Til Flinta-haterne: Slap nu af!

Klodset og ubetænksomt af Flinta, surt for Cornelius, men fodbold er en kontaktsport og skader vil opstå, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

BILLEDERNE VAR uhyggelige og det gjorde ondt i ens egne ankel bare ved synet af Andreas Cornelius, der vred sig græsset.

Det er ganske enkelt møghamrende ærgerligt for Andreas Cornelius – og ja, det er sgu’ synd. Ikke mindst fordi det betyder et farvel til et U-21-EM med et fremragende dansk mandskab.

Alligevel skal der lyde en opfordring til alle dem, der vil have Dennis Flinta korsfæstet, brændt eller buret inde: Slap nu lige af!

Se også: TV: Forsvarer Cornelius-bøddel: Aldrig oplevet ham sådan før

FODBOLD ER og bliver en kontaktsport. Nærkampe er en del af gamet og skader – også de alvorlige – vil opstå.

Ikke mindst fordi tempoet i moderne fodbold er tårnhøjt og beslutninger skal tages på et splitsekund. Derfor er der ingen grund til at være alt for forarget over Dennis Flintas tackling, der i al sin klodsethed mere var et udtryk for mistiming og langsommelighed end det var en ondsindet og brutal handling.

HVIS ANDREAS Cornelius’ fod havde været hævet bare en centimeter over jorden i gerningsøjeblikket, så var benet formentlig bare blevet fejet væk under ham – og ingen havde talt om Dennis Flinta. Nu forstørrer skaden til Cornelius voldsomheden i Flintas tackling – og det er selvfølgelig også ok, fordi konsekvenserne bliver så tydelige.

Se også: Flinta: Jeg vil personligt sige undskyld til Cornelius

NÅR DET ER sagt, så giver episoden forhåbentlig stof til eftertanke for spillere, der som Dennis Flinta gjorde, satser 110 procent på at nå en bold som er liiige uden for rækkevidde. Når det så sker med strakte ben, ja så opstår risikoen for alvorlige skader.

Man kunne håbe på, at Dennis Flinta lige havde trukket benet til sig, da han opdager, at han aldrig når bolden, men det er nemmere sagt end gjort – og der er næppe nogen, der som Flinta i dag ville ønske, at han aldrig havde kastet sig ind i den bold.

Se også: Dommer indrømmer: Cornelius-tackling var til rødt

ELLER RETTERE: Det håber jeg, for selvom pengene er store, intensiteten høj og kravene store, så er benbrækkertacklinger ikke i orden og ikke en del af underholdningen.

Bundlinjen er, at Flinta satsede (for) vildt, tabte – og at han burde have haft et rødt kort er ude over enhver diskussion, hvilket dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen da også har indrømmet efterfølgende.

FOR ANDREAS Cornelius er det et kæmpe tilbageslag i bestræbelserne på at bevise overfor sig selv og ikke mindst omverdenen, at han stadig er en angriber i toppen af Superligaklassen.

Der var inden Flintas tackling små skridt i den rigtige retning og selvom Cornelius overordnet set ikke har levet op til forventningerne, så sporede man en vej tilbage til en skarp, fysisk stærk, teknisk velfunderet og hårdtarbejdende angriber.

Problemet for Cornelius er selvfølgelig også, at vejen kan være uendelig lang efter så alvorlige en skade – og nogle når aldrig det gamle niveau.

DET ER bare med at krydse fingre og mon ikke Dennis Flinta trods alt er en af dem, der håber allermest på, at Andreas Cornelius finder sit gamle jeg på den anden side af skaden.

Se Flintas forklaring på Cornelius-tackling

1 af 2 Andreas Cornelius vrider sig i smerte efter Dennis Flintas voldsomme tackling. Foto: Ernst van Norde
2 af 2 
66 kommentarer
Vis kommentarer