Yes, Åge: Det er Coolberg!

- Rigtigt set at sende Kasper Dolberg en tur til Rusland, men VM bliver lidt tomt uden Bendtner, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Kasper Dolberg flyvende og nu med en plads i Hareides VM-trup. Foto: Lars Poulsen
Kasper Dolberg flyvende og nu med en plads i Hareides VM-trup. Foto: Lars Poulsen

MED SOMMERVARMEN bankende ned over Helsingør og omegn, så skruede Hareide en tur op for termostaten og smed fire spillere en tur på grillen.

Farvel og tak for denne gang til Andreas Bjelland, Nicklas Bendtner, Mike Jensen og Peter Ankersen - og skal man hæve øjenbrynene, så er det over Bjellands og Bendtners exit.

SELVFØLGELIG TAGER man ikke skadede spillere med til VM – selvom en Christian Eriksen med en lignende skadeshistorie formentlig havde fået en plads med håb om bedring.

Alligevel giver Hareides pointe om at have friske og kampklare spillere med god mening. Med skadede folk i truppen, så vil alt for meget opmærksomhed gå på netop dem. Bliver de klar? Hvordan går det med skade? Og meget mere i samme dur.

JA, DET ER FANDENS ærgerligt for de fire, men kun Andreas Bjellands exit er en direkte svækkelse af landsholdet - men igen: manden har ikke spillet en kamp i to måneder og Andreas Christensen er en fuldgod afløser.

Så må vi leve med, at VM bliver lidt mere tomt, lidt mere kedeligt uden Nicklas Bendtner...

Men helt ærligt: Selvom Nicklas Bendtner har en særlig status i fodbold-Danmark og på landsholdet, så skal man ikke uddele en VM-billet til en halvskadet spiller, der tilmed kæmper med både målscoring og spillemæssig form. 

Åge Hareide kunne have satset og senere skiftet ud i truppen, hvis eksempelvis Bendtner ikke var blevet klar, men respekt for at have trukket en streg i sandet - og så arbejde med de spillere, der er udvalgt.

TIL GENGÆLD er der grund til at hive en ekstra gang i klaphattesnoren over Kasper Dolbergs VM-billet. I en forudsigelig trup uden unge kaniner, pynter han gevaldigt, og med Ajax-kometen får landsholdet en ægte 9’er med Ph.D i afslutninger!

Han sparker så godt til kuglen, at man nærmest får tårer i øjnene. Tørt, hårdt og velplaceret og ofte med den nødvendig kvalitet.

Kasper Dolberg er naturligvis ikke førstevalg, og Danmarks VM står ikke og falder med ham, men med Andreas Cornelius tvivlsom og Nicolai Jørgensen, der ikke ligefrem udstråler topform, kan der meget vel blive brug for den unge dansker.

Real, Barça eller Tottenham: Nu svarer Eriksen-agent på rygterne

Artiklen fortsætter under billedet:

Nicklas Bendtner trænede om kap med tiden, men nåede ikke at blive klar. Foto: Lars Poulsen
Nicklas Bendtner trænede om kap med tiden, men nåede ikke at blive klar. Foto: Lars Poulsen

Tottenham, Barcelona eller Real Madrid: Eriksen står med alle trumferne

HVORDAN SER ÅGE Hareides VM-trup ellers ud?

  • Målmænd: Intet nyt, blot klasse. Her kommer Danmark overhovedet ikke i nærheden af problemer.
  • Forsvar: Det er Danmarks styrke, rygrad og midlet til at komme videre fra puljen. Simon Kjær det klippefaste omdrejningspunkt, men masser af kvalitet centralt. Alternativerne på backpladserne er noget tyndere, men defensivt ser det fremragende ud.
  • Midtbane: Måske ikke fantastisk sammenlignet med så mange andre nationer, men sammenspillet og naturligvis med Christian Eriksen som den funklende diamant. Alternativerne er ikke formidable, men masser af rutine og fodboldforstand blandt indhopperne.
  • Angreb: Her gør det ondt. Nicklas Bendtner ude, Andreas Cornelius småskadet og resten af mere eller mindre i måltørke gennem længere tid. Med en ekstra angriber i forhold til den oprindelig plan, så har Hareide dog masser af muligheder for at mixe de tre i front, så det er forhåbentlig Danmarks styrke, nemlig at have mange muligheder.

SKAL VI LIGE RUNDE Daniel Wass en gang mere efter svineren til Hareide og DBU, så lad os banke fast med nagler, at den gode Daniel Wass har håndteret sine landsholdschancer umanerligt dårligt. Både på og uden for banen.

Ja, han er en fantastisk fodboldspiller og den formentlig bedste Eriksen-substitut, vi har, men jeg synes, at Hareide har en pointe, når han siger, at Wass har taget sine egne valg, og at det har nogle konsekvenser.

Et landshold er ikke noget tag-selv-bord, hvor man kommer, når man lige føler for det. Her savner man noget karakter og rygrad fra La Liga-spilleren.

Vanvittigt ærgerligt, selvfølgelig, for gu’ faen er han en god fodboldspiller.

AT BÅDE DANIEL Wass, Hareide og DBU bliver enige om at lyve over for omverdenen med en skadeshistorie, er bare til at kaste op over. Ærlighed og sandhed. Hvor svært kan det lige være!

NU ER DET sidste komma forhåbentlig også sat i Wass-sagaen - og selvom jeg stadig kunne se Pierre-Emile Højbjerg spille en rolle på et dansk VM-hold, så er den overordnede konklusion, at Åge Hareide har ramt truppen temmelig skarpt.

Nu skal det så følges op af en stor dansk slutrunde af den slags, der bliver stående i hukommelsen.

Iskold Åge: Ingen undskyldning til landsholds-rebel

Hareide om Wass-polemik: Han har selv meldt fra

Her er karaktererne: To angribere var Danmarks dårligste

Han var verdens bedste dommer: Var lænket til en kørestol

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag