Stop tuderiet, Lyngby-ejer!

Hellerup Finans-boss ude i pinligt ærinde med søforklaringer om mediernes skyld i sponsorflugt, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, kommenterer Lyngby Boldklubs økonomiske problemer

I NEDERLAGETS stund har man åbenbart brug for fjender og undskyldninger.

Ejeren af Hellerup Finans, der er storaktionær i Lyngby, Torben Jensen skyder i hvert fald løs med seks-løberen og det er ikke småting man skal lade sig høre i kølvandet på den voldsomme usikkerhed, der er opstået om Lyngby Boldklubs fremtid.

Læs bare her: ''Den seneste tid skriverier i pressen hvor der igen stilles spørgsmålstegn omkring Lyngby Boldklubs fremtid har haft den negative konsekvens at flere sponsorer fra valgt annullere deres sponsorater og/eller trække deres betaling, hvilket udsætte klubben for et massivt pres da klubbens kreditorer naturligvis forventer deres betaling alligevel.''

Vanvid – og hvis ikke Torben Jensen forstår det, så er her en læse-let-udgave: Det er ene og alene Hellerup Finans v. Torben Jensen, der har bragt Lyngby Boldklub i den livstruende situation og ikke mediernes referater af tingenes kummerlige økonomiske tilstand.

Ifølge Ekstra Bladet vil Lyngby i dag fremlægge et underskud på 11 millioner kroner. Foto: Jens Dresling Lyngby - 9. jan. 2018 - kl. 11:55 Trods bronze - stort underskud i Lyngby

NU TRYGLER SAMME Torben Jensen så en fremtidig køber om at send ham en mail. Hurtigt. Der er nemlig ikke penge til at udbetale løn per 1. februar, så en konkurs lurer unægtelig ude i fremtiden.

Det er der grund til at tro på, selvom mange andre af Torben Jensens udmeldinger ikke ligefrem emmer af troværdighed. Så sent som den 9. januar i år på Lyngbys generalforsamling lød det således:

’Endvidere har hovedaktionæren afgivet støtteerklæring hvor der indestås for løbende likviditetstilførsel til Lyngby Boldklub A/S, således at klubben er i stand til at opfylde sine økonomiske forpligtelser og i øvrigt have den økonomi, der er nødvendig for at opretholde sin DBU-licens. Det afgivne tilsagn er gældende frem til 30. juni 2018’’.

Varm luft og vindfrikadeller fra Hellerup Finans og Torben Jensen, der nu efter al sandsynlighed efterlader Lyngby som en rygende ruinhob.

LYNGBY BOLDKLUB prøvede senest i 2001/02-sæsonen en ydmygende konkurs, hvor en flok bravt kæmpende amatører måtte fuldføre Superliga-sæsonen.

Ligesom dengang er det brandærgerligt, pinligt og utjekket, hvis denne Superligasæson skal afvikles usportsligt, fordi uansvarlige klubledere ikke har styr på en helt basal ting som økonomien.

DBU var på sporet allerede i sommer og var nølende i forhold til at give Lyngby en licens – og mon ikke DBU’s licensudvalg i dag ærgrer sig over, at de ikke holdt fast i deres skepsis. Under alle omstændigheder en lære for DBU-udvalget om, at der skal ligge fuldstændig håndfast dokumentation for den fortsatte drift.

På den lange bane vil Torben Jensen og Hellerup Finans næppe blive savnet i Lyngby, men boldklubben må også se sig selv i øjnene og ikke lade sig forblænde af smarte selskabskonstruktioner.

SPØRGSMÅLET ER selvfølgelig, hvem der har lyst til at overtage resterne af Lyngby? Det ligner ikke det bedste spotvare-tilbud på hylderne…

Konkurs vil sende Lyngby langt ned i fodboldrækkerne

Det er et sjældent syn, at en dansk superligaklub går konkurs. Men ikke desto mindre kan det i sidste ende blive en realitet for Lyngby Boldklub, efter at klubbens ejer er kommet i alvorlige økonomiske problemer.

Ifølge direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen vil en klub, der er gået konkurs, skulle rykke to rækker ned ved sæsonens afslutning.

- Teknisk set er det sådan, at en klub i forbindelse med en rekonstruktion bliver frataget seks point. Ender det med en konkurs, bliver klubben løftet ud af rækken og taber de resterende kampe 0-3.

- Der hvor man så ender resultatmæssigt ved sæsonafslutning, rykker man to rækker ned derfra. Og så suspenderer man nedrykning for den øverste af de klubber, der ellers måtte være rykket ned, siger Claus Thomsen.

Lyngby Boldklub gik også konkurs i 2001. På daværende tidspunkt kunne holdet spille sæsonen færdig med et amatørhold. Men nye regler betyder, at det ikke længere er muligt.

Den truende konkurs skyldes, at de største kreditorer i klubbens hovedaktionær, Hellerup Finans, ikke vil være med på en rekonstruktion af selskabet.

Stifter og formand Torben Jensen oplyser torsdag til Berlingske Business, at sponsorerne trækker sig fra fodboldklubben, som derfor er truet på eksistensen.

- Det kræver en hurtig reaktion for at sikre klubbens eksistens - vi håber derfor at alle med interesse for at overtage aktieposten vil henvende sig til Torben Jensen på tj@hellerupfinans.dk, lyder meldingen til Berlingske Business.

Ritzau


 

 

Sport og Spil Det guddommelige talent, der festede karrieren i smadder

Se også: Fire kasser i storsejr: Men grådig superstjerne buhet ud

21 kommentarer
Vis kommentarer