Yes – derfor er Højbjergs klarmelding så vigtig

Pierre-Emile er hjertet på U21-landsholdet og derfor banker forventningerne igen lidt hurtigere, mener sportsredaktør Allan Olsen

Ekstra Bladet tog imod Pierre-Emile Højbjerg i Vaclav Havel Airport og fik den glædelige melding. Foto: Lars Poulsen
Ekstra Bladet tog imod Pierre-Emile Højbjerg i Vaclav Havel Airport og fik den glædelige melding. Foto: Lars Poulsen

JA, JA – fodbold er en holdsport, 11 mand på banen og i vore 10 på bænken. Derfor er det vel fuldstændig ligegyldigt, at en enkelt mand bliver skadet og er tvivlsom, ikk?

Ja, i teorien, men pil Ronaldo eller Messi ud af Real Madrid og Barcelona – og de vil næppe være helt så slagkraftige.

Pyha! Pierre-Emile tilbage i EM-lejren - klar til at spille

HELT I DEN kategori er Pierre-Emile Højbjerg naturligvis ikke, men selvom der var tomme-op fra München, så vil det baglår være en af de faste bekymringsrynker i Jess Thorups pande.

For lad os bare slå fast med de største søm fra byggemarkedet: Uden Pierre-Emile Højbjerg på holdet daler Danmarks chance for succes.

Højbjergs tårer guld værd for DBU

INGEN ER uundværlig og der er masser af fremragende boldspillere på holdet, ikke mindst offensivt, men Pierre-Emile Højbjerg har den sjældne egenskab, at han bliver hjertet – og lungerne – på det hold han nu spiller på.

Ja, han er en fantastisk fodboldspiller med et godt blik for de offensive pasninger, men det der har imponeret undertegnede allermest, er hans evne til at suge spillet til sig, at være i de rigtige positioner og brændpunkter.

Og ikke mindst, at han tager så sindssygt meget ansvar. For bold og mandskab.

Højbjerg har forladt lejren: 'Et kæmpe, kæmpe tab'

DET ER voldsomt imponerende af en 19-årig spiller, for det er ikke bare på U21-holdet, han tager den rolle, men dælme også på A-landsholdet, hvor han på rekordtid er blevet den motor, der driver det danske spil.

Sådan en lederskikkelse er ikke sådan lige at erstatte, og alene advarslen om, at 'godt nok er U21-slutrunden et stort udstillingsvindue, men Danmark kan kun få succes, hvis alle spiller som et hold', viser også, hvad det er for en karakter Pierre-Emile har.

GANSKE VIST er U21-landsholdet også på den centrale midtbane er godt besat med folk som Andreas Christensen, Lasse Vigen, Christian Nørgaard – og så kan Jannik Vestergaard også skubbes op på den defensive midtbaneplads.

Der er bare ingen af dem, der som Pierre-Emiles kan sætte så markant aftryk på en kamp.

Heldigvis meldte han sig overfor Ekstra Bladets udsendte helt klar i Vaclav Havel Airport, så alarmen er i første omgang afblæst.

Forhåbentlig har de tryllet så meget i München, at baglåret holder hele slutrunden, men i første omgang banker landsholdets hjerte noget kraftigere med Pierre-Emile Højbjerg tilbage.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+