Stop klynkeriet, Ståle!

Selvfølgelig skal FCK kunne klare at spille både Europa League og være guldkandidat i Superligaen, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

EFTER SYV KAMPE, hvor FCK har tromlet al modstand ned, endte københavnernes imponerende stime.

Stoppet af et veloplagt AaB-hold, der på de bedste dage kan skabe problemer for alle hold i Superligaen, men også stadig svinger for meget i præstationerne.

DER ER DOG heller ingen tvivl om, at FCK fældede sig selv i Aalborg. Ingen gnist, ingen kreativitet og en rystende ringe karakter i disciplinen at skabe chancer.

Det vilde er jo, at det ene nederlag i otte kampe prompte kostede førstepladsen, som FCM efter sejren over Brøndby satte sig på.

De to hold har spillet om 48 point tilsammen og kun sat fem af dem til.

Crazy!

DERFOR FÅR VI uden tvivl den voldsomme guldduel.

Det ved Ståle Solbakken udmærket, og derfor sendte han med vanlig timing og tidlig damage-control denne blanding af stikpille og mulige undskyldning afsted efter nederlaget mod AaB:

’Jeg vil ikke stå at pibe over, at vi skal spille torsdag og søndag det meste af efteråret. Det har vi heldigvis gjort os fortjent til. FCM skal kun spille hver søndag, og jeg kan da godt være lidt urolig for, at vi kommer til at smide nogle point til dem i efteråret’.

Artiklen fortsætter under billedet:

doc76x3o7be1nk59ytp238.jpg

Bekymret Ståle: - Voldsom belastning

OK, SAGT MED et lille smil, men selvfølgelig er Ståle Solbakken også bekymret – og det var åbenbart vigtigt for at få det hårde-kamp-program-signalet ud over rampen.

Klynk over Europa League-deltagelsen gider vi bare ikke høre! Selvfølgelig skal danske hold kunne gabe over både Europa-deltagelse og Superligaen, hvilket netop FCK da også har bevist utallige gange.

FOR DET ER JO ikke nødvendigvis en bagdel at blive matchet benhårdt i Europa om torsdagen.

Det niveau skal jo bringes med hjem i Superligaen, så man kan også snildt se det som fordel at få muligheden for at måle sig med stærke hold.

Jo, jo – det slider da fysisk, men de fleste spillere vil trods alt hellere spille kampe end at træne – og Solbakken bør have truppen til at gabe over begge udfordringer.

MOD AAB MÅ man så medgive ham, at det var et udpint FCK-mandskab, der hverken i hovedet eller benene var kommet sig over de europæiske udfordringer og de skader, der har ramt mesterholdet.

Det er ikke altid nemt at komme som ny spiller i FCK og det har denne opstart tydeligt vist. Derfor skal Ståle Solbakken bruge noget tid på træningsbanen.

  • Pep Biel er foreløbig helt bleg. Ingen gennemslagskraft, alt for få afgørende aktioner – og langt fra at indfri de høje forventninger, der er til det rekorddyre indkøb.
  • Guillermo Varela giver indtil videre slet ikke det offensive backspil, som FCK er så afhængige af.
  • Victor Nelsson burde have været mere markant. I Champions League og Europa League-kvalifikationen blev det tydeligt, at den unge forsvarsspiller har en del at lære endnu. For fraværende i det opbyggende spil også, hvor det for ofte blive bolde trillet på tværs.
  • Michael Santos, Sten Grytebust, Bryan Oviedo skal også have bygget på for at have FCK-niveauet, mens man kan tvivle på, om Pieros Sotiriou nogensinde får det.

Artiklen fortsætter under billedet:

doc76x5ak4wcdzlznzk22z.jpg

DERFOR PASSER landskampspausen sikkert Ståle Solbakken perfekt, mens hans tidligere assistent og nuværende konkurrent, Brian Priske, sikkert gerne ville have Superligaen til at rulle videre.

To kampe, to sejre står FCM-bossen noteret for. Der er ingen tvivl om, at Priske har fået tævet noget mere energi ind i mandskabet, noget mere fart og aggressivitet.

Spillet er stadig ikke helt oppe at ringe, men det var rigeligt mod et Brøndby-hold, der præsterede et regulært orgie i fejlafleveringer!

Det var fuldstændig horribelt at se på, så mon ikke den står på helt simple indersideafleveringer i landskampspausen for Niels Frederiksens tropper …

SKAL BRØNDBY-fansene have noget at dulme sig på, så den nye nordmand i midterforsvaret Sigurd Rosted ganske solid ud, mens Hany Mukhtar i enkelte glimt viste prøver på det, der engang gjorde ham til ligaens mest spændende spiller.

Johan Larsson? Tjae, skal vi ikke bare sige, at der er langt igen, hvis han vil tilbage som en af Superligaens bedste backs!

Under alle omstændigheder: Vi glæder os allerede til, at Superligaen vender tilbage!

Se FCM besejre Brøndby:

Brøndby faldt efter chokstart

Sprækker i idyllen: Fire hovedbrud i FC Midtjylland

AGF-heltens vilde comeback: - Det begyndte som hovedpine og svimmelhed

Store ændringer: Sådan bliver FIFA 20

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+