Var det noget med en torsk, Jan Bech?

Jan Bech Andersen skal kæmpe stenhårdt for at genvinde troværdigheden og kandiderer til en nytårstorsk, mens Thomas Frank kan gå med rank ryg, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Jan Bech siger undskyld.

SÆSONEN ER lang endnu, og undertegnede sidder bestemt ikke i komitéen, men konklusionen bør alligevel stå skåret temmelig skarpt: Jan Bech Andersen har lagt sig i det absolut forreste felt i kampen om Ekstra Bladets nytårstorsk!

Sådan en gigabrøler og tordnende dumhed som Jan Bech ’Oscar’ Andersen har detoneret, er helt på højde med tidligere prisvindere.

NÅ, EFTER EKSTRA Bladets nyhed tirsdag eftermiddag måtte Jan Bech Andersen selvfølgelig kaste sig fuldstændig fladt ned og undskylde på livet løs.

Den rolle klarede han udmærket, men lad os lige skære det ud i neon og runer: Havde Jan Bech Andersen været et menigt bestyrelsesmedlem, så var han kylet ud på røv og albuer, men nu ejer rigmanden mere end 26 procent af klubben og har just eftergivet Brøndby gæld for 12 millioner i en håndevending.

Se også: Derfor kunne Auri ikke sige nej til Brøndby

SÅ TROR FA’EN, at bestyrelsen klapper hælene sammen og udtrykker stor støtte til formanden.

Der kan nemlig hurtigt blive brug for flere millioner fra Onkel Jans tegnebog, og derfor er ønskerne om, at han burde gå, alene af moralsk karakter.

DER ER DOG alligevel ingen, der skal bilde mig ind, at bestyrelsen, der består af ganske erfarne erhvervsfolk, ikke har korset sig i det stille – og selvfølgelig skader Superligaens største selvantændelse nogen sinde Brøndbys ry, rygte og omdømme.

Pudsigt nok er Jan Bechs vilde stunt med til at knytte ham endnu tættere på Brøndby, og alle vil i endnu højere grad kigge på ham, når der skal skaffes nye penge.

Kald det en slags bod for ugerningen, og nu er han mere end nogen sinde pisket til at gøre alt for at skaffe det mesterskab til klubben.

Se Riza Durmisis reaktion på Thomas Franks exit:

NÅR NU RØGEN har lagt sig efter et af de mest vanvittige døgn i Brøndby og Superligaens historie, hvem står så tilbage som vindere og tabere, kongen og klovnen?

Jan Bech Andersen er selvfølgelig taberen i det store billede. Alle illusioner om en professionel bestyrelsesformand med et varmt hjerte og en kølig hjerne eksploderede i et fanforum foran hele fodbold-Danmark. Det skal repareres, og det kræver godt nok noget ydmyghed og knofedt.

Selvfølgelig fik han den lille bonus, at den træner, han formentlig havde fyret, alligevel selv sagde op, men det virker som rent hykleri, at han håbede, Thomas Frank ville fortsætte. Pinligt.

Stadig respekt for engagementet og at han tager fansene alvorligt ved at se, hvad de rent faktisk bekymrer sig om, men ilttilførslen til hjernen må have svigtet.

Thomas Frank opfordrede jeg i går til at tage sit gode tøj og gå. Det gjorde han – og det kalder på den dybeste respekt. Man skal ikke finde sig i alt – og selv om han forlader Brøndby med et større knivsæt i ryggen, så kommer han af sted med værdighed.

Nu vil han blive husket for at have skabt nogenlunde resultater ud fra spillermaterialet, at have båret Brøndby i hjertet og ikke mindst for at have sat foden i over for en lunefuld klubejer.

Selvfølgelig er Frank også historien om en træner, der ikke fik udviklet Brøndby nok, men den exit bliver hovedoverskriften.

Jan Bech Andersen og Troels Bech indtager pressemødet onsdag formiddag i Brøndby. (Foto: Jens Dresling) Brøndby - 9. mar. 2016 - kl. 19:33 Et utroligt døgn: Brøndby-sagen fra start til slut

PS: Hov, der skal også lige findes en ny træner efter Auris vikariat? Ja, Ekstra Bladet gennemgår kandidaterne, og selv om Morten Wieghorst virker som den oplagte, så har hans tid i AGF pillet noget af glansen fra Wieghorsts navn. Jeg ville gå benhårdt efter Lars Olsen, men efter sigende hygger han sig gevaldigt på Færøerne.

Se også: Bendtner-afbud en kæmpe joke!

Sportsdirektør Troels Bech giver også sit besyv med:

16 kommentarer
Vis kommentarer