Velkommen Åge: Dig vil man gerne drikke bajere med

Men det er slut med de billige point, Åge. Første arbejdsdag er lig med første skridt mod VM i Rusland 2018, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Quiz med Åge Hareide. Advarsel: Den er ret svær, den quiz.

RØD LØBER, norsk flag og blomster på kontoret!

Næppe, men det er dog i dag, at Danmark får en ny landstræner – og som bekendt en norsk en af slagsen, men han skal alligevel bydes ind i varmen trods alskens udlændinge-stramninger…

I grunden er det et meget nemt job, som den gemytlige nordmand påbegynder i dag.

Eller rettere: Jobbeskrivelsen er enkel. Han skal bare kvalificere Danmark til VM i 2018, så skal han få serveret fåremave i stride strømme.

GLEMT ALT OM talentudvikling, røde, grønne, gule tråde – og interne kampe i DBU.

Det ligger ikke i jobbet. Det er der en hel stribe af velmenende talentfolk og fodboldpolitikere til at klare, og da Åge Hareide formentlig ikke er i jobbet i en lang årrække, så kan han sådan set bare kaste al sin kraft ind på, at få Danmark til Rusland.

NU ER DET ikke fordi Åge Hareide har ligget på den lade side op til sin første arbejdsdag. Superligastadions er besøgt, der er talt med nøglespillere som Christian Eriksen og Daniel Agger og så har han ikke mindst gødet jorden – inden landsbrugspakken blev vedtaget – for, at hans indtog i Danmark skulle blive så smertefrit som muligt.

I EN STRIBE interviews har en fremstået voldsomt åben, ærlig, humoristisk og med den helt store fordel, at han rent faktisk har svaret på det, som han er blevet spurgt om.

Jeg interviewede ham selv i hjembyen Molde – og selvom undertegnede har været kritisk overfor valget af Hareide, så må jeg også indrømme, at han godt nok tog kegler i de par timer Ekstra Bladet var i selskab med ham.

Her er ganske enkelt en landstræner, som man gerne ville drikke en tre-fire-fem bajere med. Og gi’ dem oven i købet!

DET MÅ VENTE, for det er selvfølgelig slut med de billige point. Nu gælder det sammensætningen af et hårdtslående landshold og der er masse af opgaver, der venter.

  • Christian Eriksens rolle. Han SKAL fungere og være den stjerne resten af holdet drejer om.
  • Hvad med Daniel Agger? Er han til rådighed og skal han i givet fald fortsat være anføreren.
  • Nicklas Bendtner. Et kæmpe hovedbrud for Hareide og snoren bør ikke være lang.
  • Kan typer som Pione Sisto, Andreas Christensen og Victor Fischer allerede nu være bærende kræfter på landsholdet.

Se også: Hey, kan vi lige låne DEN Eriksen!

DE SVAR BLIVER spændende at få – og indtil videre, så har han med sine mange stadionbesøg og meldingen om, at befinde sig på kontoret i DBU og knokle for dansk fodbold været vand på den mølle, der var trætte af Morten Olsen.

Det er dog stadig på banen at de ægte svar skal gives og det ved Åge Hareide heldigvis bedre end de fleste.

Velkommen!

Bendtner græmmer sig - og det har han god grund til. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen - 23. feb. 2016 - kl. 13:43 Bendtner? Hvad skal vi med ham?

PS: Jon Dahl Tomasson er et strålende valg som assistenttræner. Han har alle de dyre adresser på CV’et, der aftvinger respekt, og forhåbentlig er hans forhold til pressen blevet væsentlig forbedret siden den barnlige boykot i Portugal som han var en stor del af.

Hvad foretrækker Åge Hariede? Norsk eller dansk. Kig med her:

Åge Hareide skal sammen med landstrænerjobbet kommenterer Champions League for norsk tv. Foto: Philip Davali Allan Olsen - 11. feb. 2016 - kl. 14:16 Landstrænerens bijob gør ham sårbar

16 kommentarer
Vis kommentarer