Wow, det var sgu' da et gennembrud, Fischer!

Samurai Erik-san tog sværdet i den anden hånd og skar bulgarerne i småstykker med sit hattrick, mens Fischer greb en spinkel chance, mener Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen

Christian Eriksen spillede en af karrierens bedste landskampe og noterede sig for et hattrick mod Bulgarien. Hør mere her

Viktor Fischer har mellem de to kampe ved Kirin Cup brugt turen til en ordentlig klipning, men der er ikke meget der tyder på, at styrken sidder dér. Det sad bare og klaskede lidt og han følte sig tung, som han sagde til Ekstra Bladet efter kampen.

Under alle omstændigheder: Det virkede åbenbart.

Fischer-Eriksen-kombination kørte fremragende og totalen lød på tre assists til Fischer, hattrick til Eriksen og en 4-0 sejr til Danmark.

Wow – det var sgu’ noget af et gennembrud. For Viktor Fischer som landsholdsspiller – og for Christian Eriksen som målscorer i den røde trøje.

Begge dele lover fedt for de kommende VM-kvalifikationskampe, men vi skal selvfølgelig lige have med, at Bulgarien først blev slagtet af Japan med 7-2 og nu altså 4-0 mod Danmark, så det var ikke ligefrem en klassemodstander.

Nå, vi skal jo også tage de små glæder med – og dem var der masser af. Blandt andet Christian Eriksen.

At han skal score nogle flere mål på landsholdet har længe været efterlyst og hvis det er standarden fremover, så laver vi gerne et japansk buk herfra.

Han viste i hvert fald vejen i Osaka, hvor han som samurai Erik-san tog sværdet i den anden hånd og skar Bulgarien i småtykker.

Det er i hvert fald lysende klart, at det må have været vigtigt for Eriksen, at pynte på scoringsgennemsnittet på landsholdet – og for Hareide.

Nu mangler vi så bare, at Eriksen også scorer i betydende kampe, hvor kun et enkelt af hans nu ni mål er banket ind…

At han også kunne begår sig som forreste angriber er cool nok, men positionen er selvfølgelig den fremskudte midtbane, men vigtig viden for Hareide, trods alt.

En glad Viktor Fischer er måske den spiller, der har udnyttet turen til Japan bedst. Foto: Lars Poulsen
En glad Viktor Fischer er måske den spiller, der har udnyttet turen til Japan bedst. Foto: Lars Poulsen
 

Hans tidligere protege i Ajax, nemlig Viktor Fischer var dog den store åbenbaring, endda på en position, hvor vi i den grad sukker efter folk. Nej, han kom ikke på tavlen, men med lidt god vilje havde han en fod med i alle fire mål.

Til gengæld var han vildt aggressiv, han tilbød sig foran bulgarernes felt i småspillet, men gjorde sig også lækker ved konstant at søge i dybden og netop to dybdeløb gav de to første mål.

Det første med fysisk aggressivitet og et perfekt indlæg til Morten Duncan Rasmussen, ligesom stikningen til Christian Eriksen til 3-0 målet var eminent.

Det danske hold får ros af Åge Hareide efter 4-0-sejren mod Bulgarien. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Hareide: Fischer er unik

En anden ting, som Viktor Fischer giver holdet er noget vildskab, noget attitude og noget vindervilje. Han deltog benhårdt i genpresset og verbalt kunne man også høre om på det stille stadion.

Turen har med andre ord været en stor succes for Fischer - og han har grebet den spinkle chance, der opstod, da han i sidste sekund før kampen mod Bosnien afløste en skadet Lasse Vibe.

Regntiden er over Japan og himlens sluser havde åbnet sig over Osaka tidligere på dagen

Det så også ud som om, at regnen skulle skylle endnu en landskamp ud i rendestenen for Pierre Emile Højbjerg, for de første 15 minutter startede elendigt for midtbanespilleren, der trækker så mange forventninger til sig.

Sløsede afleveringer, for lidt fart i spillet og med tunge skridt.

Derefter tog midtbanespilleren åbenbart spisepindene i den anden hånd og lignede lige præcis den Pierre Emile Højbjerg det danske landshold har stærkt brug for.

Lige pludselig var det ham, der dikterede spillet, stod for sideskiftene og tog nogle løb frem i banen – og fik betalt tilbage på Hareides tillid ved at genbruge ham efter en svag kamp mod Bosnien.

Pierre Emile så i den grad ud til, at han nød godt af William Kvists tilbagekomst og den defensive sikkerhed det gav. Kampen i Osaka – hvor sløje Bulgarien end var – gav i hvert fald Åge Hareide nogle af de svar fra Højbjerg han gerne ville ha’.

Andre vigtige pointer fra Osaka kunne være:

  • William Kvist ligner igen en fast landsholdsspiller. Danmarks måske mest udskældte landsholdsspiller gav den fornødne sikkerhed og ro til, at spillere som Højbjerg og Eriksen kunne folde sig ud. Specielt Højbjerg nød godt af de rutinerede råd.
  • Forsvaret blev ikke testet, men Jannik Vestergaard var bedre end mod Bosnien og Simon Kjær decideret stærk.
  • Kanterne var også i fremgang. Peter Ankersen virker som et bedre bud til højrekanten end Henrik Dalsgaard.
  • En sejr giver altid selvtillid og det er lige præcis hvad denne trup har brug for. Ligesom det faktum, at Hareides hold for første gang holder nullet også har været vigtigt.

Er vi så klar til VM-kvalifikationen? Njaar, for det første venter en kamp mod Liechtenstein inden, men for det andet, så var kampene hér i Japan ikke betydende kampe og hverken Bosnien eller Bulgarien var skræmmende.

Til gengæld har gennembruddet for Fischer og Eriksens ankomst som måltyv været hele turen værd og det er trods alt bedre for Hareide, at sende flokken på sommerferie med en storsejr og lovende momenter.

Viktor Fischer spillede sin bedste landskamp (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Se de danske karakterer: Han spillede sin bedste landskamp

Christian Eriksen udstråler masser af overskud - også her ved landsholdets træning i Japan. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen Hov: Sjove Eriksen er godt nyt for landsholdet!

Viktor Fischer spillede fremragende, da Danmark slog Bulgarien 4-0. Selv var han også tilfreds med indsatsen. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Selvsikker Fischer: Åge og drengene kan stole på mig

19 kommentarer
Vis kommentarer