Stop tuderiet, Lyngby-ejer!

Hellerup Finans-boss ude i pinligt ærinde med søforklaringer om mediernes skyld i sponsorflugt, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

I NEDERLAGETS stund har man åbenbart brug for fjender og undskyldninger.

Ejeren af Hellerup Finans, der er storaktionær i Lyngby, Torben Jensen skyder i hvert fald løs med seks-løberen og det er ikke småting man skal lade sig høre i kølvandet på den voldsomme usikkerhed, der er opstået om Lyngby Boldklubs fremtid.

Læs bare her: ''Den seneste tid skriverier i pressen hvor der igen stilles spørgsmålstegn omkring Lyngby Boldklubs fremtid har haft den negative konsekvens at flere sponsorer fra valgt annullere deres sponsorater og/eller trække deres betaling, hvilket udsætte klubben for et massivt pres da klubbens kreditorer naturligvis forventer deres betaling alligevel.''

Vanvid – og hvis ikke Torben Jensen forstår det, så er her en læse-let-udgave: Det er ene og alene Hellerup Finans v. Torben Jensen, der har bragt Lyngby Boldklub i den livstruende situation og ikke mediernes referater af tingenes kummerlige økonomiske tilstand.

Trods bronze - stort underskud i Lyngby

NU TRYGLER SAMME Torben Jensen så en fremtidig køber om at send ham en mail. Hurtigt. Der er nemlig ikke penge til at udbetale løn per 1. februar, så en konkurs lurer unægtelig ude i fremtiden.

Det er der grund til at tro på, selvom mange andre af Torben Jensens udmeldinger ikke ligefrem emmer af troværdighed. Så sent som den 9. januar i år på Lyngbys generalforsamling lød det således:

’Endvidere har hovedaktionæren afgivet støtteerklæring hvor der indestås for løbende likviditetstilførsel til Lyngby Boldklub A/S, således at klubben er i stand til at opfylde sine økonomiske forpligtelser og i øvrigt have den økonomi, der er nødvendig for at opretholde sin DBU-licens. Det afgivne tilsagn er gældende frem til 30. juni 2018’’.

Varm luft og vindfrikadeller fra Hellerup Finans og Torben Jensen, der nu efter al sandsynlighed efterlader Lyngby som en rygende ruinhob.

LYNGBY BOLDKLUB prøvede senest i 2001/02-sæsonen en ydmygende konkurs, hvor en flok bravt kæmpende amatører måtte fuldføre Superliga-sæsonen.

Ligesom dengang er det brandærgerligt, pinligt og utjekket, hvis denne Superligasæson skal afvikles usportsligt, fordi uansvarlige klubledere ikke har styr på en helt basal ting som økonomien.

DBU var på sporet allerede i sommer og var nølende i forhold til at give Lyngby en licens – og mon ikke DBU’s licensudvalg i dag ærgrer sig over, at de ikke holdt fast i deres skepsis. Under alle omstændigheder en lære for DBU-udvalget om, at der skal ligge fuldstændig håndfast dokumentation for den fortsatte drift.

På den lange bane vil Torben Jensen og Hellerup Finans næppe blive savnet i Lyngby, men boldklubben må også se sig selv i øjnene og ikke lade sig forblænde af smarte selskabskonstruktioner.

SPØRGSMÅLET ER selvfølgelig, hvem der har lyst til at overtage resterne af Lyngby? Det ligner ikke det bedste spotvare-tilbud på hylderne…

Lyngby fakta nedrykning/konkurs


 

 

Det guddommelige talent, der festede karrieren i smadder

Fire kasser i storsejr: Men grådig superstjerne buhet ud