Vis dig som en verdensstjerne: Drømmer om diktator-Eriksen

Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen vil se Christian Eriksen træde i karakter mod Kroatien

Få seneste nyt fra den danske landsholdslejr forud for den vigtige kamp

THOMAS GRAVESEN OG Stig Tøfting. En fantastiske duo på det danske landshold, spradebasser, humørspredere og folk med holdninger.

OK, Thomas Gravesen har puttet lidt med dem, mens vennen Stig Tøfting øser ud af dem på tv og i Ekstra Bladet.

I DENNE UDGAVE af Ekstra Bladet får du dem begge. Råt for usødet. Tøffe er skidesur i sin nye rolle som forkæmper for den smukke fodbold uden skelen til resultater, men Thomas Gravesen giver den som jubeloptimist. Det er fodbolddebat, så det klodser og lige til at blive i godt humør af. Nyd det!

SANDHEDEN FINDER vi aldrig, for fodbold ses heldigvis forskelligt, men faktum er, at Danmark står i en ottendedelsfinale ved verdens største fodboldbegivenhed. At være blandt de 16 sidste ved VM er kongeligt!

Braithwaite, Sisto og Dolberg er tre af dem, som Danmark skal sætte sin lidt til levere det offensive mod Kroatien. Foto: Lars Poulsen
Braithwaite, Sisto og Dolberg er tre af dem, som Danmark skal sætte sin lidt til levere det offensive mod Kroatien. Foto: Lars Poulsen
 

Hør engang: Jeg er fuldstændig enig med Tøfting i, at spillet har været rædselsfuldt – også mod Frankrig– men at det lige netop i den kamp var tilgiveligt fordi det handlede om, at gå videre og bevare stimen som ubesejret, så selvtilliden var i top.

I MÅ VIDERE. Resultaterne har været fremragende, der er plads til masser af forbedringer i det etablerede og offensive spil – og forhåbentlig kan kampen mod Kroatien blive den kamp, hvor alting eksploderer og samler Danmark endegyldigt om landsholdet. Hvor Kroatien har vist sig frem som et af VM’s bedste hold, så har Danmark skramlet sig til ottendedelsfinalen og en plads ved VM’s højbord.

Det skal vi ikke klage over, men som sagt før, så er den ikke sådan vi eventuelt skal sendes ud af denne slutrunde. Der er sgu’ noget potentiale, der skal forløses.

DET ER NU. Åge Hareide skal vise, at han også kan få sit hold til at levere et anstændigt pres, fastholde bolden og lægge en offensiv linje gennem dele af kampen. De skal ikke at løbe ind i en kroatisk kontrakniv, selvfølgelig, men tage de momenter i kampen, hvor man for alvor presser på for målet. En ottendedelsfinale skal ikke fedtes hjem med forhåbninger om en straffesparkskonkurrence, hvor VM’s bedste målmand skal rage kastanjerne ud af ilden. Dæleme nej!

DET ÆNDRER IKKE ved, at Danmarks bedste spillere i denne turnering har været fra forsvarskæden. Kasper Schmeichel, Simon Kjær, Andreas Christensen og til dels Henrik Dalsgaard har været fremtrædende. Det fortæller jo alt – ligesom statistikken over, hvem der bruger flest lange bolde. Her ligger Danmark på en fornem andenplads – kun overgået af Senegal ...

Simon Kjær og Kasper Schmeichel har været bundsolide defensivt indtil videre. Her inspicerer de banen til søndagens kamp. Foto: Lars Poulsen
Simon Kjær og Kasper Schmeichel har været bundsolide defensivt indtil videre. Her inspicerer de banen til søndagens kamp. Foto: Lars Poulsen
 

PÅ DEN ØDELAGTE bane Nizhny Novgorod, hvor de to hold helt usædvanligt ikke kunne træne dagen før kamp, trissede danskerne rundt – og en af dem var selvfølgelig Christian Eriksen.

FOR HULEN, HVOR kunne jeg ønske for den danske stjerne, at han mod Kroatien får både Luka Modric og Ivan Rakitic til at blegne og den store følgespot vil stå knivskarpt på Eriksen. Fordi han viser, hvordan man tager en kamp i hånden. Styrer tempo, løbemønstre, sender præcise bolde hurtigt rundt til medspillere og bringer sig i farlige situationer i eller nær kroaternes felt. At han viser sig frem som den verdensstjerne, han er – og NU træder ind på VM-scenen med KAMPEN. Det er sådan en kamp, vi savner fra Christian Eriksen.
Som diktatoren!

Først Messi - så Ronaldo: Farvel til VM!
Argentinsk stjerne stopper øjeblikkeligt: - Det er slut for migSeneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri