Urimeligt: Guld-Glen kørt over!

Al respekt for Jakob Michelsen og arbejdet i SønderjyskE, men selvfølgelig burde Riddersholm have været årets træner, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Glen Riddersholm blev slået af Jakob Michelsen i kampen om at blive årets træner. Foto: Anita Graversen
Glen Riddersholm blev slået af Jakob Michelsen i kampen om at blive årets træner. Foto: Anita Graversen

NÆVN MIG lige en træner, der er så elsket at hade som Glen Riddersholm?

Morten Olsen? Tjaee, ham kommer vi tilbage til, men hvis ikke du kan finde en træner, der deler vandene i samme grad som Guld-Glen, så er du tilgivet. For Glen er i en liga for sig selv.

Beviset faldt mandag aften, da dansk fodbold fejrede sig selv ved et show i de gamle Carlsberg-haller.

HER FIK SØNDERJYSKES Jakob Michelsen prisen som Årets Træner – og herfra den største respekt for det arbejde unge Michelsen har udført i SønderjyskE – og Skive, men for faen, vi skal vel fejre ægte vindere og store resultater i dansk fodbold?

DERFOR BURDE Glen Riddersholm have haft den ærefulde pris, men han kan jo tænke tilbage på 1992-93, hvor Richard Møller Nielsen efter det sensationelle europamesterskab måbende måtte se til, at Ebbe Skovdahl løb med prisen.

Så blev Ricardo til gengæld verdens bedste træner – og den hæder får Glen Riddeersholm næppe, men ligesom Richard Møller Nielsen er Glen Riddersholm en mand, der har mange modstandere.

Åbenbart så mange, at en oplagt hæder gik den nuværende AGF-træners næse forbi.

Her kan du se eller gense Glen Riddersholms vinder-interview med Ekstra Bladet, da mesterskabet var i hus

JA, HAN ER EN spradebasse med en god fornemmelse for egen værdi, men han sikrede FCM klubben det første mesterskab nogensinde og det endda temmelig suverænt.

At han så gik ledig, indtil Morten Wieghorst blev sparket ud, trækker åbenbart ned i manges øjne, men Riddersholms svar og læring af nedsmeltningen i mesterskabsduellen i 2013/14-sæsonen og det følgende guld i 2015, burde have kastet den pris ned i guldhabitten.

Konklusionen må blot være, at for mange ikke under Glen Riddersholm endnu en succes. Trist!

MORTEN OLSEN havde også store dele af befolkningen på nakken gennem de sidste år af hans virke, altså indtil DBU behandlede ham skandaløst – og så fik han noget af sympatien tilbage.

Til gengæld så haglede klapsalver og udelt sympati ned over Morten Olsen gennem hele dagen.

Først ved afskedsreceptionen i DBU – og dernæst ved optagelsen af Morten Olsen i Fodboldens Hall of Fame. Ja, selv DBU toppen blev vist taget i spredte klapsalver, og sørme om ikke de havde husket at invitere landstræneren i år…

Morten Olsen var glad for at se den nye landstræner Åge Hareide til sin reception (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold - 21. mar. 2016 - kl. 19:43 Morten Olsen afslører: Jeg var på Abramovich' yacht

SELVFØLGELIG HØRER Morten Olsen til i det fineste selskab, for selvom han naturligvis ikke er tilfreds med, at han kun fik kvalificeret Danmark til fire ud af otte mulige slutrunder som landstræner, så er hans indflydelse på dansk fodbold kolossal.

JA, DET ER måske ikke for meget at påstå, at Morten Olsen for alvor professionaliserede dansk landsholdsfodbold og fik sat dansk fodboldfilosofi og talentudvikling på formel.

En formel, som bare lå naturligt til det fantastiske Mexico-hold fra 1986, men som Morten Olsen på fornemste vis tog med videre som landstræner.

Den formel blev ikke udviklet godt nok gennem de sidste år, men Morten Olsen vil altid stå som et monument i dansk fodbold.

Landsholdsfodbold - 21. mar. 2016 - kl. 16:45 Laudrup hylder Olsen: Så stor er hans betydning

Se Michael Laudrups hyldest til Morten Olsen:

Landsholdsfodbold - 21. mar. 2016 - kl. 16:45 Laudrup hylder Olsen: Så stor er hans betydning

79 kommentarer
Vis kommentarer