved forhandlingsbordet. Måske kan det løsne op for den fastlåste situation.

I en voldsomt opskruet retorik mellem de to parter, hvor sandheden risikerer druknedøden, så fastholder DBU selvfølgelig, at DBU’s direktion har et mandat. Muligvis, men åbenbart ikke stærkere end, at de afgørende punkter skal godkendes bagud.

Se også: Kvist: Nyttesløst at mødes med DBU lige nu

OMVENDT, SÅ virker det lige så besynderligt, at spillerne nøjes med at buldre på Facebook og ikke selv møder op til de forhandlinger, der åbenbart betyder så meget for dem.

Nej, Chr. Eriksen får ikke lige fri af Tottenham for at drøne til København, men Daniel Agger træner altså blot et godt udspark fra DBU – og det ville klæde landsholdets anfører at deltage. Ligesom det ville klæde Spillerforeningen at komme DBU i møde på det punkt.

Se også: DBU til modangreb: Spillerforeningen ønsker ingen løsning

DET ANDET springende punkt i sammenbruddet er selve hovedpunktet, nemlig striden om kollektive eller individuelle aftaler.

I tirsdags lød DBU’s melding, at de havde lyttet til spillernes ønsker, men høreapparatet var vist ikke skruet helt op.

I hvert fald har Thomas Christensen og Bretton-Meyer fejet spillernes krav om en kollektiv aftale af bordet. En melding, der har været en rød klud i hovedet på spillerne og gravet en så dyb kløft, at man kan tvivle på, at den lige kan dækkes til igen.

Se også: 13 rigtige om fodboldkonflikten

AF MANGE årsager er spillernes frustration forståelig, selv om de naturligvis også skal lytte. Et er de skinforhandlinger, de blev indbudt til, men argumenterne for den kollektive aftale er i overtal. Også for DBU.

Sportsligt set, så vil en kollektiv aftale skabe større sammenhold på landsholdet og fastholde landsholdet som noget unikt i en ellers mere og mere individuel fodboldverden.

I tilfældet af en individuel aftale, så skal DBU forhandle med hver enkelt spillers agent om, hvordan de skal stå til rådighed over for sponsorer, som Frank Arnesen påpegede i Ekstra Bladet forleden. God fornøjelse, DBU. Det bliver øvelsen ikke nemmere af!

Thomas Christensen er den stærke mand i konflikten mellem DBU og landsholdet. (Foto: Ole Frederiksen) Sport og Spil Det endelige opgør: De afgør fodbold-konflikten

ER EKSTRA Bladet på meget for spillernes side? Næh, herfra er buddet stadigvæk, at en lønnedgang er nødvendig, og at spillerne skal være med til at sælge DBU i højere grad, men måden, DBU forhandler på, er kritisabel, lige som det er svært at få øje på den gode idé i individuelle aftaler.

Det er angrebspunktet. Vi holder egentlig kun med den sunde fornuft, og den tilsiger heldigvis nye møder, så forhåbentlig sejrer den til sidst.

19 kommentarer
Vis kommentarer