Stop ydmygelserne af Olsen: Så fyr ham dog!

Stop ydmygelserne af Morten Olsen, DBU. Det fortjener han ikke, og det er vanvittigt, at han ikke må tegne dansk fodbold, skriver Ekstra Bladet sportsredaktør, Allan Olsen

Der hænger mørke skyer over Morten Olsen, der har en faldende stjerne hos den nye DBU-ledelse. Foto: Lars Poulsen
Der hænger mørke skyer over Morten Olsen, der har en faldende stjerne hos den nye DBU-ledelse. Foto: Lars Poulsen

DBU ER efterhånden ligesom græsset på Brøndby Stadion. Fyldt af huller, lappeløsninger – og et sted, hvor de gennemtænkte idéer ikke ligefrem står i kø.

NU ER DET ikke, fordi det er en speciel lille hobby for undertegnede at skrive kritiske kommentarer om DBU, men man må lade fodboldforbundet, at de dårlige sager klæber sig til dem som fluer på en mødding – og så er det jo svært at lade være.

FREDAG KUNNE Ekstra Bladet afsløre, at DBU var sunket så dybt, at man ikke havde inviteret Morten Olsen og de øvrige landstrænere til Dansk Fodbold Awards.

I dag kan vi så fortælle, at Morten Olsen heller ikke er blevet inddraget i arbejdet med at finde den nye elitechef og talentchef. To betydningsfulde jobs og stillinger, som Morten Olsen selv har foreslået.

KONKLUSIONEN er lige for: Morten Olsen er stendød i DBU-regi.

Som den sidste mand fra den gamle DBU-ledelse kan han godt glemme alt om at få indflydelse i det nye DBU, og det virker, som om Claus Bretton-Meyer og co. ikke kan vente på, at det bliver 2016, og Olsens kontrakt er udløbet.

Måske fordi Morten Olsen er spillernes mand, og når nu DBU vil tage et opgør med netop landsholdsspillerne, så høster landstræneren ikke mange roser i Unionen for den holdning.

Se også: Afsløring: Olsen frosset ud

Men for faen, DBU: Så fyr dog Olsen, hvis I ikke vil lade ham tegne dansk fodbold, i stedet for at ydmyge manden. En vanvittig beslutning set herfra, men det virker sgu, som det er det helt grundlæggende ønske i DBU-toppen!

MENS DEN manglende invitation til DFA var uhørt mangel på klasse, så virker det hovedrystende, at man ikke inddrager Morten Olsen i processen med at finde de rigtige folk til de to nævnte stillinger.

Ikke at Morten Olsen skulle bestemme, men man må da formode, at netop elitechefen og talentchefen er landstrænerens tætte samarbejdspartnere, så ville det have været naturligt at tage Morten Olsen med på råd og udnytte mandens uomtvistelige erfaring.

Direktør i DBU Claus Bretton-Meyer har på lidt over et år allerede samlet en række møgsager sammen (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Bretton-Meyers mange møgsager

DET ER SVÆRT at tolke det anderledes, end at magten skal flyttes fra grønsværen til skrivebordene i DBU-bunkeren.

At DBU nærmest suger konflikter til sig i øjeblikket, er bestemt ikke noget sundhedstegn, og samtidig har unionen en uforlignelig evne til at fremstå arrogante, uforberedt på mediestorm, lukkede og bedrevidende.

Har vi hørt den sang før? Ja, det var lige præcis det, den gamle ledelse blev beskyldt for, så intet nyt fra Vestegnen!

Se også: Efter DBU's pinlige Olsen-bommert: Lallende amatører!

HOVEDSKURKEN ER selvfølgelig Claus Bretton-Meyer, men han ligner også en nikkedukke for formand Jesper Møller og formand for Divisionsforeningen Thomas Christensen, der behændigt lader Bretton-Meyer stege i fronten af feltet.

Se også: Tvinger spillerne ned i løn - men afviser at gøre det samme

DBU KUNNE gøre sig selv en kæmpe tjeneste ved at få lukket konflikten med spillerne allerede i dag. Den fylder alt for meget, og grøfterne bliver kun dybere, jo længere tid der går.

Det kræver, at DBU giver sig på de individuelle kontrakter, men det kræver også, at Mads Øland må være mere imødekommende, end tilfældet har været.

Spillerforeningens direktør er en notorisk rød klud i hovedet på det etablerede fodbold-Danmark, så han har også ansvaret for, at den konflikt bliver løst.

106 kommentarer
Vis kommentarer