To afgørende spørgsmål: Vil dette spænde ben for Eriksen i Barcelona?

Rygtet om Barcelona og Eriksen vil bare ikke dø og den danske playmaker kunne jo passende vise hvorfor han er to på den mægtige klubs ønskeliste, skriver Ekstra Bladet sportsredaktør, Allan Olsen

ALMATY (Ekstra Bladet): DE SNEDÆKKEDE Tian Shan-bjerge med de skarptskårne klippeformationer danner en smuk kulisse om Almaty, hvor det danske landshold lørdag skal sikre tre VM-nødvendige point.

En af Kasakhstan-farerne er naturligvis Christian Eriksen, der udover at nyde den smukke udsigt – også skal forholde sig til drømme-rygtet, der ikke vil dø.

At den danske supertekniker står meget højt på mægtige Barcelonas ønskeliste, ja faktisk nr. to efter PSG’s Marco Varratti.

NOGET HAN NATURLIGVIS ikke ville forholde sig til under træningen i Kasakhstans største by, men man fornemmer tydeligt, at selv Christian Eriksen vil have ualmindeligt svært ved at sige, hvis den spanske storklub banker på døren.

Allerede tilbage i april skrev undertegnede, at Eriksen selvfølgelig sagtens kunne begå sig i Barcelona, der om nogen spiller en type fodbold, hvor Eriksen ville passe som cola og chips på en tømmermandsdag.

LANDSTRÆNER ÅGE Hareide er da også rørende enig, siger han til Ekstra Bladet.

Det perfekte match, faktisk og mon ikke også Barcelona drømmer om at findes deres næste Xavi eller Iniesta? Her kunne Eriksen være et bud, selvom forhindringerne også er til at få øje på.

  • Tottenham skal have et monsterbeløb for at slippe deres assistkonge og kreative konge. Alt under den halve milliard vil med garanti bliver afvist med hånlatter!
  • Har Christian Eriksen den star quality, der kræves, hvis man pøser så mange penge ud på en spiller?

CHRISTIAN ERIKSEN er da også Åge Hareides skinnende diamant. Nøglen til VM-succes og man må give nordmanden den kredit, at han har fået Tottenham-stjernen til at fungere langt bedre på landsholdet end forgængeren Morten Olsen formåede.

Men er det godt nok? Lyser han lige så heftigt som i Premier League? Det korte svar er nej, men det går klart den rigtige vej.

Artiklen fortsætter under billedet:

62795725.jpg 

SCORINGSPROCENTEN ER på vej op, han kommer frem til flere chancer – og virker i det hele taget som en spiller, der er vokset kolossalt i denne sæson. Senest bevist med Tyskland, hvor han igen var en af danskernes bedste

Brystet er skudt længere frem, han tager det offensive ansvar, han dirigerer mere, virker mere bevidst om sin rolle i hierarkiet – og arbejdsindsatsen er som altid upåklagelig.

Hvad mangler så? Ja, det enkle svar er måske, at Christian Eriksen gør de fleste ting rigtige, men at medspillerne på landsholdet ikke holder samme niveau som dem han spiller med i Tottenham og det får også Eriksen til at se mindre betydningsfuld ud.

DET BØR NU bare få Eriksen til at tage endnu mere ansvar og vise, hvorfor han er manden, der står nummer to på Barcelonas ønskeliste i dette transfervindue.

Vi har ikke mange af dem, men Christian Eriksen er godt i gang med at etablere sig som en vaskeægte verdensstjerne på den helt store fodboldscenen.

Også selvom det ikke lykkes med Barcelona, der i fodboldmæssig forstand er lige så langt oppe i tinderne som Tian Shan-bjergkædens højeste punkt på hele 7439 meter, der sigende nok hedder ’sejrstoppen’ dansk.

Så kan vi andre blot drømme om og håbe på, at den danske superstjerne tager skridtet helt derop.

Nye rygter: Er det Schmeichels nye klub?

Det store Premier League overblik: Her skal Manchester City handle

Det store Premier League overblik: Her skal Arsenal handle

Det store Premier League overblik: Her skal Liverpool handle

Se to af Christian Eriksens mange assist i denne sæson:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby