Superligaens største joke

- OB-ejer Niels Thorborg må være Superligaens mest tålmodige klubejer med tanke på, hvor lidt han får for pengene, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Se highlights fra OB-Silkeborg, der blandt andet bød på et voldsomt kontroversielt straffespark. Video: Discovery

DET ER ALTID en sjov øvelse at tjekke FCK ud i Superligakampen efter en stor europæisk indsats.

Sådan en af slagsen leverede FCK i Glasgow, hvor Celtic blev sendt på røv og albuer ud af Europa af et toptændt FCK-mandskab, der specielt i anden halvleg fik det larmende Celtic Park til at klappe i.

DERFOR: VAR ARMENE stadig oppe – eller kunne FCK-mandskabet finde den vilje, ærgerrighed og kvalitet, der har været savnet i Superligaen.

Ja, FCK leverede mod AaB i 3-2-sejren. Specielt i de sidste 45 minutter. Som mod Celtic i både kamp et og to. Man kan selvfølgelig undre sig over, at der åbenbart SKAL en Solbakken-skideballe til i pausen, før de for alvor lukker op for sluserne.

Men altså spillet flød mellem Falk, Biel, Daramy, Zeca i et tempo som FCK har savnet. Indlæggene var skarpere end længe – og det samme var afslutningerne fra specielt Michael Santos.

Artiklen fortsætter under billedet ...

 FCK's Michael Santos var flyvende mod AaB. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
FCK's Michael Santos var flyvende mod AaB. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
 

NU VAR AAB temmelig gavmilde i bagkæden, ligesom Lucas Andersen var 70 minutter om at vågne op, men det var et FCK-mandskab, man sagtens kunne se udfordre FCM i guldkampen. 

Her har københavnerne bare gjort det uendeligt svært for sig selv med de mistede point mod Esbjerg og Silkeborg.

ET HOLD, DER har kørt sig helt ud i grøften af dansk fodbold, er til gengæld OB.

Et fornuftigt efterår gjorde selvfølgelig top-seks til et naturligt og selvfølgeligt mål, efter fynboerne var helt oppe som nr. tre.

Man var tilfredse med vinterens transfervindue i den odenseanske traditionsklub, men det hele smuldrer bare som en tør brunsviger mellem hænderne på træner Jakob Michelsen ...

OTTE (!) KAMPE uden sejr, blot tre point og top-seks-ambitionerne er nu skudt helt i sænk.

OB ligner med andre ord årets joke i Superligaen, og storejer Niels Thorborg må kaste et par udtjente L’Easy-fjernsyn ind i væggen af arrigskab over, hvor lidt han får for pengene!

Artiklen fortsætter under billedet ...

Vild tumult ved straffesparkskendelsen, der gik Silkeborg imod. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Vild tumult ved straffesparkskendelsen, der gik Silkeborg imod. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Keeper tør ikke tænke højt

OB BØR JO VÆRE en fast bestanddel af toppen i dansk fodbold, men blot en enkelt gang er det lykkedes at komme i mesterskabsslutspillet. 

Det er ganske enkelt for fattigt.

Fynboerne skal i den grad passe på med ikke et blive en parentes og en ligegyldighed i dansk fodbold. 

OB har en unik geografisk opbakning, men hverken på talentudvikling, køb- og salg af spillere eller sportslige resultater er der meget at hente i OB.

AT DEN SIDSTE rest af håb om top-seks bliver ødslet bort mod Superligaens mest ufarlige hold, nemlig Silkeborg fortæller meget godt, hvilken dødsspiral OB er inde i efter otte runder. Tilmed skulle der et straffespark til - og savnet af en målmager er monumentalt i OB.

Selvfølgelig hænger Jakob Michelsen i en særdeles tynd tråd - og vil være et emne på næste bestyrelsesmøde. Også selvom Niels Thorborg, der ejer 92 procent af OB Sport og Event og dermed selv kan træffe de nødvendige beslutninger, har vist sig som en af de mest tålmodige klubejere i dansk fodbold.

Men selv den slags hører vel op ...

Se FCK og AaB i målfest:

Top 6-drøm er stendød

'Overvejede at gøre en ende på det hele'

Det er falsk varebetegnelse, Brøndby!