Trods drømmelodtrækning: Danmark skal ikke bruge plan-B til EM-billet

Danmark er en af favoritterne i Nations League, men selvfølgelig skal vi kunne ordne en EM-billet i den ordinære kvalifikation, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Selvom Danmark har fået en fantastisk lodtrækning, så bør Åge Hareides tropper kvalificere sig til EM i 2020 på almindelig vis. Foto: Lars Poulsen
Selvom Danmark har fået en fantastisk lodtrækning, så bør Åge Hareides tropper kvalificere sig til EM i 2020 på almindelig vis. Foto: Lars Poulsen

DANMARK KAN fanden fløjteme noget med lodtrækninger for tiden!

Håndboldherrerne havnede i den klart mest nådige halvdel ved EM, Caroline gjorde præcis det samme i Australien Open – og senest har lodtrækningsheldet sendt et overbevisende smil til Åge Hareide og det danske landshold.

I den såkaldte Nations League, der er kompliceret som et 4000 brikkers puslespil udelukkende med himmelmotiv, er Danmark røget i gruppe med Irland og Wales. Fedt!

Sportsligt overkommeligt og ud fra et fanperspektiv lige så attraktivt som happy hour på pubberne i Dublin og Cardiff .

DET KAN GODT være, at irerne har ’hævn’ løbende i samtlige blodårer, men vi har jo engang vist dem, hvor fodboldskabet skal stå – og selvom Wales kan mønstre verdensstjernen Gareth Bale, hvis han da ikke er skadet, så er waliserne et hold, det efterhånden sejrsvante danske mandskab skal slå.

Nations League stiller fire EM-billetter til rådighed for de deltagende nationer, der er delt i fire lag – og det betyder altså en ekstra chance for Danmark for at nå EM i 2020.

Det lyder selvfølgelig fristende og forjættende og et kig på lag B afslører i denne optik Danmark som favorit til den samlede sejr blandt de 12 hold, men glem det for en stund.

DET ER IKKE den vej Danmark skal forfølge for at få den krævede billet til det Europamesterskab, der spilles over hele vores verdensdel.

Nej, kravet må være, at det er via de to øverste pladser i den almindelige kvalifikationsturnering, at Danmark sparker sig til slutrunden.

Det er her hovedfokus skal være, men så er det selvfølgelig også rigtigt, at skulle det glippe, så giver Nations League en behagelig bagvej.

Jon Dahl klar i mælet: Det her er ikke bare træningskampe

Artiklen fortsætter under billedet:

Sådan. Irland flået i stykker med 5-1. Nu møder Danmark dem igen. Foto: Lars Poulsen
Sådan. Irland flået i stykker med 5-1. Nu møder Danmark dem igen. Foto: Lars Poulsen

Genvej til EM: Fantastisk lodtrækning til Danmark

HERFRA ER DER KUN ros til initiativet, der skal løfte landsholdsfodbolden og erstatte ligegyldige træningskampe med betydende landskampe. Den tanke er fed, for landsholdsfodbolden kan stadig noget, vi skal værne om.

Det er det sidste fristed i international topfodbold, hvor det ikke er pengepungen, men passet, talentudviklingen og dygtigheden, der afgør succes og fiasko.

JA, KLUBBOSSERNE er selvfølgelig bekymret for rovdrift på deres højt betalte spillere, men is på. Denne turnering erstatter blot nogle træningskampe og det er jo stadig op til den enkelte landstræner, om denne turnering skal bruges til eksperimenter og dermed fri til de største stjerner.

SÅ COOL TURNERING, selvom undertegnede har det noget stramt med, at lande som Andorra, San Marino og Kosovo også er sikret en EM-billet, der tildeles en af de absolutte miniputter i europæisk fodbold.

Det er ikke meningen med en slutrunde, hvor de bedste skal møde, men det er så den – trods alt spiselige pris – for at udskifte triste træningskampe med 15 udskiftninger til fordel for landskampe, hvor der rent faktisk er noget på spil.

Her er Danmarks kampprogram i Nations League

Onsdag var der lodtrækning til den nye landsholdsturnering Nations League, som indledes i sensommeren efter VM i Rusland.

Danmark endte i pulje med Wales og Irland, og Danmarks fire kampe bliver spillet som følger:

9. september: Danmark - Wales (klokken 18.00).

13. oktober: Irland - Danmark (klokken 20.45).

16. november: Wales - Danmark (klokken 20.45).

19. november: Danmark - Irland (klokken 20.45).

Kilde: DBU

Vil smadre klubrekorden for dansker: 'Der er stor interesse for ham'

Bendtner tilbage fra ferien - tager fusen på chefen

Zlatans enorme formue afsløret: God for mere end en milliard!