Trods nedtur: Zorniger bliver alligevel guld værd for Brøndby

Johan Larssons kongeselvmål ødelægger ikke den positive fortælling om Brøndby - og derfor bliver det nemmere at hente de mere end 100 millioner kroner ved en aktie-emission, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

DA JOHAN LARSSON  tordnede kuglen op i eget nettag foran et måbende Brøndby Stadion, satte svenskeren samtidig et lille komma for Alexanders Zornigers triumftog i Brøndby.

En pæn Europa League-succes blev efterfulgt af en førsteplads i Superligaen, men Viborg blev altså det første mandskab i Superligaen, der fik krammet på Brøndby – og lad os da bare lige gøre den kamp færdig.

PÅ DENNE PLADS for præcis en uge siden, da Brøndby havde besejret AaB med 1-0, stillede jeg spørgsmålet, hvorfor hulen, der ikke var nogle hold, der kunne spille sig ud af Brøndbys pres, tage de fysiske dueller og få Brøndbys bagkæde ud på nogle løbeture.

Viborgs Johnny Mølby må have stillet sig de samme spørgsmål og forberedt holdet derefter.

For Viborg-spillerne gav sig ikke en tomme i nærkampene, spillede sig ud af presset og frem for alt, så fangede Serges Déblé Brøndby-forsvaret med den ene løbeduel efter den anden. Med ivorianeren som vinder i de fleste tilfælde.

NEJ, BRØNDBY havde slet ikke samme niveau og energi som i tidligere kampe, tabte mange (nemme) bolde og driblede og løb med bolden i stedet for at spille den hurtigt frem. Og ja, Hany Mukhtar var savnet hos Brøndby.

Det skal bare intet tage mod Viborgs taktiske mesterstykke, vilje til at lykkes og moralske genkomst efter 4-2-nederlaget til Horsens.

57187970.jpg 

ALLIGEVEL ER påstanden herfra, at Alexander Zornigers indtog i Brøndby nok skal blive millioner værd. Helt bogstaveligt og mange af dem.

Det er ingen hemmelighed, at pengene er fosset ud af Brøndby-kassen gennem flere år.

Selv om et minus på 153 mio. kroner i 2014 blev forbedret til et minus på 17 mio. kr. i 2015, så tørster Brøndby stadig efter klingende mønt i samme grad som en svensker i Nyhavn efter fadøl!

OGSÅ I ÅR regner man med et minus i omegnen 15-25 mio. kroner, men samtidig er en aktie-emission, der skal forbedre likviditeten, i støbeskeen.

En manøvre, der skal skaffe på den gode side af 100 mio. kroner og lige præcis den opgave er blevet væsentlig nemmere efter Alexanders Zornigers indtog.

Oprindeligt havde man talt om en forårsemission, men en Oscar-gate, træneropsigelse og svigtende sportslige resultater var ikke det rigtige klima at søsætte sådan en plan.

Zorniger sabler driblekonger

DET ER ALTID sin sag, at hive flere penge op ad lommerne på nuværende aktionærer – og havde Zorniger ikke ændret hele historien om Brøndby og kommet med en helt ny tro på tingene, så havde det også været mere end vanskeligt, at tiltrække nye investorer.

Alene det faktum, at det primært er positive historier, der nu flyder fra den københavnske vestegn gør, at Jan Bech Andersen kan se med større ro på den emission, der ventes at komme dette efterår.

Måske han endda ikke selv skal have så mange gryn på bordet fordi Brøndby er stærk historie lige nu.

DERFOR KAN Alexanders Zorniger vise sig at være guld værd for Brøndby. Ikke målt i medaljer, naturligvis, for her er FC København alt for stærke, men i genrejsningen af ’forretningen Brøndby’.

Selv om Viborg og træner Jonny Mølby var det første hold, der stak kniven ind, hvor det for alvor gjorde ondt på Brøndby, så skal Viborg bare roses og Brøndby bestemt ikke dømmes ude.

Så nej, Johan Larssons brag af et selvmål var ikke begyndelsen til enden for Zornigers Brøndby-projekt.

Kom helt tæt på revolutionen i Brøndby: Zornigers første 100 dage

Brøndby-korthuset kollapsede

Derfor tabte Brøndby for første gang

Spillere efter voldsorgie: Det var massemord ved højlys dag

Nostalgi - husker du Allan Ravns perle mod Bayern München:

Formel 1-stjerner mindes deres afdøde danske ven: Christian var fantastisk

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.