Svækket? Nej, Jan Bech har stadig Brøndbys største overarm!

Klubben på den københavnske vestegn er stadig dybt afhængig af rigmanden, der dog har taget en fornuftig beslutning ved ikke at blive i formandsstolen, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Hør mere om sagen her

Det er i handlinger og ikke ord, man skal vise, hvad man står for. Hvis det er rigtigt har Jan Bech Andersen i den grad sat handling bag den myriade af ord og undskyldninger, han lirede af efter Oscar-gate.

Den nuværende bestyrelsesformand har nemlig meddelt, at Oscar-gate betyder, at han ikke stiller op til bestyrelsen på Brøndbys kommende generalforsamling. Den London-baserede rigmand har ganske enkelt vurderet, at sagen, hvor han brugte sin søns profil på et debatforum, er for stor en belastning for Brøndby.

Godt så – og om den beslutning er der blot at sige: Klogt, rigtigt – også selvom udmeldingen kom ganske sent, og at han med større effekt kunne have meddelt den samme beslutning på pressemødet dagen efter Ekstra Bladets afsløring af, at det var Jan Bech Andersen, der var Oscar.

Sagen er selvfølgelig fortsat, at man med god ret kan stille et kæmpe spørgsmålstegn ved Jan Bech Andersens professionalisme, når det kommer til at drive en virksomhed, når han uden at blinke og over ganske lang tid kunne lave Oscar-stuntet.

Er Jan Bech Andersen så kørt helt ud på et sidespor i Brøndby? Et gigantisk nej! Jan Bech Andersen har stadig Brøndbys største overarm – og han vil i den grad være med, hvor de store beslutninger skal træffes. Fordi:

  • Han er stadig klart den største eneinvestor med en ejerandel på cirka 26 procent – og sådan en størrelse dribler man ikke bare forbi. Ikke mindst fordi meget tyder på, at nye og tiltrængte penge også skal komme fra Jan Bech Andersens tegnebog.
  • Jan Bech Andersen har sammensat den nuværende bestyrelse, der også skal køre videre uden Jan Bech Andersen, og selvfølgelig vil de også fremover lige tjekke de allerstørste strategiske beslutninger af hos manden med millionerne.
  • Med Morten Albæk som mulig kommende næstformand i klubben vil Jan Bech Andersen have en personlig ven og forretningspartner som et direkte og magtfuldt talerør.

Daniel Agger, der her går forrest ved landsholdstræningen Sport Jeg savner Liverpool

Så det kan godt være, at Jan Bech Andersen formelt set ikke sidder med rattet i hånden, men han vil alligevel blive brugt som Brøndbys GPS, når det handler om, hvor klubben skal bevæge sig hen.

Det er i øvrigt bemærkelsesværdigt, at en enig bestyrelse gerne havde set, at Jan Bech Andersen fortsatte i bestyrelsen, for det kan jo dårligt tolkes anderledes end, at de har accepteret og nærmest blåstemplet Jan Bech Andersens aparte optræden som Oscar.

Selvfølgelig skal man ikke have klinket alverden hos en magtfuld formand, men det virker alligevel besynderligt, at drevne erhvervsledere som Thorleif Krarup, Jim Stjerne Hansen, Jesper Møller og Morten Albæk ikke har trampet mere i gulvet.

Ifølge de såkaldte good governance-regler, så er det ildeset, at en bestyrelsesformand blander sig i den daglige drift af en virksomhed – og hvor Jan Bech Andersen ofte var i karambolage med netop det som bestyrelsesformand, så kan han frit og frejdigt blande sig i alt det han vil, når han ikke længere er i bestyrelsen.

Det kan selvfølgelig godt være, at både ansatte, ledelse og bestyrelse bliver voldsomt trætte af det, og Jan Bech Andersen har da også signaleret en mere tilbagetrukken rolle.

Konklusionen er alligevel, at Brøndby er afhængig af Jan Bech Andersen og hans penge, så det kan godt være, at rigmanden formelt set er svækket, men i realiteten er han stadig Brøndbys stærkeste mand!

Jesper Møller forstår Jan Bech Andersens beslutning (Foto: Brøndby) Brøndby 'Det har været en svær beslutning for Jan'

25 kommentarer
Vis kommentarer