Vildt spændende valg: Det endelige opgør med Frank

Ros for at tænke en smule ud af boksen, men Alexander Zornigers CV byder på bekymrende få dokumenterede triumfer, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Her kan du høre Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, vurdere valget af Alexander Zorniger

Achtung! Nu står den på kasserolle-bøjning af tyske tillægsord og formentlig knaldhård træning, der skal gøre Brøndby-spillerne i stand til at løbe både sol, måne og stjerner sort.

Brøndby har nemlig valgt 48-årige Alexander Zorniger som ny cheftræner – og det valg er på mange måder vildt spændende.

For det første, så har vi – udover Sepp Pointek – været forbavsende tilbageholdende med at ansætte tyske trænere i dansk fodbold. Det kan undre med den udvikling tysk fodbold har været igennem i en årrække, så på den baggrund er der ikke noget at sige til, at Brøndby har kigget mod vores sydlige nabo.

For det andet, så er det spændende fordi Brøndby ret entydigt har defineret en spillestil og valgt træner ud fra det. Der er en hulens masse farer indbygget i den taktik, men i det mindste får Brøndby nu en klar retning for, hvordan man vil spille fodbold og det vil med stor sandsynlighed gavne Brøndby.

Så kunne man kunne jo nemt falde på røven over, at Brøndby er i stand til at hente en træner, der har stået i spidsen for en af Tysklands store klubber, nemlig Stuttgart, men det er der nu ingen grund til. Jeg tror roligt, at man kan sige, at Alexander Zorniger ikke har vadet i tilbud fra den øverste hylde, og så er der lige det med hans CV.

Det glimter i hvert fald ikke lige så voldsomt som Jürgen Klopps, Joachim Löws, Thomas Tuchels eller hvad de andre af de yngre, fremadstormende tyske trænere hedder. Tværtom.

Brøndby Officielt: Brøndby har fået ny træner

Jo, en oprykning med RB Leipzig fra den tredje bedste række er selvfølgelig noget, men derefter faldt fyresedlen benhårdt – ligesom den gjorde i Stuttgart efter blot 15 kampe i denne sæson. En sæson, der i øvrigt endte rædselsfuldt for Stuttgart, der rykkede ud af Bundesligaen. En kæmpe kæberasler til den store traditionsklub, og det må Zorniger selvfølgelig tage sin del af ansvaret for.  

Der er med andre ord ingen nævneværdige succeser på Zornigers trænerattest, hvor alene det at have stået i spidsen for en Bundesligaklub er største bedrift.

Det er altså ingen kæmpe kanon, der ankommer til den københavnske vestegn, men derfor kan det jo sagtens være et fornuftigt valg som Brøndby har foretaget med Zorniger. Det er i hvert fald et valg, der endegyldigt gør op med Thomas Frank-perioden, hvor boldbesiddelse var mantraet.

Nu står den i stedet på benhårdt genpres, en høj bagkæde, løbevillighed og modet til at sætte bolden hurtigt på spil. En spillestil, der uden tvivl vil passe Brøndby-tilhængerne godt, og som da også er lidt som at vende tilbage til Brøndbys rødder.

Alexander Zorniger i Stuttgart-tiden. Foto: imago/Hartenfelser/ All Over Press
Alexander Zorniger i Stuttgart-tiden. Foto: imago/Hartenfelser/ All Over Press
 

Det kræver bare de rigtige spillere og måske var det dem, som Zorniger ikke havde i Stuttgart, for der kom spillestilen aldrig til at virke. Har han dem så i Brøndby? Tjae, det kan eksempelvis godt være tvivlsomt om den nuværende bagkæde er gearet til at stå højt, og er der fart nok i den centrale midtbane til de hurtige raids frem ad banen.

Alt det skal Zorniger identificere, og det store spørgsmål er selvfølgelig, hvad han er blevet lovet. Er der penge til at hente forstærkninger, eller skal han bruge de forhåndenværende ingredienser til at mikse sin sauerkraut?

Vi er klogere, når den nye Superligasæson bliver sparket i gang, men Brøndby skal trods alt have ros for, at tænke en smule ud af boksen.

Alexander Zorniger er blevet kaldt en modig træner af tyske medier. Det er der vist også brug for i Brøndby, men der er før kommet modige trænere til Brøndby, der er begyndt at ryste voldsomt på hånden.

Indtil videre blot et stort velkommen til Superligaen, der nu har fået sin helt egen Klopp-light…

Alexander Zorniger er en modig træner, der står for offensiv fodbold og højt pres. (Foto: All Over Press) Brøndby Slog Olsen og Wieghorst: Sådan er Brøndbys nye træner

Federico Santandér blev dagens store guldhelt og fik givet Peter Ankersen en lufttur. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen Vildt fortjent mesterskab: Men er I gode nok til Europa?

Se Brøndbys voldsomme comeback mod Esbjerg:

Zorniger skal løfte Brøndbys spil de kommende sæsoner. (Foto: Alloverpress) Brøndby Brøndbys nye 'fuser-træner' skaber overskrifter i tyske medier

21 kommentarer
Vis kommentarer