Udstillet og latterliggjort: Pinligt, Brøndby!

Brøndbys forsvar blev flået i stykker, udstillet og latterliggjort mod FC Nordsjælland, mener Ekstra Bladets sportschef

Defensiven hos Brøndby så skidt ud mod FC Nordsjælland. Foto: Jens Dresling
Defensiven hos Brøndby så skidt ud mod FC Nordsjælland. Foto: Jens Dresling

FØLG PENGENE, lyder et godt efterforsker- og journalistråd. Det gør vi gerne her på Ekstra Bladet, og søndag kunne vi bringe afsløringen af Superligaens 30 bedste lønnede spillere.

HER FLÆNSEDE FCK de øvrige forfølgere, og præcis det samme mønster ser vi, når det kommer til mandagens historie om klubbernes lønbudgetter.

Afstanden ned til forfølgerne er massiv, og derfor vil FC København vinde det danske mesterskab oftere end andre klubber. Sådan er det bare, men det skal vi ikke være kede af.

Det er i hvert fald ikke FCK, der skal sænke ambitionerne, men de øvrige klubber, der skal hæve dem.

SUPERLIGAEN HAR brug for det voldsomme lokomotiv til at trække de øvrige vogne. Specielt når vi taler europæisk fodbold, men også for at have noget at måle sig imod.

Den sandhed kan OB måske have lidt svært ved at kapere efter at være rendt ind i FCK’s imponerende velsmurte fodboldmaskine, der ser afsindigt stærk ud.

Nu var OB også i en tilstand, hvor der stadig stod vinterpause på brystet, mens Ståle Solbakkens mandskab stod temmelig skarpt selv uden Dame N’Doye og Viktor Fischer.

Derfor skal FCM edderbankeme ud af fjerene, hvis de skal generobre guldet, og herfra virker det ikke sandsynligt.

Artiklen fortsætter under billedet..

FCK leverede varen - selv uden Viktor Fischer og Dame N'Doye. Foto: Lars Poulsen
FCK leverede varen - selv uden Viktor Fischer og Dame N'Doye. Foto: Lars Poulsen
 

TILBAGE TIL PENGENE og specielt dem der ikke blev brugt. Brøndbys nye sportschef, Ebbe Sand, var i markedet for en ny forsvarsspiller, og det forstår man udmærket, når en Brøndby-firebackkæde blev flået i stykker, udstillet og latterliggjort mod FC Nordsjælland. Pinligt!

Ja, Brøndby fik 3-3, men Kasper Hjulmands hurtige tropper burde have lukket den kamp allerede i første halvleg, hvor langsommeligheden – både i løb og opfattelse – og en horribel mangel på koordinering og aftaler hos Jung, Röcker, Arajuuri og Gammelby burde have kostet langt mere.

Ikke mindst tomålsskytten Godsway Donyoh burde have fordoblet totalen efter let spil over for Jens Martin Gammelby.

Nu var FCN’s forsvar i stort set lige så elendig forfatning, og K3’erne var synlige! Heller ikke her forstærkede man sig på den position – og så kan top-seks virke langt væk for FCN

BRØNDBY SKAL nok havne i top-seks. Offensiven med specielt Michael Uhre og nyindkøbte Simon Hedlund så skarp ud med fart og teknik, ligesom Besar Halimi viste prøver på sin fine boldomgang og overblik, men alligevel forsvinder ud af kampen og ikke kan styre presset på modstanderen.

Men får Brøndby ikke styr på det forsvar, hvor man blot kunne stikke kuglen ned mellem en back og en midterforsvarer og så få frit løb, ja så er top-seks ikke sikkert, selvom lige netop FCN måske er det bedste hold til at udnytte netop den svaghed.

Fortsætter slingrekursen og forvandler forsvarsforlig til forlis, så må Ebbe Sand erkende, at hans manglende aktion på at styrke bagkæden var en fejl.

Artiklen fortsætter under billedet..

Alexander Zorniger i aktion under kampen mod FC Nordsjælland. Foto: Jens Dresling
Alexander Zorniger i aktion under kampen mod FC Nordsjælland. Foto: Jens Dresling
 

SELVOM REGNEN pissede ned gennem store dele af premiererunden, så var det sgu’ fedt, at vores bedste række ruller igen. For spænding bliver der masser af.

Guldkampen bliver skarp, men FCK vinder.

Hundeslagsmålet om top-seks-placeringer bliver hidsig med mange hold involveret. Buddet herfra: FCK, FCM, Brøndby, Randers, AGF, Horsens.

Krigen om at undgå den sidsteplads, der giver direkte nedrykning, bliver også vild, men Hobro napper sorteper.

Følg med i næste uge, hvor vi er meget klogere ….

DE VAR SUPER  

Robert Skov
Kunne han blive ved med at være så fantastisk, eller havde han været lidt heldig? Kold som en vinter i Chicago viste Robert Skov mod OB, at den slags preller af. Åbent spil, frispark, straffespark – ligegyldigt. Alt under 130 mio. kroner er latterligt for den mand.  

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Mikkel Kallesøe
Spark for h….., spark! Jo, træneropsangen er velkendt, men Mikkel Kallesøe sørgede med to mål fra distancen, hvoraf de sidste var en værdig kandidat til årets mål, for, at det gav mening. Vi præsenterer Hr. Knallesøe…

Foto: Henning Bagger
Foto: Henning Bagger
 

Kjartan Finnbogason
Bliver det manden, der først flytter et mesterskab fra Brøndby til FCM og så holder Vejle oven vande? I så fald har vi en ægte Superligalegende. Under alle omstændigheder: Velkommen tilbage, Kjartan! Klar til den store hyldest i Herning og i Parken?

Foto: Michael Drost-Hansen
Foto: Michael Drost-Hansen
 

DET ER EN OMMER

Jakob Friis
Kuk, Kuk, Friis. Du æh, altså Superligaen er startet, og hvis indsatsen mod Randers var, hvad du kunne sætte dine spillere op til, så bliver det fandenfløjteme et sølle forår. Og slutspil? Hahaha.

Foto: Henning Bagger
Foto: Henning Bagger
 

FC København FCK-spillere i heftigt skænderi trods storsejr

Zorniger var ikke tilfreds med Brøndbys præstation. Foto: Jens Dresling Superligaen Kritisk Zorniger langer ud efter spillerne

OB bør - ligesom Brøndby - spiller sig i Top 6, mener eksperterne. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Sport og Spil 'Kommer de ikke med i slutspillet, så er det en skuffelse'

141 kommentarer
Vis kommentarer