Velkommen til IKONKAMP!

Ekstra Bladet kårer de 100 største sportsfolk og vi vil vædde med, at du ikke er enig, skriver Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen

Frem til nytårsaften kårer Ekstra Bladet de 100 største sportsfolk nogensinde. (Foto: AP / Jan Sommer, montage: Anne-Marie Dyrkilde)
Frem til nytårsaften kårer Ekstra Bladet de 100 største sportsfolk nogensinde. (Foto: AP / Jan Sommer, montage: Anne-Marie Dyrkilde)

PSST! Du skal lige en tur med ind i værkstedet. Ikke julemandens, men dér hvor Ekstra Bladets Sportsredaktion befinder sig.

Her er der nemlig dagligt glidende tacklinger og verbale lussinger, når vi diskuterer om Liverpool er et storhold eller ej, om Michael Laudrup er større end Peter Schmeichel eller om Ayrton Senna var et større racerikon end Michael Schumacher og og og ...

Top 100: Danske trænere enige: Anja er den største

DER BLIVER gået til vaflerne og duelleret. Både på gode argumenter, men også en ordentlig spandfuld sådan-er-det-bare. Alle har deres personlige favoritter, fordomme og forudsigelser.

DERFOR KUNNE vi jo ligeså godt lave den ultimative liste over de 100 største sportsfolk i verden gennem tiderne, så du også kunne deltage i diskussionen.

Redaktionens mastermind udi sportslig hukommelse, Hans-Henrik Hybholt Hare, påtog sig opgaven og efter endnu flere diskussioner på redaktionen, så er vi nu klar til at servere Ekstra Bladets bud på de største sportsikoner, der har sat fod på denne klode.

Nu kårer vi historiens største sportsstjerne

MAN KAN sagtens påstå, at man sammenligner and med flæskesteg og denne liste lukke selvfølgelig ikke diskussionen en gang for alle.

Der vil fortsat være forskellige holdninger til, hvilke sportsgrene, der er store og hvilke der.

Derfor er der heller ikke - og nu afslører jeg nok ikke for meget - verdensstjerner i floorball på Ekstra Bladets top-100. Nej, det skal være en sportsgren, der rækker ud til et stort publikum.

JAMEN, HVAD med håndbold, kan man allerede høre kritikerne brøle med munden fuld af sild, æg og leverpostej.

OK, pointen modtaget. Det er ikke en verdenssport, men her kommer så lige en enkelt rettesnor til listen: Ja, den er international, men perspektivet er set med danske sportsbriller.

Ikke fuldstændig plastret til med rød-hvide farver, men dog med et par enkelte penselsstrøg - og derfor har eksempelvis de ellers store cricketstjerner det også svært.

NÅ, MEN FRA i dag og frem til 31/12, så kan du hver dag svælge i vaskeægte verdensstjerner, og du skal være mere end velkommen til at give dit besyv med på ekstrabladet.dk.

Vi står parat til både dybe leverstød, overhalinger indenom, proptrækkerdriblinger og kickserver. Vi er trods alt vant til det…

God kamp!

PS: Vinderen? Et godt valg, så husk at følge nedtællingen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+