Transferkrig: Her er de danske vindere

Kampen blev afgjort på de spillere, der blev og ikke dem der blev hentet, mener Ekstra Bladet sportsredaktør, Allan Olsen

Se Claus Steinlein fortæller om FCM's travle mandag.

Det er lidt ligesom at sammenligne lakridser med vingummier, men selvfølgelig skal vi have kåret vinder- og tabere i den netop overståede transferkrig på dansk grund.

Selvfølgelig er forudsætningerne fra Hobro til FCK afsindigt forskellige, men derfor kan man jo sagtens se på, hvilke klubber, der er kommet styrket ud af det netop lukkede vindue.

Der er stadig mulighed for at hente kontraktfrie spillere, men vi ved jo også godt, at det ofte ikke er den bedste kvalitet man får på den måde. Så skal man selvfølgelig også huske, at salg til Portugal, Tyrkiet, England, Skotland, Finland, Rumænien og Ukraine stadig er muligt.

Men lad os da lige blæse i trompeten give transfermedaljerne til….. FCK og FCM.

Kedeligt? Ja, måske – men kig lige på de to trupper, og vi skal lang tid tilbage i Superligaens historie for at finde noget lignende. Dyrt sammensat, ja, ja – men nu går øvelsen ud på at komme stærkere ud af transfervinduet, og så må de økonomiske aspekter lige vige for en stund.

FCM fortæller, at Pione Sisto sagde nej til et tilbud fra udenlandsk klub (Foto: Anita Graversen) FC Midtjylland - 31. aug. 2015 - kl. 21:39 FCM accepterede rekord-bud på Sisto - Pione sagde nej

Selvfølgelig ikke helt retfærdigt, men det er der meget i livet, der ikke er. Spørg bare Ståle Solbakken om den seneste pointhøst i Superligaen…

  • FCM vinder ikke så meget på indkøbene, selvom Kian Hansen er et soleklart hit og Filip Novak også ser spændende ud, men på at beholde esserne Pione Sisto og Erik Sviatchenko. Øvelsen er selvfølgelig, at holde motivation oppe, men med Europa League på programmet, så bør det være til at håndtere.
  • FCK har med Kasper Kusk, Verbic, Federico Santander, Peter Ankersen handlet masser af kvalitet, men ligesom FCM, så er det spillemæssigt en gevinst, at Daniel Amartey-handlen faldt på gulvet. Udfordringen for Ståle Solbakken er at håndtere en forholdsvis stor trup uden Europa Cup-kampe på programmet, men der er i den grad kamp om pladserne og det bør få det bedste ud af truppen.

Se også: Amartey-salg kollapser: FCK afviser gigant-bud

I klassen lige under ligger hold som Esbjerg, AGF og OB, der hver i sær har håndteret de pladser, hvor de var udfordret:

  • AGF fik styrket både angreb og forsvar og samtidig sørget form, at bredden i truppen blev forøget. Emil Nielsen kan give noget fart, og selvom østeuropæiske islæt altid er et sats, så virker Dzhamaldin Khodzhaniazov som en spændende tilgang.   
  • Esbjerg fik med Bjørn Paulsen styrket et vaklende midterforsvar og Victor Pálsson kan også glide ned i de bageste rækker.
  • OB fik med ukrainske Maksym Koval adresseret, at Michael Tørnes – trods en stærk kamp mod FCK – måske ikke helt holder niveau til Superligaen. Lagt sammen med Rasmus Festersen og Anders K. Jacobsen-købet og det faktum, at Rasmus Falk og Emil Larsen også er OB-spillere, så er det absolut godkendt.

En stor del af Superligaklubberne ser ikke markant stærkere ud hér tirsdag end de gjorde mandag – og det er også fint for klubber som Randers, FCN – og Viborg som dog fik den ønskede angriber i Ante Rukavina.

  • Brøndby var som forventet helt stille på i vinduets sidste dage, men Jesper Juelsgaard er en styrkelse af defensiven og så må Riza Durmizi se, om han kan tilkæmpe sig en plads længere fremme på banen. Eller holde Juelsgaard på bænken.  Til gengæld lidt overraskende, at Brøndby ikke hentede en central midtbanespiller med lidt muskelmasse til at hjælpe en letbenet midtbane. Pengekassen har været smækket i fra Jan Bechs side, så der har ikke været meget at rutte med trods Hradecky-salg.  

Se også: Randers lejer sig til forstærkning i Brøndby

I den flade ende, kom der ikke meget nyt blod til AaB-truppen som dog også ser pænt stærk ud. Hobro har hentet en god portion lottokuponer og Jonas Dahl må se, om der er gevinst, mens SønderjyskE kommer til at mærke tabet af Bjørn Paulsen.

Se Ståle Solbakken forklare, hvorfor Daniel Amartey bliver i FC København:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

17 kommentarer
Vis kommentarer