Vanvid på Vestegnen: Selvfølgelig er Zornigers job til diskussion

- Krisen kradser for alvor i Brøndby og tilmed venter en svær periode forude, så Zorniger er for alvor presset, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Brøndby Stadion var en lang, flot og fortjent hyldest til Danmarks største gavflab, netop afdøde Kim Larsen. Skal man vælge en titel fra nationalskjaldens righoldige og fantastiske bagkatalog til at beskrive Brøndbys tilstand lige nu, så må det være Rabalderstræde…

En pointmæssig kæmpekrise i Superligaen, en ydmygelse i Europa League, et spilkoncept, der halter – og en Tibbling-sag, hvor inferiør den måske kan synes, men som også kaster intern uro af sig.

En uro, der brød ud i stikflammer lige efter kampen, hvor Hany Mukhtar og Paulus Arajuuri var i verbal infight med Kasper Fisker som kampleder, der måtte holde to kamphaner fra hinanden.

Ja, Alexander Zorniger samlede spillerne i en rundkreds og det skulle selvfølgelig signalere sammenhold, men det ligner ærligt talt en Brøndby-trup med store sprækker og en mulig eksplosionsfare.

Fire point i syv Superligakampe er ganske enkelt langt under niveau og krisen kradser som en i helvede! Brøndbys hjemmebanefort er under nedrivning efter nederlag til Esbjerg, SønderjyskE og altså nu Horsens.

Selvfølgelig skyldes nederlaget til netop Horsens ikke mindst det fuldstændig vanvittige overfald som Benjamin Bellot begik på Kasper Junker og som kostede et direkte rødt til Brøndbymålmanden. Det var rent mord i hoftehøjde og det røde kort helt på sin plads.

Artiklen fortsætter under billedet:

doc724htebguxw1mxliqe1u.jpg 

Det er bare ikke hele historien om Brøndbys nederlag, for sidste års sølvvindere spillede faktisk en flot første time, hvor de burde have begravet Horsens. Brøndby lukker bare ingen kampe for tiden og der skal ikke meget til før båden tager vand ind.

Spørgsmålet er naturligvis, hvor meget styr Zorniger har på tingene i Brøndby i øjeblikket.

Ja, Zorniger har været med til at genrejse Brøndby, men det er ikke til at vide, hvornår og om klubejer og redningsmand Jan Bech Andersen trykker på fyrings-knappen.

Nu er Brøndby sejlet ud af top-seks og det er selvfølgelig helt utilfredsstillende. Nu venter AaB (u), OB (h), FCM (u) og FCK (h). Altså et voldsomt svært program, hvor pointene kan være svære at hive hjem.

Artiklen fortsætter under billedet:

doc724hh5q2luc1660afe1y.jpg 

Med en Alexander Zorniger midt i sin største krise i Brøndby-tiden, så hviler alles øjne på tyskeren og hans evne til at løse den opgave med at få Brøndby tilbage på sporet.

Kampen mod Horsens viste spillemæssig fremgang og nederlaget skyldtes til dels både et selvmål og et rødt kort, men krisen er voldsom i Brøndby lige nu.

Derfor vil Alexander Zorniger være et emne i bestyrelseslokalet i Brøndby.

Sådan forholder det sig ikke med Ståle Solbakken i FCK, men derfor var det alligevel en pinlig indsats af FCK i Vendsyssel og dybt bekymrende inden Europa League-kampen i Bordeaux på torsdag. Et enormt spilovertag blev overhovedet ikke vekslet til farlighed og skarphed - og det store spørgsmål til Ståle Solbakken og Co har jo netop været, om de kan magte både Europa og Superliga.

Det kunne de ikke sidste år, hvor Superligaen led under succesen i Europa, men FCK har alligevel virket betydeligt bedre i år - indtil Vendsyssel, der naturligvis skal have t kæmpe skulderklap for præstationen.

Se Søren Reese sænke Brøndby:

Rødt kort og stort drama: Krisen kradser i Brøndby

Drømmemål giver OB ny sejr

Viktor Fischer har brug for mirakler

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær