Trods historisk sejr: Her sejler det

- Sejre er godt for selvtilliden, men VM-formen er en by i Rusland, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Yussuf Poulsen havde kæmpe afbrænder mod Panama. Foto: Lars Poulsen
Yussuf Poulsen havde kæmpe afbrænder mod Panama. Foto: Lars Poulsen

DER VAR DØMT lav hvilepuls på Brøndby Stadion!

Ja, man kunne selvfølgelig vælge at hidse sig op over skambrændte chancer til Yussuf Poulsen og Nicolai Jørgensen, men ellers var det lige præcis en testkamp som frygtet.

MANGLENDE NERVE, manglende koncentration, manglende intensitet - selvom Panama kunne et par svinestreger. Et frygteligt underlag, en halvtam kulisse – og med alt for lang tid til VM.

Både i dage og temperaturer.

Heldigvis var der en spiller, der ville det anderledes nemlig Pione Sisto, der gennem hele kampen var manden, der i det mindste sørgede for bare en anelse tempo og uforudsigelighed i det danske spil.

Artiklen fortsætter under billedet:

Pione Sisto var kampens oplevelse. Foto: Lars Poulsen
Pione Sisto var kampens oplevelse. Foto: Lars Poulsen
 

DEN LILLE JUVEL fra Vestjylland har alle dage været en spiller, man bør tage på stadion for at se – og at han helt fortjent er en af Åge Hareides sikre startere, beviste han til fulde.

Efter et fikst sammenspil med Thomas Delaney snoede Pione Sisto snoede sig igennem Panama Kanalen og udplacerede Jaime Penedo i gæsternes mål med en skøn højrefod.

Første A-landskampsmål for den tidligere FCM’er - og skønt, at han langt om længe fik sat noget slutprodukt på finurlighederne.

Mere af det, tak!

SAMMEN MED Christian Eriksen, så er det Pione Sisto vi skal sætte vores sparepenge på, når det kommer til kreativt indspark til et VM, hvor markeringerne vil sidde tættere og tacklingerne synge hårdere, end det Panama kunne opbyde.

Gæsterne blev Panamast – selvom Blas Perez nu også gjorde sit for at sende Kasper Schmeichel i gulvet med et strakt ben i anden sals højde, hvilket da også gav et rødt kort.

SELVFØLGELIG KAN man diskutere, hvad denne type testekampe egentlig skal bruges til?

Det er næppe til gavn for den almindelige fodboldtilskuer, der på daglig basis kan se kampe, hvor der rent faktisk er point på spil – og hvor niveauet tilmed er højere.

For landsholdet og Åge Hareide har kampene selvfølgelig en betydning, selvom landstræneren næppe kan være blevet meget klogere efter 1-0-sejren.

HAN VED JO eksempelvis godt, hvad Christian Eriksen kan, selvom han langt fra brændte græsset på Brøndby Stadion – og lige så selvfølgeligt er det, at Tottenham-profilen skal være stjernen på det hold, der spiller mod Peru til VM.

Og sådan er det hele vejen rundt, men skal man tage nogle ting med fra kampen mod Panama, så sprang tre i øjnene på negativsiden.

  • Yussuf Poulsen kæmper, løber og bruger sin fysik, men hold nu op, hvor han afslutter for dårligt. Afbrænderen i første halvleg på en total friløber var monumental.
  • Nicolai Jørgensen virker rusten – og landstræneren kan kun håbe på et forår i heftig forbedring for Feyenoord-spidsen. Der står ikke ligefrem VM-bomber på ryggen af Jørgensen for tiden.
  • William Kvist har været i formfremgang hos FCK, men det var svært at se i den rød-hvide trøje. Måske ikke katastrofalt, men VM-agtigt? Hmm.

NÅ, PÅ MED ja-hatten for man også bare konstatere, at Hareides landshold fortsatte den behagelige tendens med at vinde de fodboldkampe man deltager i. Så kan det godt være, at spillet ikke var i VM-klasse, men det giver en ekstra sjat selvtillid i bøtten.

SELVFØLGELIG ER det også vigtigt for Åge Hareide, at have truppen samlet, at få tingene til at glide, at få kittet gruppen endnu mere sammen.

Vi andre? Ja, vi glæder os sgu’ bare til VM…

Se de danske karakterer: Angriber dumpede med et brag

Status før slutspillet: Så stærkt står dit hold

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+