Annonce:
Annonce:

Verdensstjernen Christian: Manden med magiske fødder kan ikke undværes

- VM i Rusland fortjener en spiller af Christian Eriksens kaliber - og omvendt, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Se Allan Olsen fortælle om Schmeichel/Keane-anekdote
Annonce:

ÅGE HAREIDE HAR gjort meget rigtigt på det danske landshold.

Det lykkedes ganske vist ikke med den ungdomsrevolution, hvor Pierre-Emile Højbjerg, Viktor Fischer og Andreas Christensen skulle bære en stor del af læsset. Men nu er et landshold heller ikke et udviklingslaboratorium, så det går nok.

HELDIGVIS ER den vigtigste mission på spillersiden fuldført: Få Christian Eriksen til at lyse som den fremragende fodboldspiller og verdensstjerne, han er!

Den boldbegavede Tottenham-maestro har om nogen båret denne VM-kvalifikation på sine forholdsvis spinkle skuldre.

Kampen mod Polen, hvor han havde en fod med i alle fire mål, var selvfølgelig kronen på værket, men glem ikke den vanvittigt vigtige scoring i den rodede udekamp mod Montenegro.

Annonce:

MED DEN FORM, Christian Eriksen viser, med det ansvar, han tager, og med den position, han indtager på verdensscenen lige nu, er der endnu en grund til, at Danmark for alt i verden skal efterlade irerne hensunket i melankoli over endnu en Guinness:

Nemlig, at VM fortjener at få Christian Eriksen med. Det ville ikke være til at bære, hvis denne megabegivenhed skulle undvære den danske fodbold-elegantier med de magiske fødder. Vi gider ikke lave det sædvanlige hold i Ekstra Bladet med ’Disse verdensstjerner misser VM’ med Christian Eriksen som deltager.

Åge Hareides største bedrift som landstræner er, at Christian Eriksen nu funkler som den verdensstjerne han er, mener Ekstra Bladets sportschef. Foto: Lars Poulsen
Åge Hareides største bedrift som landstræner er, at Christian Eriksen nu funkler som den verdensstjerne han er, mener Ekstra Bladets sportschef. Foto: Lars Poulsen
 

DET KAN HAN selvfølgelig også selv tage ansvar for i aften og på tirsdag.

Det er stadig her, at de afgørende afleveringer, dødbolde – selv om de godt kunne blive bedre – og afslutninger skal komme fra.

Det er herfra, at den danske offensiv skal dikteres, og der er ingen andre i aften i Parken på hans niveau.

IRERNE VIL SELVFØLGELIG ofre Eriksen enorm opmærksomhed, men som den fodboldbegavelse han er, så peger han også på, at det kan være en fordel for Danmark, hvis Irland kun har øje for ham.

Annonce:

Så vil der være plads og muligheder til folk som Pione Sisto, Nicolai Jørgensen og Yussuf Poulsen/Andreas Cornelius alt efter Åge Hareides valg.

Men Christian Eriksen er ham, vores øjne hviler på, og han er heldigvis vant til, at der bliver holdt øje med ham.

DER ER INGEN tvivl om, at de to kampe bliver fysiske med masser af bolde sat i spil – og her skal Eriksen vise en anden af de helt store kvaliteter, han indeholder: evnen til at vinde andenbolde. Altså bolde, der kommer i spil efter en duel.

Eriksens forudseenhed og evner til at skrabe disse bolde til sig kan blive afgørende.

Er det et stort ansvar at lægge på den 25-årige Christian Eriksens skuldre?

Ja, men den stille fynbo kan klare det – og efter de to kampe vil han forhåbentlig stå tilbage som manden, der var den primære årsag til, at Danmark skal til VM i Rusland næste år.

Skråt op med pengene: Gør os stolte igen!

Danmark er ren tåge for irerne: Kender slet ikke danskerne

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: